Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Reišuļi Ķegumā sarūpē dubultuzvaru EMX125 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Reišuļi Ķegumā sarūpē dubultuzvaru EMX125 klasē
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: mxgp.com

Ar pirmajiem finālbraucieniem startējis Eiropas motokrosa čempionāta posms Ķegumā, kur EMX125 klasē fantastisku sniegumu nodemonstrēja brāļi Jānis un Kārlis Reišuļi, izcīnot dubultuzvaru. Punktus guva arī Roberts Lūsis, Uldis Freibergs un Tomass Šaicāns.

Brāļi savu ātrumu sāka demonstrēt jau brīvajā treniņā, kad pirmajā grupā Kārlis Alberts Reišulis uzstādīja otro rezultātu, bet Jānis Mārtiņš Reišulis bija ātrākais otrajā grupā.

Uz starta stājās 54 braucēji, tādēļ kvalifikācijā notika cīņa arī par iespēju startēt finālbraucienos. Kārlis pirmajā grupā bija ātrākais, aiz sevis atstājot Ivano van Erpu un Marku-Antuānu Rosi, bet Jānis otrajā grupā bija trešais labākais, zaudējot tikai Feručio Zanki un čempionāta līderim Kasam Valkam.

Finālbrauciens latviešu jaunajiem talantiem izvērsās fantastisks. Pirmajā aplī pēc starta Kārlis Reišulis bija trešais, bet Jānis Reišulis ieņēma piekto pozīciju. Kārlis otrajā aplī bija ticis jau līdz otrajai pozīcijai, bet tad apdzina sākotnējo līderi Aleksi Fuerī, pārņemot vadību un ātri vien iekrājot drošu pārsvaru. Jānis arī kāpa augstāk, Fuerī jau bija zaudējis vairākas pozīcijas, latvietis apdzina arī Maksimilianu Verneru, sestajā aplī nokļūstot otrajā vietā.

Turpinājumā Jānis Reišulis bija ātrāks par savu brāli un tuvojās. Dažus apļus pirms beigām viņš kļuva par līderi un tā arī aizbrauca pretī finišam. Kārlis Reišulis finišēja otrais, aiz sevis atstājot holandiešu braucēju Valku, kurš finišēja mazāk nekā sekundi tālāk.

Visi pārējie latvieši, kas startēja EMX125 sacensībās, sākotnēji bija aiz pirmā divdesmitnieka, taču vairākiem izdevās sasniegt punkts. Labs kāpums padevās Robertam Lūsim, kurš spēja aizcīnīties līdz 12. vietai. Uldis Freibergs finišēja sešpadsmitais, bet Tomass Šaicāns - deviņpadsmitais. Bez punktiem palika Markuss Kokins, kurš ierindojās 24. pozīcijā. Finālbraucieniem nekvalificējās Martins Platkēvičs.

Pirmais brauciens EMX125 klasē:

Aizvadīts arī pirmais brauciens Eiropas čempionāta klasē EMXOpen, kur no latviešiem startēja tikai Rauls Blūmfelds. Tiesa gan, viņam sacensības pārāk sekmīgas neizvērsās, visa brauciena garumā cīnoties beigu daļā. Starp 31 sportistu Blūmfelds ierindojās 27. pozīcijā, punktus neizcīnot. Uzvarēja spāņu braucējs Hosē Butrons, kurš finišā par trim sekundēm uzveica igauņu sportistu Gertu Krestinovu, savukārt trešais finišēja soms Jere Hāvisto.

Pirmais brauciens EMXOpen klasē:

Eiropas čempionāta otrie finālbraucieni risināsies svētdien. "EMXOpen" klasē starts jau plkst. 9:45 no rīta, bet EMX125 braucēji cīņā dosies plkst. 11:30.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-23 16:40, pirms 2 gadiem
Bračkas malači. Jācer ka pietiks jaudas,spēka un piķa lai turpinātu iesākto un tiktu tālāk. Un ja traumas netraucēs tad drīz vien Jonasam būs mantinieki. Malodčiki

  +1 [+] [-]

, 2022-04-23 16:41, pirms 2 gadiem
Un Robciks beigas klasificēts 22 vietā nevis 12.

     [+] [-]

, 2022-04-23 17:07, pirms 2 gadiem
Fantastiski