Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" gūst septiņus vārtus, "Blackhawks" izrauj uzvaru 59. minūtē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" gūst septiņus vārtus, "Blackhawks" izrauj uzvaru 59. minūtē
Kems Atkinsons guva divus vārtus
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā aizvadītas sešas spēles, no kurām trīs noslēdzās pagarinājumā, Nešvilas "Predators" uzvaras vārtus iemeta 54. minūtē, bet Čikāgas "Blackhawks" panākumu nodrošināja pusotru minūti pirms beigām.

Par fantastisku 13 vārtu izrādi parūpējās Otavas "Senators" un Kolumbusas "Blue Jackets", kas izbraukumā izcīnīja panākumu ar 7:6 pagarinājumā, lai gan trīs reizes nonāca iedzinējos. Otrajā trešdaļā kanādieši iemeta trīs vārtus pēc kārtas un ieguva divu rezultatīvu metienu pārsvaru, tomēr noslēgumā laukuma saimniekiem nācās glābties.

Izlīdzinājumu septiņas minūtes līdz beigām panāca Kails Turiss, kurš savā 500. spēlē realizēja vairākumu ar metienu no distances bez piespēles apturēšanas. Tomēr pēdējais vārds piederēja Kolumbusas "Blue Jackets", jo Kems Atkinsons pēc neprecīzā sāncenšu metiena aizskrēja vienatnē pret vārtsargu, pēc lieliskas māņu kustības vārtos vispirms raidot ripu, bet tad tajos ielidojot arī pats – 7:6. Atkinsonam tie bija otrie vārti mačā.

Par pirmo vārtsargu Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kurš pirmajās 12 sezonās katrā izcīnījis vismaz 20 uzvaras, kļuvis Henriks Lundkvists, jo Ņujorkas "Rangers" izbraukumā ar 1:0 pagarinājumā apspēlēja Detroitas "Red Wings". Panākumu nodrošināja Dž. T. Millers, kuram pēc lieliskas Matsa Cukarelo piespēles pretuzbrukumā divatā pret vārtsargu atlika metiens tukšos vārtos.

Filadelfijas "Flyers" vēl mača vidū atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu, tomēr viesos ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Austrumu konferencē pēdējā vietā esošo Ņujorkas "Islanders". Pakaļdzīšanos sāka Veins Simondss, bet punktu pielika kapteinis Klods Žirū. Pretinieku kapteini Džonu Tavaresu atbruņoja Jakubs Vorāčeks, kurš ripu nogādāja līdz Šeinam Gostisbēram. Viņa metiens nebija sekmīgs, bet pēc atlēkušās ripas iegūšanas izdevās rezultatīva piespēle no aizvārtes, Žirū pieliekot vieglu punktu.

Gūstot divus vārtus pēdējo 78 sekunžu laikā, Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 4:2 pārspēja Vankūveras "Canucks". Par galveno varoni kļuva kapteinis Džonatans Teivzs, bet pārsvaru pēc minūtes dubultoja Marians Hosa. Teivzs piedalījās visos vārtos, izceļoties ar vienu precīzu metienu un trim piespēlēm.

Nešvilas "Predators" pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos ar 0:2, tomēr atguvās un ar 4:2 pārspēja Minesotas "Wild". Filips Fošberjs 43. minūtē panāca izlīdzinājumu, bet 54. minūtē zviedru uzbrucējs guva uzvaru nesošos vārtus.

Vieglāk panākums nāca tikai Pitsburgas "Penguins", kas iemeta 19. sekundē un ar 5:1 savā laukumā apspēlēja Bostonas "Bruins", kas savainojuma dēļ palika bez pamatvārtsarga Tūkas Raska. Otrā laukuma pusē 44 no 45 metieniem atvairīja Mets Marejs, kamēr Sidnijs Krosbijs guva vārtus un atdeva divas piespēles, tomēr līgas rezultatīvāko spēlētāju kopvērtējumā viņš ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Konora Makdeivida.

NHL regulārā sezona, 23. janvāris

SpēleRez.
Red Wings – Rangers0:1 P
Penguins – Bruins5:1
Senators – Blue Jackets6:7 P
Islanders – Flyers2:3 P
Blackhawks – Canucks4:2
Wild – Predators2:4