Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pēc bezcerīgā sākuma cer uz sausu trasi sprinta sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons pēc bezcerīgā sākuma cer uz sausu trasi sprinta sacīkstēs
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandai nedēļa nogale Imolas trasē iesākusies uz samērā bezcerīgas nots. Jau pirmajos trīs posmos tā nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru, bet Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā neviens no vienības braucējiem netika tālāk par otro kvalifikācijas kārtu.

Septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons vien par mata tiesu izvairījās no izkrišanas jau pirmajā kārtā, jo palika 15. pozīcijā, kamēr nedaudz augstāk bija Džordžs Rasels. Otrajā kvalifikācijā Rasels ierindojās 11. vietā, kamēr Hamiltons bija 13. ātrākais.

"Šī nebija laba kvalifikācija, esmu sarūgtināts," teica Hamiltons. "Tu brauc uz šejieni ar optimismu, rūpnīcā visi ir smagi strādājuši, bet tad tas viss vienkārši nesaliekas kopā. Mūsu, kā komandas, sniegums nebija pietiekami labs. Ir lietas, ko mēs neizdarījām, lai gan vajadzēja. Lai vai kā, smagi strādāsim, lai sprinta sacīkstēs paceltos augstāk. Tās būs grūtas sacensības, bet ceru, ka laikapstākļi būs labāki. Varbūt izdosies pakāpties augstāk. Šosezon katrā nedēļas nogalē mums jācenšas kaut ko saglābt."

Sprinta sacīkstēs šovakar būs jāveic 21 aplis, bet rezultāti noteikts starta izkārojumu "Grand Prix" izcīņai, kas risināsies svētdien.

Pēc otrās kvalifikācijas Hamiltons tika redzēts garāžā runājot ar "Mercedes" bosu Toto Volfu. Skaidrs, ka saruna nebija patīkama, bet sportists atteicās izpaust, par ko abi diskutējuši.

"Tās ir iekšējās lietas," teica Hamiltons. "Labāk ar to publiski nedalīšos."

"Mercedes" vienībai šajā trasē ir ļoti nopietnas problēmas ar mašīnas "peldēšanu", kas bija labi redzama arī no malas. Pirmajā treniņā spēcīgās kratīšanās dēļ Rasela mašīnai pat esot salūzis stiprinājums, kas grīdas aizmugurējo daļu notur pie virsbūves. Savukārt kvalifikācijā Rasels sūdzējās par nepietiekamu riepu uzsilšanu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...