Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Australian Goldfields Open" pusfinālisti

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Noskaidroti "Australian Goldfields Open" pusfinālisti
Marks Viljamss

Snūkera turnīrā "Australian Goldfields Open" kļuvuši zināmi visi četri pusfinālisti. Tie ir Šons Mērfijs, Stjuarts Bingems, Marks Viljamss un Kens Dohertijs.

Šonam Mērfijam ceturtdaļfinālā bija pa spēkam apturēt lieliski spēlējošo Metjū Seltu. Atgādinām, ka reitinga 43. vietā esošajam Seltam turnīra pirmajās divās kārtās izdevās apspēlēt divus pasaules čempionus. Vispirms viņš uzveica Džonu Higinsu, pēc tam arī Stīvenu Hendriju. Vēl viens pārsteigums Seltam nebija pa spēkam, un viņam nācās atzīt Mērfija pārākumu ar 3:5.

Jāatzīmē, ka Selts šajā mačā sasniedza 137 punktu breiku, kas tobrīd kļuva par labāko sēriju turnīrā. Taču šis sasniegums ilgi nenoturējās. Par to parūpējās pasaules reitinga līderis Marks Viljamss, kurš aizvadīja lielisku cīņu ar Dominiku Deilu. Cīņas gaitā Viljamss sasniedza trīs century breikus – 118, 140 un 142. Pēdējais viņam padevās spēles devītajā un izšķirošajā freimā.

"Nonācu zaudētājos ar 0:2, lai gan nebiju pieļāvis nopietnas kļūdas. Tad izdevās divi century un panācu 2:2," uz spēli atskatījās Viljamss. "Pēdējā freimā izdevās labs breiks, un man tas bija vajadzīgs. Ja nebūtu trāpījis kādu bumbu un apstājies kaut kur pie 60 punktiem, viņš [Deils], ņemot vērā to, cik labi spēlēja, noteikti sasistu visas bumbas un uzvarētu."

Viljamsa pretinieks pusfinālā noskaidrojās ceturtdaļfināla mačā starp Marku Selbiju un Kenu Dohertiju. Veiksmīgāks šajā duelī izrādījās pēdējais, izcīnot uzvaru ar 5:3.

Dohertijs, kurš Austrālijā aizvada savu labāko turnīru vairāku gadu laikā, atzina, ka pēc ieilgušā neveiksmju perioda jau bija apsvēris iespēju beigt karjeru: "Pēc tam, kad 2009. gadā nekvalificējos pasaules čempionāta pamatturnīram, domāju likt punktu. Spēlējot kvalifikācijā, visas sezonas laikā tiku pie vienas uzvaras. Domāju, ka tās nu ir ceļa beigas."

Tomēr viņš nav licis kiju malā, daļēji pateicoties Markam Viljamsam, kurš arī bijis līdzīgā situācijā, taču spējis saņemties un vērsis visu par labu: "Viņš tāpat kā šobrīd es atgriezās no bezcerības dzīlēm. Tas pierāda, ka ir iespējams to paveikt. Bet mans nesenākais iedvesmas avots ir [golferis] Darens Klārks, kurš uzvarēja "Open Championship" turnīrā 42 gadu vecumā."

Bet par Šona Mērfija sāncensi pusfinālā kļuva Stjuarts Bingems, kurš cīņā par vietu tajā ar 5:3 apspēlēja Marku Alenu. Šis Bingemam būs pirmais reitinga turnīra pusfināls.

Bingema un Alena duelim liela uzmanība tika pievērsta abu spēlētāju savstarpējo nesaskaņu dēļ. Bingems atzina, ka Alena iepriekš izteiktie pārmetumi viņam tikai devuši papildus motivāciju pierādīt pretējo.

"Tas noteikti mani uzkurināja, iespējams, pat nedaudz traucēja," teica Bingems. "Pēc tam nomierinājos, ieslēdzu punktu gūšanas režīmu, un rezultāts ir redzams."

"Marks ir lielisks snūkera spēlētājs, jo tāpat vien piecus gadus TOP 16 nav iespējams noturēties. Kā spēlētājs viņš ir gudrs, bet ārpus spēles – tas jau ir pavisam kas cits."

Alens piekrita, ka šodien uzvarēja labākais, taču no sava agrāk teiktā neatkāpās: "Stjuarts bija pelnījis uzvarēt, viņš spēlēja labāk un bija ļoti rezultatīvs. Tas mani nepārsteidz, jo zināju, uz ko viņš ir spējīgs. Nekad neesmu teicis, ka viņš ir slikts spēlētājs, es tikai zinu to, ka viņš nav labs saspringtākos spēles mirkļos. Nav tā, ka es būtu melojis. Tikai atklāju to, ko citi domājuši, bet paši bijuši pārāk bailīgi, lai pateiktu."

"Australian Goldfields Open"

Pusfinālu pāri

Spēle
Šons Mērfijs – Stjuarts Bingems
Marks Viljamss – Kens Dohertijs

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com

     [+] [-]

, 2011-07-23 06:32, pirms 13 gadiem
Kens priecē!