Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievu ziepene Kurskā: galvenais treneris aizbrauc, "Dynamo" finālā pārsteidz UGMK

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievu ziepene Kurskā: galvenais treneris aizbrauc, "Dynamo" finālā pārsteidz UGMK
Kurskas "Dynamo" basketbolistes ar Krievijas kausu. Foto: russiabasket.ru

Meksikāņu ziepju operas cienīgi notikumi šajā nedēļas nogalē risinājās Krievijas pilsētā Kurskā. "Dynamo" sieviešu basketbola komanda Krievijas kausa fināla priekšvakarā palika bez galvenā trenera Roberto Injuesa, taču izšķirošajā cīņā pieveica Jekaterinburgas UGMK ar 84:71.

Krievijas kausā pēdējos gados var piedalīties tikai spēlētājas ar Krievijas pasi, tādējādi turnīra rezultāti ir neprognozējamāki nekā nacionālajā čempionātā. Tiesa, pēdējos 12 gados kausu izcīnījušas tikai divas komandas – Kurskas “Dynamo” (Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts 2015 un 2016; 2018, 2020) un Jekaterinburgas UGMK.

Fināla priekšvakarā “lakstīgalas” palika bez galvenā trenera. Spānijas speciālists Roberto Injuess sestdien, 21. decembrī, paziņoja, ka vienojies par līguma pārtraukšanu. “Mans un kluba redzējums par komandas darbu izrādījās diametrāli pretējs. Esmu pārliecināts, ka tas ir labākais iznākums abām pusēm. Pienācis laiks atpūsties un priecāties!”

Injuess atvadījās ar pateicības vārdiem. “No otras puses, vēlos pateikties manam personālam par uzticību un apņēmību no pirmās dienas līdz pēdējai. (Fiziskās sagatavotības treneris) Alberto Martiness (gandrīz kā brālis), Popi (Hosē Gonsaless) un Andrejs (Potapovs) man iemācīja un parādīja, ko nozīmē tādi vārdi kā “vērtības”, “principi” un “komandas darbs”.”

Kurskas klubs pērn pēc zaudējuma Eirolīgas finālā un Breanas Stjuartes savainojuma samazināja budžetu. Toreizējais galvenais treneris Lukass Mondelo devās strādāt uz Japānu, savukārt viņa vietā ieradās “Sopron Basket” bijušais stūrmanis Injuess.

Eirolīgas sezonas neveiksmīgais sākums – divām uzvarām sekoja zaudējumi pret Monpeljē, “Fenerbahce” un Žironu – lika meklēt papildinājumus. Komandai pievienojās Džesika Brelande un Glorija Džonsone, taču 18. decembrī “Dynamo” izbraukumā Francijā zaudēja “Lyon ASVEL” ar 59:84. Pēc šīs neveiksmes Kurska ar bilanci 4-4 atkāpās uz ceturto vietu B grupā.

Injuesam atstājot komandu, pie stūres stājās fārmkluba treneris. Serbs Momirs Tasičs ir arī Krievijas U20 izlases galvenais treneris, bet svētdien debijā izcīnīja Krievijas kausu. Viņa padotās sākumā nevarēja apturēt Jekaterinburgas centra spēlētāju Mariju Vadejevu, kura pirmajā ceturtdaļā sameta 11 punktus.

Turpinājumā “lakstīgalām” izdevās nobremzēt Krievijas valstsvienības kapteini, vienlaikus pašām sajūtot spēles garšu. Vēl 26. minūtē “Dynamo” zaudēja ar 49:58, taču nākamajās astoņās minūtēs veica izrāvienu 21:0! Kurskas komanda ieguva divciparu pārsvaru, galotnē neļaujot titulētajām pretiniecēm tikt tuvāk par astoņiem punktiem – 84:71 (18:25, 20:18, 21:15, 25:13).

Tatjana Vidmera un Nataļja Aņoikina nopelnīja “double-double”, 17 punktiem pievienojot 10 atlēkušās bumbas. Epifānija Prinsa sameta 21 punktu un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet Olga Frolkina ceturtajā ceturtdaļā izcēlās ar diviem tālmetieniem. Vadejeva pabeidza spēli ar 27 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem, bet Džamirai Folknerei 20 punkti.

UGMK tā kļuva par pirmo neveiksmi kopš 27. novembra, kad “lapsas” Rīgā negaidīti zaudēja TTT. Krievijas turnīros Jekaterinburgas klubs nebija zaudējis kopš 2019. gada 1. marta, kad Premjerlīgas regulārās sezonas pēdējā spēlē atzina “Dynamo” pārākumu ar 74:79.

Jorga Dikeulakosa trenētā Orenburgas "Nadežda" bronzas spēlē viesos pieveica Novosibirskas "Dynamo" ar 105:67.

Izmantotie resursi:
https://russiabasket.ru/news/36465/...