Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lietuvas valdība piešķir divus miljonus un vēlas uzņemt PČ airēšanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Lietuvas valdība piešķir divus miljonus un vēlas uzņemt PČ airēšanā
Lietuvas airētājas Milda Valčukaite un Ieva Adomavičūte priecājas par zeltu 2018. gada pasaules čempionātā. Foto: AP/Scanpix

Lietuva vēlas uzņemt 2023. gada pasaules čempionātu akadēmiskajā airēšanā un valsts valdība šādam mērķim jau atvēlējusi divus miljonus eiro.

Kandidatūrai trešdien zaļo gaismu deva valdība, lai Lietuvas Airēšanas federācija iesniegtu to Starptautiskajā airēšanas federācijā.

Uz 2023. gada pasaules čempionātu uzņemšanu cer arī Serbija. Šajā čempionātā tiks dalītas ceļazīmes uz 2024. gada olimpiskajām spēlēm.

Lietuva tradicionāli ir spēcīga akadēmiskajā airēšanā un, piemēram, Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas no savām četrām medaļām - sudrabs tika gūts vīriešu bezstūrmaņu divnieku sacensībās, bet bronza sieviešu bezstūrmaņu divnieku konkurencē. Savukārt pērn pasaules čempionātā airēšanā Lietuvai bija viens zelts un viena bronza.

Izmantotie resursi:
https://www.lrt.lt/en/news-in-engli...