Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" 18 minūtēs gūst sešus bezatbildes vārtus un uzvar viesos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kings" 18 minūtēs gūst sešus bezatbildes vārtus un uzvar viesos
Džefs Kārters Losandželosas "Kings" labā izcēlās ar trim rezultatīviem metieniem
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferences finālā izlīdzinājumu panākusi 2012. gada čempione Losandželosas "Kings", kas izbraukumā atspēlēja divu vārtu deficītu, 18 minūšu un 15 sekunžu laikā izdarīja sešus precīzus metienus un ar 6:2 sakāva pašreizējo čempioni Čikāgas "Blackhawks", kurai tā bija pirmā neveiksme savu līdzjutēju priekšā izslēgšanas spēlēs.

Pašreizējā Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa čempione Čikāgas "Blackhawks" bija ņēmusi virsroku visās izslēgšanas spēlēs, kas aizvadītas savā laukumā, un visās spēlēs, kurās izdevās gūt pirmos vārtus. Arī otrajā tikšanās reizē ar Losandželosas "Kings" viss ritēja pēc mājinieku prāta: 15. minūtē rezultātu atklāja aizsargs Niks Ledijs, kurš vairākumu realizēja ar izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu Džonatanu Kviku un metienu no neērtā tvēriena, bet pārsvaru dubultoja Bens Smits, arī ripu raidot tuvajā stūrī.

Taču par pagrieziena punktu kļuva Čikāgas "Blackhawks" pretuzbrukums septiņas minūtes pirms otrās trešdaļas noslēguma, kad pēc aizsarga Brenta Sībruka metiena viesus glāba atlētiskais vārtsargs Kviks. Tādējādi Losandželosas "Kings" nepadevās, 39. minūtē nopelnot veiksmīgu rikošetu, - ripa, atsitusies pret vārtu priekšā esošā Džastina Viljamsa slidu, atrada ceļu starp mājinieku vārtsarga Korija Krouforda kājsargiem.

Noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē pirmos no trim vārtiem guva Losandželosas "Kings" uzbrucējs Džefs Kārters, vārtu priekšā labojot Drū Dautija mestās ripas trajektoriju un panākot neizšķirtu, - 2:2. Savukārt viesus vadībā 45. minūtē izvirzīja aizsarga Džeika Mazina metiens no kreisā iemetiena apļa.

Uguņošana neapstājās - Kroufords tika galā ar Kārtera metienu pretuzbrukumā, taču Losandželosas "Kings" izdevās izmantot apjukumu čikāgiešu aizsardzībā, jo kombināciju ar netraucētu un precīzu metienu no vārtu priekšas noslēdza Tailers Tofoli, nopelnot devīto rezultativitātes punktu desmit mačos pret Čikāgas "Blackhawks".

Rezultātu no 4:2 līdz 6:2 mainīja divi Kārtera vārtu guvumi nepilnu divu minūšu laikā. Vispirms viņš izmantoja Čikāgas "Blackhawks" mešanos uzbrukumā un centienus glābt situāciju, bet hat-trick Kārters garantēja ar metienu tukšos vārtos no neitrālās zonas. 14 minūšu un 52 sekunžu laikā uzbrucējs izcēlās ar četriem punktiem, bet Losandželosas "Kings" sešus bezatbildes vārtus iemeta 18 minūtēs un 15 sekundēs.

Tādējādi Losandželosas "Kings" 13. izslēgšanas spēļu sērijā pēc kārtas izcīnīja panākumu viesos, bet sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Nākamā spēle naktī uz svētdienu pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Losandželosā.

Džefs Kārters iemet trīs ripas Čikāgas "Blackhawks" vārtos

Losandželosas "Kings" neticamā kārtā izdodas izvairīties no vārtu zaudējuma

Džonatans Kviks pretuzbrukumā apzog Brentu Sībruku

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-22 06:49, pirms 10 gadiem
Tā tik kingiem vajag turpināt un tad uzvarēs čikāgu .

  -2 [+] [-]

, 2014-05-22 08:33, pirms 10 gadiem
6 vārtus 18:15 laikā? Pirmos vārtus viņi guva otrā perioda beigās, tātad, nekādā gadijumā nevar būt <20 minūtēm. 21:46...

     [+] [-]

, 2014-05-22 08:35, pirms 10 gadiem
Pie 2:0 Sībruks netrāpīja one-timer izgājienā 2 vs 1 piedevām, viss izskatījās Čikāgas kontrolē

  +2 [+] [-]

, 2014-05-22 09:47, pirms 10 gadiem
Gudrieniek, pirmos Kings iesita 39 minūtē un pēdējos iesita 3:32 minūtes pirms spēles beigām.
daksa67 rakstīja: 6 vārtus 18:15 laikā? Pirmos vārtus viņi guva otrā perioda beigās, tātad, nekādā gadijumā nevar būt <20 minūtēm. 21:46...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-22 15:44, pirms 10 gadiem
Jā, LA normāli eksplodēja. Arī laimes māte bija viņu pusē. Šķiet, ka Sībrukam metiens tā īsti neizdevās, kas to lai zina, kā tad būtu.
Šī nav pirmā reize, kad Čikāga nokļūst sarežģītā situācijā, viesos viena spēle obligāti jāņem. Pērn viņiem bija problēmas ar Detroitu. Tagad visu skatieni pievērsti CHI līderiem.
Ja LA abas spēles mājās uzvar, tad SC viens finālists jau būs zināms. Nav divu domu. Ja pēc LA spēlēm rezultāts būs 2:2, tad šitai Kings uzv arai nebūs nekādas vērtības un viss sāksies no jauna. Interesanti.