Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņa "Canucks" nolīgst jaunu ģenerālmenedžeri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ķēniņa "Canucks" nolīgst jaunu ģenerālmenedžeri
Džims Benings
Foto: nhl.com

Par Nacionālās hokeja līgas kluba Vankūveras "Canucks" 11. ģenerālmenedžeri vēsturē kļuvis Džims Benings, kurš iepriekš strādāja Bostonas "Bruins" un Bufalo "Sabres" organizācijās.

Vankūveras "Canucks" sešās no pēdējām septiņām sezonām kļuva par divīzijas čempioni, 2011. gadā uzvarot arī Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferencē un sasniedzot Stenlija kausa finālu, kurā septiņos mačos nācās atzīt Bostonas "Bruins" pārākumu. Tādējādi aizvadītā sezona, kurā komanda uzvarēja tikai 36 no 82 spēlēm, paliekot 12. vietā konferencē un pirmo reizi sešu gadu laikā nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm, tika uzskatīta par neveiksmi.

Pārbūve sākās, aprīļa ievadā par Vankūveras "Canucks" prezidentu ieceļot leģendāro uzbrucēju (16 sezonas komandas rindās, septiņas no tām kapteiņa godā) Trevoru Lindenu. Viņš 1. maijā atbrīvojās no galvenā trenera Džona Tortorelas, bet ģenerālmenedžeris Maiks Giliss tika atlaists pēc tam, kad "Canucks" nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Viņam atrasts aizvietotājs - 51 gadu vecais Džims Benings, kurš bija Bostonas "Bruins" ģenerālmenedžera asistents. "Bruins" pagājušajā gadā spēlēja Stenlija kausa finālā, bet pirms trim sezonām izcīnīja trofeju. Līdz 2006. gadam viņš darbojās Bufalo "Sabres" organizācijā, draftējot Raienu Milleru, Tomasu Vaneku un Džeisonu Pominvilu.

"Mūsu uzskati, kā Nacionālajā hokeja līgā tiek būvēti panākumi, ir ļoti līdzīgi. Runājot ar Džimu, mūsu domas hokeja līmenī savienojās," par jaunāko Vankūveras "Canucks" papildinājumu teica prezidents Lindens.

Pagājušajā vasarā Vankūveras "Canucks" noslēdza līgumu ar Latvijas izlases uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, kurš šajā sezonā otro reizi kļuva par Šveices čempionu Cīrihes "Lions" rindās. 39 regulārā čempionāta spēlēs viņš sakrāja 25 punktus, bet 18 izslēgšanas mačos pievienoja četrus rezultatīvus metienus. Savukārt aizvadītajā pasaules čempionātā Ķēniņš bija Latvijas pirmās maiņas sastāvdaļa, septiņās spēlēs izdarot četras rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs nākamo sezonu pavadīs Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +6 [+] [-]

, 2014-05-22 08:04, pirms 10 gadiem
Cerams Ķēniņam tur viss aizies tā lai var spēlēt NHL , ir pelnījis ar savu spēles stilu tur būt..

     [+] [-]

, 2014-05-22 09:34, pirms 10 gadiem
Jā un pirmās 3 speles Pasaules Čempī bija diezgan pamanāms, tikai pēc tam, kaut kā pazuda! Vienalga, man simpatizē viņa spēles stils..!!!
ZarinsKristaps rakstīja: Cerams Ķēniņam tur viss aizies tā lai var spēlēt NHL , ir pelnījis ar savu spēles stilu tur būt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja