Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kārlails: "Durenta un "Thunder" rīcībai nav vietas basketbolā"

Rolands Eliņš

Kārlails: "Durenta un "Thunder" rīcībai nav vietas basketbolā"
Kevins Durents
Foto: AFP/Scanpix

Dalasas „Mavericks” galvenais treneris Riks Kārlails paudis savu neizpratni pret „Thunder” un tās līdera Kevina Durenta agresīvajiem izgājieniem iepriekšējā mačā NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

„Sērijas trešajā spēlē bija četras epizodes, kuras es raksturotu kā basketbolam neatbilstoši agresīvas ar izteiktu mērķi uz fizisku kontaktu. Šo epizožu izraisītāji bija „Thunder” basketbolisti, un to vidū bija arī tīšām un bez iepriekšējas provokācijas veikts sitiens ar elkoni soda metiena izpildes laikā. Un es to patiešām nesaprotu,” ASV medijiem norādījis Riks Kārlails.

„Nekad iepriekš nebiju redzējis, ka Kevins Durents kaut ko tādu nodara otram spēlētājam,” Kārlails turpināja. „Šīs epizodes, galu galā, noveda pie papildus asumiem starp abām komandām, un šis sākotnējais cēlonis tika palaists garām. Esmu satraukts par to. Tādiem notiekiem nav vietas basketbolā.”

Kārlails īpaši uzsvēra epizodi, kurā Durents pēc komandas biedra soda metiena ar elkoni iesita pa krūtīm Dalasas rezerves centram Salaham Mežri, lai gan spēles brīdi par īpašu aktīvu cīņas epizodi nosaukt grūti. Mežri pēc negaidītā sitiena nokrita gar zemi, taču noteikumu pārkāpums netika fiksēts. Vēlāk gan NBA vadība piešķīra Durentam tehnisko piezīmi, kas gan sērijas trešā mača rezultātu nekādi neiespaido. Jāatgādina, ka Dalasa šo spēli zaudēja ar 29 punktu starpību un sērijā ir iedzinējos ar 1-2.

„Mavericks” un „Thunder” mačā saķeršanās radās arī starp Reimondu Feltonu un 25 centimetrus garāko Stīvenu Adamsu, kurš cīņā par atlēkušo bumbu trāpīja Feltonam ar elkoni pa seju un pēc tam ar smiekliem uztvēra pretinieku saspēles vadītāja dusmas. Neliels konflikts radās arī starp Dirku Novicki un Andrē Robersonu, kad Robersons ar plecu ietriecās Novicka veidotajā aizsegā. Novickis gan pēc spēles varēja pasmaidīt, ka pirms 20 gadiem Vācijā spēlējis ar Robersona tēvu, un atzina, ka nekādu dziļāku zemtekstu šajā epizodē nevajadzētu meklēt, taču piekrita, ka spēles laikā Robersona asā rīcība viņu sadusmojusi.

Kārlails vēlējās, lai NBA rūpīgāk izskata šāda veida provokācijas un vairākkārt pauda savu pārliecību, ka visu asumu iniciatori bija „Thunder” basketbolisti. „Mavericks” treneris arī uzsvēra, ka viņa komandas spēlētāji ar līdzīgām izdarībām neatbildēs un darbosies basketbola noteikumu ietvaros, taču būs gatavi nākamajai spēlei pret „Thunder”, kas paredzēta šonakt 3:00 pēc Latvijas laika.


Izmantotie resursi:
Rick Carlisle says Kevin Durant, Oklahoma City...

     [+] [-]

, 2016-04-23 16:42, pirms 8 gadiem
Iesist jau iesita, bet kritiens bija simulācija.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 16:53, pirms 8 gadiem
Tas kritiens

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 16:55, pirms 8 gadiem
Es tajā Video drīzāk nesaprotu Ibakas rīcību!

     [+] [-]

, 2016-04-23 17:19, pirms 8 gadiem
vins nav redzejis 80-to un 90-to NBA, bet tagad jau piena puikas nevis vechi tur spelee

     [+] [-]

, 2016-04-23 19:45, pirms 8 gadiem
shumo rakstīja: vins nav redzejis 80-to un 90-to NBA, bet tagad jau piena puikas nevis vechi tur spelee
Vins pats speleja 80-tajos Celtics sastava

     [+] [-]

, 2016-04-23 21:36, pirms 8 gadiem
da labi

     [+] [-]

, 2016-04-23 21:39, pirms 8 gadiem
Rikijs laikam kkveidā neredzēja pirmās spēlēs kur soģi ignorēja KD
Roli,noskaties spēles un tad drukā...........

     [+] [-]

, 2016-04-23 22:07, pirms 8 gadiem
video ir redzmas pirmais tunisietis nba. puika laikam kristīnei parodē