Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" ar debitantu vārtos papildlaikā pieveic "Rangers"

Rolands Eliņš

"Canadiens" ar debitantu vārtos papildlaikā pieveic "Rangers"
24 gadus vecais kanādietis Dastins Tokarskis
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferences finālā savu pirmo uzvaru guvusi Monreālas "Canadiens", kura papildlaikā ar 3:2 pieveica Ņujorkas "Rangers" un sērijā panāca 1:2. Monreālas vārtos lielisks bija debitants Dastins Tokarskis, bet uzvaras vārtus ar krūtīm guva Alekss Galčenuks.

Pēc sērijas uzsākšanas ar diviem zaudējumiem (viens no tiem graujošais 2:7) savās mājās Monreālas "Canadiens" bija spiesta laimi meklēt Ņujorkā, turklāt bez sava savainotā pamatvārtsarga Kerija Praisa. Viņu aizstāj debitants Dastins Tokarskis, kuram šī bija tikai piektā spēle "Canadiens" sastāvā...

Pirmajā periodā izskatījās, ka "Rangers" trešā uzvara sērijā ir teju neizbēgama. Metienu attiecība 14:4 mājinieku labā, tiesa, vārtus izdevās gūt tikai vienus. Monreālas aizsargs P.K. Subans nepiedodami kļūdījās uz pretinieku zilās līnijās, izlaižot "Rangers" uzbrukumā divi pret viens. Ļoti aukstasinīgi nospēlēja Karls Heglins, kurš noguldīja aizsargu, apstājās un ļāva aizsargam ieslīdēt vārtos, bet pēc tam izdarīja piespēli Senluī. Senluī metiens gan tika atvairīts, taču "Canadiens" pārējie hokejisti joprojām nebija atgriezušies aizsardzībā, un Heglins pa taisno no gaisa panāca 1:0.

24. minūtē viesi rezultātu izlīdzināja. Ātri pārejot uzbrukumā, brīvā metiena pozīcijā tika izvirzīts Andrejs Markovs, kurš cauršāva Henrika Lundkvista cietoksni. Tiesa, arī otrajā periodā "Rangers" uzbruka vairāk, taču Tokarskis darbojās veiksmīgi.

Rezultāts nemainījās līdz 57. minūtei, kad Daniels Briērs bija veiklākais pie "Rangers" vārtiem, tiesa, Monreālai pamatlaikā uzvara nebija lemta. 29 sekundes pirms trešā perioda beigām par to parūpējās "Canadiens" spēlētāja Alekseja Jemeļina slida, pret kuru atsitusies ripa kuriozā veidā ieslīdēja vārtos, panākot 2:2.

Papildlaikā gan veiksme atkal bija Monreālas pusē, jo pēc Tomāša Plekaneca metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija "Canadiens" uzbrucējs Alekss Galčenuks, tiesa, arī šie vārti bija diezgan kuriozi, jo Galčenuks ripu vārtos raidīja nevis ar nūju, bet gan tā atsitās pret viņa krūtīm un pārkrita pāri vārtu līnijai.

Uzvara ar 3:2 ļauj "Canadiens" izvairīties no teju bezcerīgā 0:3 sērijā un samazināt deficītu līdz 1:2. Debitants Tokarskis atvairīja 35 no 37 pretinieku metieniem un izpelnījās "Canadiens" galvenā trenera komplimentu kā "fenomenāls". Sērija turpināsies naktī uz pirmdienu Ņujorkā.

"Rangers" nedaudz kuriozi 60. minūtē panāk neizšķirtu...

...un "Canadiens" 62. minūtē nedaudz kuriozi gūst uzvaru

NHL"play-off", 23. maijs

"Rangers" - "Canadiens" 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1)
Vārti: 15:18 Heglins (Senluī) 1:0 23:20 Markovs (Pačioretī, Galahers) 1:1 56:59 Briērs (Vaneks, Burks) 1:2 59:31 Kreiders (Džirardi, Stepans) 2:2 61:12 Galčenuks (Plekanecs) 2:3
Soda minūtes:19:9
Metieni: 37:25
Vārtisargi: Henriks Lundkvists - Dastiks Tokarskis

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
https://www.youtube.com/user/NHLVideo

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 09:32, pirms 10 gadiem
Tokarskis itkā jau nav ar baigo NHL pieredzi, taču jau 5 gadus spēlē pa AHL (un spēlē ļoti labi), ar dažiem izsaukumiem uz lielo līgu, tāpat, vēl junioru laikos bija viens no labākajiem sava vecuma vārtsargiem Kanādā, tāpēc vismaz man neliekas, ka viņa ielikšana izslēgšanas spēlēs ir kaut kas nu mega ārkārtējs.

Un šī nebija viņa piektā spēle NHL, šis bija jau 10. mačs (regsezona+play-off).

     [+] [-]

, 2014-05-23 09:39, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Tokarskis itkā jau nav ar baigo NHL pieredzi, taču jau 5 gadus spēlē pa AHL (un spēlē ļoti labi), ar dažiem izsaukumiem uz lielo līgu, tāpat, vēl junioru laikos bija viens no labākajiem sava vecuma vārtsargiem Kanādā, tāpēc vismaz man neliekas, ka viņa ielikšana izslēgšanas spēlēs ir kaut kas nu mega ārkārtējs.

Un šī nebija viņa piektā spēle NHL, šis bija jau 10. mačs (regsezona+play-off).
pie tam otrajā spēlē jau viņš arī stāvēja, kuru MTL zaudēja...

     [+] [-]

, 2014-05-23 09:56, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: pie tam otrajā spēlē jau viņš arī stāvēja, kuru MTL zaudēja...
Taču kopumā viņš spēlē tīri pat neslikti. Neteikšu, ka viņa sniegums ir tāds, lai vilktu komandu tālāk, taču tas noteikti nevelk komandu uz leju, kā tas, teiksim atklāti, ļoti bieži gadās, kad izslēgšanas mačos tiek ielikts komandas trešais vārtsargs.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 10:11, pirms 10 gadiem
Viens vienīgs futbols šonakt, pirkstgali, papēži, pauris utt. Bet visā visumā interesanti.
Tokarskis malacis. Kaut gan ne mirkli neatstāj sajūta, ka NYR tomēr paņems sēriju. MSL spēlē kā savos labākajos gados.

     [+] [-]

, 2014-05-23 10:49, pirms 10 gadiem
Leflērs rakstīja: Viens vienīgs futbols šonakt, pirkstgali, papēži, pauris utt. Bet visā visumā interesanti.
Tokarskis malacis. Kaut gan ne mirkli neatstāj sajūta, ka NYR tomēr paņems sēriju. MSL spēlē kā savos labākajos gados.
ko mātes nāve var izdarīt ar spēlētāju, vai ne? Ņujorkai ir visas priekšrocības šobrīd, bet nu Monreāla ar nebūs tā komanda, kas tā vienkārši padosies.

     [+] [-]

, 2014-05-23 12:29, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: ko mātes nāve var izdarīt ar spēlētāju, vai ne? Ņujorkai ir visas priekšrocības šobrīd, bet nu Monreāla ar nebūs tā komanda, kas tā vienkārši padosies.
Mātes nāve , protams, ir smags gadījums, zinu to no savas pieredzes...
Bet attiecībā uz viņu var teikt, ka sākums vispār viņam bija ļoti smags, cik tur padsmit spēlēs viņš bija guvis kkādus pāris punktus. Bet nu jau PO, rezultatīvākais NYR spēlētājs.

     [+] [-]

, 2014-05-23 12:49, pirms 10 gadiem
Leflērs rakstīja: Mātes nāve , protams, ir smags gadījums, zinu to no savas pieredzes...
Bet attiecībā uz viņu var teikt, ka sākums vispār viņam bija ļoti smags, cik tur padsmit spēlēs viņš bija guvis kkādus pāris punktus. Bet nu jau PO, rezultatīvākais NYR spēlētājs.
bet tieši šis smagais pārdzīvojums bija kā pagriezinie punkts arī viņa spēlē. tā jau nereti gadās, ka dažādi smagi pārdzīvojumi liek cilvēkam saņemties un būt labākam tajā, ko viņš dara.