Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts "Celtnieks/LSPA" nodrošina otro vietu regulārajā sezonā

Rolands Eliņš

"Celtnieks/LSPA" nodrošina otro vietu regulārajā sezonā
Rihards Leja (ar bumbu)
Foto: Ritvars Raits

Latvijas handbola čempionāta spēlē "Celtnieks/LSPA" ar 28:21 pārspēja "Ogre/Miandum" un nodrošināja otro vietu regulārajā sezonā.

Abu komandu līdzšinējās savstarpējās spēlēs "Celtnieka" handbolisti pārliecinoši nodemonstrēja savu pārākumu, abos mačos uzvarot ar 11 punktu pārsvaru – 32:21 un 29:18. Nozīmīga šī spēle bija abām komandām - LSPA komandai uzvara spēlē nodrošinātu otro vietu, bet ogrēnieši panākuma gadījumā uzlabotu savas pozīcijas cīņā par trešo vietu (pirmo vietu jau iepriekš bija nodrošinājuši Latvijas čempioni Dobeles "Tenax"). Šīvakara spēlē nepiedalījās "Celtnieka" līderis Artūrs Lazdiņš, toties ierindā atkal bija Rihards Leja, kuram ceļgala savainojums pilnvērtīgi bija liedzis spēlēt teju divus gadus, savukārt Ogrei nevarēja palīdzēt savainotais Artis Kurmēns.

Lai gan spēles sākums nedaudz veiksmīgāks bija viesiem (1:0, 2:1), tam sekoja trīs mājinieku gūtie vārti un pēc Lejas rezultatīvā uzbrukuma noslēguma "Celtnieks" panāca 4:2. Turpinājumā Arņa Butana vadīto handbolistu pārsvars pieauga ļoti strauji un pēc Vladimira Maslaka metiena 27.minūtē mājinieki sasniedza jau desmit vārtu pārsvaru – 15:5. Vēlāk LSPA atrāviens sasniedza pat +12, bet puslaiks tika noslēgts ar 17:6.

Iegūtais pārsvars gan, šķiet, iemidzināja "Celtnieku", jo otrā puslaika sākumā Arvis un Artis Laganovski guva četrus bezatbildes vārtus, vienus pievienoja arī Jānis Bauze, atgriežot intrigu (17:11). Turpinot rezultatīvi spēlēt brāļiem Laganovskiem un Bauzem "Ogre/Miandum" turpināja deldēt pārsvaru, 43.minūtē pietuvojoties vien četru vārtu attālumā – 19:15. Īstajā brīdī vārtus gūstot Lejam, Laurim Rūtiņam un Vladimiram Maslakam, "Celtniekam" izdevās atrauties līdz +7 un spēli noslēgt ar itin drošu uzvaru - 28:21.

Rezultatīvākais "Celtnieks/LSPA" rindās bija jau pieminētais Leja, kas izcēlās ar sešiem gūtajiem vārtiem, bet ogrēniešiem astoņus vārtus guva Arvis Laganovskis. Leja, kurš nepilnu divu gadu laiku uzspēlēja tikai epizodiski (tostarp šosezon janvārī pret jūrmalniekiem), šovakar izcēlās ar vārtu guvumu pēc vairāk nekā 20 mēnešu pārtraukuma. Interesanti, ka pirms šīvakara spēles Leja savus pēdējos vārtus bija guvis 2013.gada maijā tieši pret Ogri. "Celtnieks/LSPA" pārsvars pār "Jūrmalas Sportu" un "Ogre/Miandum" sasniedzis piecus punktus, kurus atlikušajās divās spēlēs konkurenti vairs nevar atspēlēt.

”Celtnieks/LSPA” –”Ogre/Miandum” 28:21 (17:5)
”Celtnieks/LSPA” : Leja 6, Jablonskis 4, Maslaks 4, Čikuts 3, Malahovs 3, Rūtiņš 3, Eglītis 2, Freibergs 2, Lejnieks 1
”Ogre/Miandum”: Arvis Laganovskis 8, Artis Laganovskis 4, Bauze 4, Lepers 3, Avotiņš 1, Želna 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2015-02-23 23:22, pirms 9 gadiem
Ko var gribēt ja Ogrei tik 6 spēlētāji... Ko tik maz?

  +1 [+] [-]

, 2015-02-23 23:32, pirms 9 gadiem
hossa2009 rakstīja: Ko var gribēt ja Ogrei tik 6 spēlētāji... Ko tik maz?
Tik pat spēlētāju cik Celtnieks.
- Latvijas Handbola federācija - Kalendārs