Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Leimanim 42, VeA sīvā cīņā par finālu piekāpjas VEF-LSPA

Leimanim 42, VeA sīvā cīņā par finālu piekāpjas VEF-LSPA
Toms Leimanis

Šovakar Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) tika noskaidrots pirmais izslēgšanas spēļu finālists. Rīgā regulārā čempionāta uzvarētāju BK VEF-LSPA un Ventspils Augstskolas (VeA) duelī ar 90:85 pārāki bija mājinieki, izcīnot uzvaru pagarinājumā. VEF-LSPA līdz ar šo uzvaru nodrošinājusi vietu LBL2 finālā un uzaicinājumu nākamgad startēt LBL augstākās divīzijas turnīrā.

Maču sekmīgāk iesāka mājinieki, kuri savu kontu atvēra jau pirmajā uzbrukumā, un turpinājumā brāļi Strāķi divās ar pusi minūtēs panāca jau +8 (9:1). Pēc minūtes pārtraukuma ventspilnieki nedaudz atguvās, vairākus metienus realizējot Tomam Leimanim. Ceturtdaļas vidū spēle izlīdzinājās, un pamazām iniciatīva pārgāja viesu rokās, kuri ceturkšņa otrajā pusē pārsteidza rīdziniekus ar 9:0 ofensīvu un pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā (20:19). VEF-LSPA gan neapjuka un spēja atgūt nelielu pārsvaru (25:22). Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu ievadīja Rihards Lomažs, bet pēc brīža Klāvs Čavars ar četriem punktiem palīdzēja iegūt nelielu vadību viesiem (29:27). Mača turpinājumā rezultāta starpība svārstījās 2-4 punktu robežās, tikai vienreiz mājiniekiem spējot atgūt vadību, bet puslaikam noslēdzoties ar minimālu VeA pārsvaru (42:41). Toms Leimanis bija ventspilnieku galvenais ierocis uzbrukumā ar 17 punktiem, bet VEF-LSPA rindās 11 punktus guva Guntars Strāķis un deviņus punktus pievienoja viņa brālis Aigars.

Otrajā puslaikā spēle turpinājās līdzīgā, sīvā cīņā, līdz vērā ņemama mājinieku izrāvienam ceturtdaļas vidū – brāļi Strāķi guva septiņus punktus pēc kārtas un panāca +6 (57:51). Ventspilnieki gan rokas nenolaida un tālu VEF-LSPA neatlaida, bet ceturtdaļas noslēgumā, pateicoties Štelmahera četriem punktiem, pietuvojās līdz -2 (59:61). Ceturtā ceturkšņa sākumā Štelmahers iemeta vēl vienu pustālo metienu un izlīdzināja rezultātu, tomēr mājinieki atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas, panākot šim mačam vērā ņemamo +8 (69:61). Pēc Štelmahera nomaiņas uzbrukuma smailē atkal izvirzījās rezultatīvais Leimanis, gūstot septiņus punktus un pietuvinot viesus līdz cerīgajam -1 (68:69), kad spēlēt bija atlikušas vairāk kā piecas minūtes. Pliens uz brīdi apturēja ventspilnieku ofensīvu, tomēr Leimanis atbildēja ar 2+1 un izlīdzināja rezultātu (71:71). Ceturtdaļas izskaņa izvērtās par īstu trilleri – laukumā atgriežoties Štelmaheram, viņam un Leimanim uzbrukumā tik labi vairs nesekmējās (kļūda un neprecīzs metiens), uz ko ar precīzu metienu atbildēja Tomašs. Jau pēc trīs sekundēm viņš saņēma piekto personisko piezīmi, bet Kārlis Pauls Lasmanis no soda metienu līnijas bija nekļūdīgs (76:76). Abi Arvja Savčenko metieni lidoja secen, kas nozīmēja, ka pēdējais uzbrukums ceturtdaļā būs ventspilniekiem, tomēr Štelmahers savu iespēju neizmantoja, un komandas devās spēlēt pagarinājumu.

Pagarinājumu sekmīgi iesāka viesi, Leimanim satricinot mājinieku grozu ar diviem precīziem tālmetieniem. VEF-LSPA gan nebija mierā ar šādu notikumu attīstību, un Jānis Pozņaks un brāļi Strāķi atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas, panākot 84:82. Lai gan Leimanis rezultātu izlīdzināja, tomēr mājinieku ieskrējiens vairs nebija apstādināms – VEF-LSPA svinēja uzvaru ar 90:85. Mājiniekiem uzvaru lielā mērā kaldināja veiksmīgā brāļu Strāķu spēle - Guntaram 28 punkti, bet Aigars pievienoja 17. VeA komandā labākais šovakar bija Toms Leimanis, gūstot teju pusi komandas punktu (42) un pievienojot tiem astoņas atlēkušās bumbas.

LBL2, 22.aprīlis

BK VEF-LSPA – BK "Ventspils Augstskola" 90:85 (25:22, 16:20, 20:17, 15:17, 14:9)

BK VEF-LSPA: G.Strāķis 28, A.Strāķis 17, Tomašs 12, Pozņaks 11 (9ab), Rozenbergs 8, Baumanis 5, Pliens 5, Savčenko 4 (9ab), Miknis, Zemturis.

BK "Ventspils Augstskola": Leimanis 42 (8ab), Štelmahers 17, Čavars 10, Lomažs 7, Lasmanis 7, Pinete 2, Čoders, Pāže.