Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Freimanis kaldina "Barona" uzvaru pār "Jēkabpili", sērijā neizšķirts

Emils Ozerinskis

Freimanis kaldina "Barona" uzvaru pār "Jēkabpili", sērijā neizšķirts
Roberts Freimanis kaldināja "Barona" uzvaru ar 19 punktiem
Foto: Renārs Buivids (RB32)

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē Roberts Freimanis ar 19 gūtiem punktiem palīdzēja "Barons kvartāls" vienībai ar rezultātu 82:76 pārspēt "Jēkabpili", izlīdzinot rezultātu sērijā līdz trīs uzvarām, 1-1.

Starta piecinieki:
Barons: Zonne, Geks, Jogela, Freimanis, Rozītis
Jēkabpils: Sirsniņš, Antrops, Stumbris, Aleksejevs, Šeļakovs

Spēli ar pieciem gūtiem punktiem uzsāka "Jēkabpils", izvirzoties mača vadībā spēles pirmajās minūtēs. Pirmās ceturtdaļas vidū tālmetienu realizēja Kristaps Miglinieks, bet Jurijs Aleksejevs ar trīs punktu gājienu panāca rezultātu 13:4 par labu viesiem. Turpinājumā sekmīgs uzbrukuma strēķītis izdevās "Baronam", samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Nedaudz vairāk kā minūti pirms ceturtdaļas noslēguma "Barons kvartāls" kapteinis Salvis Mētra ar floater metienu jau pārņēma minimālu vadību rīdziniekiem - 19:18. Vēlreiz Mētra efektīvi nospēlēja ātrajā uzbrukumā, izpildot euro soli, kas ļāva pirmās desmit minūtes Mārtiņa Gulbja padotajiem noslēgt vadībā ar 21:19.

Otro ceturtdaļu ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem uzsāka "Jēkabpils" vienīgais leģionārs Modests Kumpis, kurš izlaida sērijas pirmo maču. Spēles rezultāts izlīdzinājās, un līdz otrās ceturtdaļas vidum neviena no komandām nozīmīgu pārsvaru neieguva, apmainoties ar rezultatīviem uzbrukumiem. Trīs minūtes pirms puslaika noslēguma Roberts Freimanis raidīja grozā tālo metienu, kas ļāva mājiniekiem panākt četru punktu pārsvaru - 33:29. Turpmākajās minūtēs "Baronam" izdevās panākt astoņu punktu vadību, bet otrā ceturtdaļa noslēdzās ar Kumpja trejaci, samazinot Rīgas komandas pārsvaru līdz 39:34.

Sekmīgs otrā puslaika sākums izdevās "Barons" basketbolistiem, īsā brīdī tiekot pie desmit punktu vadības. "Jēkabpils" piertuvojās līdz piecu punktu atstatumam, bet, pateicoties Freimaņa tālmetienam, Dāvja Rozīša bloķētajam metienam un Tailera Larsona sekmīgajai ofensīvai, "Barons" atjaunoja pārsvaru un trešās ceturtdaļas vidū bija vadībā ar 53:42. Ceturtdaļas izskaņā "Jēkabpils" mērķtiecīgi deldēja rezultāta starpību, pēc Andreja Šeļakova diviem precīziem metieniem pietuvojoties līdz trīs punktu atstatumam. Pirms noslēdzošās spēles daļas rezultāts 60:57 par labu "Baronam".

Izšķirošā ceturtdaļa sākās ar Oskara Virša un Kristapa Miglinieka precīziem trīs punktu metieniem, kas no iedzinēju pozīcijām vadību ļāva pārņemt "Jēkabpilij" - 63:60. Sešas minūtes pirms pamatlaika noslēguma Freimanis, neskatoties uz pretinieka noteikumu pārkāpumu, guva divus punktus caurgājienā, panākot trīs punktu vadību mājiniekiem. Turpmākajās minūtēs veiksmīgi spēlēja Jānis Antrops, gūstot punktus pats un izkārtojot brīvu tālmetienu Robertam Stumbrim, kurš atjaunoja līdzsvaru uz tablo - 68:68. Ceturtdaļas otrajā pusē Larsons un Jogela spēlēja rezultatīvi, panākot pārsvaru "Baronam", bet divas minūtes pirms mača noslēguma trejaci grozā raidīja Kristaps Mediss - 80:72. Mača noslēdzošajās minūtēs laukumā risinājās haotiski notikumi, tomēr "Barons kvartāls" spēlētāju veiksmīgā cīņa par atlēkušajām bumbām pie pretinieku groza ļāva rīdziniekiem turēt pretiniekus aizsardzības zonā. Tādējādi "Jēkabpils" neieguva iespēju spēles izskaņā pacīnīties par uzvaru. Ar spēles beigu rezultātu 82:76 "Barons kvartāls" izcīnīja panākumu sērijas otrajā mačā, izlīdzinot rezultātu ceturtdaļfinālā 1-1.

Sērijas pirmo spēli neveiksmīgi aizvadījušais Roberts Freimanis šajā mačā reabilitējās, gandrīz sasniedzot "double-double", gūstot 19 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas. "Barona" leģionāri Tailers Larsons un Taurs Jogela attiecīgi guva 16 un 15 punktus. Savukārt viesu sastāvā Roberts Stumbris guva 17 punktus, bet par punktu mazāk Modestam Kumpim.

Ne visai veiksmīgu spēli aizvadīja Rinalds Sirsniņš, kurš realizēja tikai divus no desmit trejačiem, tomēr, interesanti ka, saspēles vadītājam ar to pietika, lai sasniegtu karjeras 700 gūto tālmetienu robežu Latvijas čempionātā. Šādu skaitu iepriekš sasnieguši tikai divi basketbolisti - Kristaps Purnis (776) un Atis Niedra (763)

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls, 23. aprīlis

"Barons kvartāls" - BK "Jēkabpils" 82:76 (21:19, 18:15, 21:23, 22:19)
Barons: Freimanis 19 (9 ab), Larsons 16 (5 rp), Jogela 15, Mediss 8, Rozītis 7, Geks 7, Mētra 6, Krestiņins 4, Zonne
Jēkabpils: Stumbris 17, Kumpis 16, Šeļakovs 11 (14 ab), Aleksejevs 10, Sirsniņš 8, Miglinieks 6, Antrops 5, Virsis 3, Sokolovs, Štelmahers, Veselovs

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināli

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jēkabpils - Barons kvartāls89:8476:8226.04.30.04.02.05.*1-1
Valmiera/Ordo - Liepāja/Triobet101:7024.04.27.04.29.04.*01.05.*1-0

"*" - ja nepieciešams

  +3 [+] [-]

, 2017-04-23 21:58, pirms 7 gadiem
Zonne atkal "noplosījies"

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 21:59, pirms 7 gadiem
Jēkabpils zaudējums sākās brīdī, kad pēc Virša un Miglinieka trejačiem viņi atkaroja vadību pie 63:60... Tobrīd puikas jutās kā jūrā līdz ceļiem un sāka mētāt sasteigtus tālos. Pajuka disciplīna, un baroni to izmantoja savā labā. Jā, šodien Rinim vaļu nedeva, tas arī bija būtiski. Baronu stallī laba spēle Freimanim, atkal divi spilgti iznācieni rudajam aktīvistam, īpaši jau troika mača beigās. Finišā uzsprāga Jogela, un tas lūšiem bija iznīcinoši. Šajā pārī vēl neko nevar zināt...
Slēpts komentārs: larondons

  +4 [+] [-]

, 2017-04-23 22:02, pirms 7 gadiem
Jēkabpilij un Nr. 12 nesakrita zilie metieni, tiesneši arī vairs nebija tik labvēlīgi un rezultāta zaudējums.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 22:04, pirms 7 gadiem
larondons rakstīja: Nu grūti ir uzvarēt, ja tavas komandas spēlētāji nevar pretiniekam pat pieskarties, bet tajā pašā laikā tavu centra spēlētāju var taranēt zem groza kā ar buldozeru. Tiesnesis stāv blakus, visu redz, bet pārkāpumu neizskaidrojamu iemeslu dēļ nefiksē. Pret Šeļakovu sodus nesvilpj pat tad, kad pret viņu pielieto spēka paņēmienu. Ko vēl vairāk? Žēl, ka intriga sērijā tiek radīta šādā veidā.
Tik traki ar nebija, tas bija uz abām pusēm, it īpaši, kad Šeļakovs savus elkoņus nevaldīja utt.

     [+] [-]

, 2017-04-23 22:08, pirms 7 gadiem
ivo84 rakstīja: Zonne atkal "noplosījies"
Kur kasies? Normāli puika nospēlēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-23 22:15, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tik traki ar nebija, tas bija uz abām pusēm, it īpaši, kad Šeļakovs savus elkoņus nevaldīja utt.
Šeļakovs vienkārši notīrīja groza apakšu pie abiem groziem šodien, un viņam 6 soda metieni pa spēli. Smieklīgi vienkārši, ja nebūtu tik traģiski. Nu un kronis visam spēka paņēmiens 4.ceturtdaļas izskaņā tiesneša acu priekšā. Ko tur piebilst vai atņemt? Elkoni jau viņš izliek tieši tāpēc, ka pēc kārtējās izcīnītās bumbas jau ir saņēmis vismaz 2-3 sitienus, kas, protams, gandrīz nekad nav sods.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-23 22:18, pirms 7 gadiem
larondons rakstīja: Nu grūti ir uzvarēt, ja tavas komandas spēlētāji nevar pretiniekam pat pieskarties, bet tajā pašā laikā tavu centra spēlētāju var taranēt zem groza kā ar buldozeru. Tiesnesis stāv blakus, visu redz, bet pārkāpumu neizskaidrojamu iemeslu dēļ nefiksē. Pret Šeļakovu sodus nesvilpj pat tad, kad pret viņu pielieto spēka paņēmienu. Ko vēl vairāk? Žēl, ka intriga sērijā tiek radīta šādā veidā.
Šeļakovs ļoti agresīvi un rupji ar elkoņiem spēlē. Tā kā nevajag bimbāt. Tas, kas beigās notika, bija simulācija no BK Jēkabpils puses, nekas vairāk. Neko tur mugurā negrūda, lai kā viņi simulēja.

  -4 [+] [-]

, 2017-04-23 22:31, pirms 7 gadiem
Sviests. Tad, kad pirmajā spēlē Antropam caurgājiena sākumā uzsit vispirms pa rokām, bet metiena fāzē arī pa galvu, tad B4S komentētāji šūmējas par to, ka redz gandrīz spēle izšķirta ar it kā šaubīgu sodu. Nesaprotu tikai, kas tur šaubīgs? Ja nu vienīgi tas, ka nenosvilpa sodu jau par pirmo pārkāpumu. Te, visu spēli pret Andreju pārkāpumus vienkārši ignorē, bet nekas. Labi, ka intriga radīta, vai ne?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 22:39, pirms 7 gadiem
larondons rakstīja: Sviests. Tad, kad pirmajā spēlē Antropam caurgājiena sākumā uzsit vispirms pa rokām, bet metiena fāzē arī pa galvu, tad B4S komentētāji šūmējas par to, ka redz gandrīz spēle izšķirta ar it kā šaubīgu sodu. Nesaprotu tikai, kas tur šaubīgs? Ja nu vienīgi tas, ka nenosvilpa sodu jau par pirmo pārkāpumu. Te, visu spēli pret Andreju pārkāpumus vienkārši ignorē, bet nekas. Labi, ka intriga radīta, vai ne?
Tu laikam ko citu būsi pa TV saskatījies ... Tīri tai spēlē tur nobloķēja un redz kad sodien nevilks soģi Jekabpili , tad slikti

  -3 [+] [-]

, 2017-04-23 22:49, pirms 7 gadiem
Tajā spēlē nospēlēja pa bumbu un Antropam pa galvu, ko, starp citu, tiesnesis toreiz precīzi parādīja. Ja paskatās to momentu no paša sākuma, tad var redzēt, ka vispirms caurgājiens tiek bremzēts arī ar sitienu apakšā, ko nenosvilpa. Otrreiz nenosvilpt jau būtu bijis tā kā par daudz. Cita lieta, ka, ja spēles komentētājiem simpatizē cita komanda, tad ir tādi komentāri kā ir. Par šodienu vispār nav vērts runāt. Šoreiz par B4S tienešu šedevru nevarēja nepamanīt.

     [+] [-]

, 2017-04-23 22:59, pirms 7 gadiem
Vilka, vilka tiesnesīši, bet nedavilka. Lieliski!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 23:06, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kur kasies? Normāli puika nospēlēja!
Skarba realitāte: Zonnes +/- rādītājs bija ''-9'' (t.i. viņam esot laukumā, komanda ielaida par 9 punktiem vairāk, nekā gūva).

     [+] [-]

, 2017-04-23 23:21, pirms 7 gadiem
Ja ieprieksh likaas, ka varbuut nav tik traki ar to Zonni, tad nu tagad jaasaka, ka aarpraats....Tjipa obligaati dzekam jaabuut saakumsastaava, kas noziimee ka komandai jaasaak ar miinusiem...Briinos kaa vinju tur komandas iekshienee "nenoeed". Gulbis kaarteejo reizi tupii, beigaas pie +4 un Baronam jaamet sodi vinjs blauj uz tiesneshiem rikseejot dabuut tehnisko...vienu taadu jau ieprieksheejaa speelee dabuja, kas daleeji noraka ceriibas...Vnk aarpraats kaads cirvis.....

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 23:50, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Ja ieprieksh likaas, ka varbuut nav tik traki ar to Zonni, tad nu tagad jaasaka, ka aarpraats....Tjipa obligaati dzekam jaabuut saakumsastaava, kas noziimee ka komandai jaasaak ar miinusiem...Briinos kaa vinju tur komandas iekshienee "nenoeed". Gulbis kaarteejo reizi tupii, beigaas pie +4 un Baronam jaamet sodi vinjs blauj uz tiesneshiem rikseejot dabuut tehnisko...vienu taadu jau ieprieksheejaa speelee dabuja, kas daleeji noraka ceriibas...Vnk aarpraats kaads cirvis.....
Bet Gulbis toties pareizi izdarīja, ka neizlaida Zonni uz pēdējām 10 minūtēm! Taktiski pareizi nostrādāja, jo Jēkabpils bija ar to rēķinājušies, ka nu tik Zonne nāks un viņi dušīs nost! Nekā! Gudrs treneris!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 23:52, pirms 7 gadiem
Gulbis patiesībā ir 90% no tā, kas Baronam vispār ir. Ja ne Gulbis, nebūtu play off šodien Baronam. Par to es pat ne uz 90%, bet uz visiem 100% esmu pārliecināts.

     [+] [-]

, 2017-04-23 23:55, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Skarba realitāte: Zonnes +/- rādītājs bija ''-9'' (t.i. viņam esot laukumā, komanda ielaida par 9 punktiem vairāk, nekā gūva).
Tik bēdīgi šodien neizskatijàs , labs assists bija, Sirsninam no sākuma neko neatļāva , tas nemaz nav maz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 23:59, pirms 7 gadiem
Varbūt liksiet reiz Zonni mierā , nu visiem tak būtu jāsaprot - nav Zonnes - nav tāda basketbola kluba "Barons kvartāls ".

  -1 [+] [-]

, 2017-04-24 00:07, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Skarba realitāte: Zonnes +/- rādītājs bija ''-9'' (t.i. viņam esot laukumā, komanda ielaida par 9 punktiem vairāk, nekā gūva).
Skarba ir tā realitāte, ka to rādītāju nopietni uztver, jo tas nav noteicošais....caur viņu tie punkti netika gūti...

     [+] [-]

, 2017-04-24 00:10, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Ja ieprieksh likaas, ka varbuut nav tik traki ar to Zonni, tad nu tagad jaasaka, ka aarpraats....Tjipa obligaati dzekam jaabuut saakumsastaava, kas noziimee ka komandai jaasaak ar miinusiem...Briinos kaa vinju tur komandas iekshienee "nenoeed". Gulbis kaarteejo reizi tupii, beigaas pie +4 un Baronam jaamet sodi vinjs blauj uz tiesneshiem rikseejot dabuut tehnisko...vienu taadu jau ieprieksheejaa speelee dabuja, kas daleeji noraka ceriibas...Vnk aarpraats kaads cirvis.....
Šoreiz jāsaka, ka Zonnes uzlaišana bija ar domu, lai krampētu un sākumā tas izdevās un kas saistās ar Gulbi, tad iesaku jums paklusēt ja nesekojat basketbolam līdzi, jo tā diskutē daudzi treneri ar tiesnesi spēles beigās, pat eirolīgā

  +1 [+] [-]

, 2017-04-24 00:33, pirms 7 gadiem
Ja tiesneši ļauj ar viņiem "strādāt", tad ar viņiem arī "strādā". Gulbis spēli no spēles lieliski izmanto spiediena izdarīšanu uz tiesnešiem. Jā, šad un tad norauj pa tehniskajai. Nu un kas? Toties šodien tas viņam, piemēram, pilnībā atmaksājās. Tas ir jautājums nevis par treneriem, bet par tiesnešiem. Ne velti viens no LBL treneriem, prognozējot play off, jau skaidri izteicās, ka svarīgs būs pat nevis mājas priekšrocību faktors, bet drīzāk tiesāšanas faktors. Ko ļaus darīt, kā ļaus spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-24 07:20, pirms 7 gadiem
larondons rakstīja: Ja tiesneši ļauj ar viņiem "strādāt", tad ar viņiem arī "strādā". Gulbis spēli no spēles lieliski izmanto spiediena izdarīšanu uz tiesnešiem. Jā, šad un tad norauj pa tehniskajai. Nu un kas? Toties šodien tas viņam, piemēram, pilnībā atmaksājās. Tas ir jautājums nevis par treneriem, bet par tiesnešiem. Ne velti viens no LBL treneriem, prognozējot play off, jau skaidri izteicās, ka svarīgs būs pat nevis mājas priekšrocību faktors, bet drīzāk tiesāšanas faktors. Ko ļaus darīt, kā ļaus spēlēt.
Pilniiga taisniiba,peedejaa laikaa visu izskjir tiesneshu bezatbildiiba vai arii narcissisms,paraadiit sevi ar bezatbildiigaam tehniskajaam pieziimeem,par briinumu un paarsteigumu vakar tiesneshi nez kapeec mainija savu filozofiju un necentaas izcelties ar tehniskajaam un pat uz teatraaliem gaajieniem, kad Sevlakovs beigaas teeloja neiekrita ,basketbols ir prieksh skatiitaajiem ,bet tiesneshi domaa ,ka prieksh vinjiem ....
Vakar vareeja just ,ka ir saakushies Play Boy machi ,pilniigi cits basiits ne kaa regulaarajaa , taaa turpinaat,forshi,buus piecas speeles un visaas uzvarees maajnieki.,..

  +1 [+] [-]

, 2017-04-24 09:50, pirms 7 gadiem
larondons rakstīja: Ja tiesneši ļauj ar viņiem "strādāt", tad ar viņiem arī "strādā". Gulbis spēli no spēles lieliski izmanto spiediena izdarīšanu uz tiesnešiem. Jā, šad un tad norauj pa tehniskajai. Nu un kas? Toties šodien tas viņam, piemēram, pilnībā atmaksājās. Tas ir jautājums nevis par treneriem, bet par tiesnešiem. Ne velti viens no LBL treneriem, prognozējot play off, jau skaidri izteicās, ka svarīgs būs pat nevis mājas priekšrocību faktors, bet drīzāk tiesāšanas faktors. Ko ļaus darīt, kā ļaus spēlēt.
Tas bija Endzels kas tā teica un viņam izrādījās 100% taisnība ! Nu kauns LBL