Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" atbildes spēle Ņižņijnovgorodā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" atbildes spēle Ņižņijnovgorodā
Gints Meija cīnās arī Cerības kausa kvalifikācijā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs atbildes spēli Cerības kausa kvalifikācijas kārtā. Ceturtdien Ņižņijnovgorodas "Torpedo" savā laukumā izdevās pieveikt ar 4:1, tādējādi, lai kvalificētos mačiem pret Doņeckas "Donbass", izbraukumā jāizcīna vismaz neizšķirts. Spēle sāksies pulksten 15:00, tiešraidi piedāvās kanāls TV6.

Rīgas "Dinamo" hokejisti, kas Rietumu konferencē ar 52 spēlēs nopelnīto 51 punktu ieņēma pēdējo vietu, Cerības kausa kvalifikāciju ceturtdien sāka ar uzvaru pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - 4:1. Tiesa, mača rezultātu jau sestajā minūtē ar spēcīgu metienu no vidējas distances atklāja viesu uzbrucējs Vladimirs Gorbunovs, tomēr turpinājumā pārāki bija rīdzinieki, gūstot četrus bezatbildes vārtus. Vispirms vārtu priekšā izveicīgākais bija Roberts Bukarts, izceļoties trešajā spēlē pēc kārtas.

"Sākām diezgan švaki. Labi, ka pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts," pēcspēles preses konferencē atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols, kurš piebilda, ka viena uzvara vēl nenozīmē panākumu sērijā. Rīdziniekiem vadību sērijā nodrošināja Vitālijs Pavlovs, kurš 35. minūtē guva savus pirmos vārtus "Dinamo" rindās. Vēl savā zonā atbruņojis pretinieku, viņš uzvarēja sprintu un ar vieglu metienu starp kājsargiem pārspēja "Torpedo" vārtsargu Vitāliju Kovaļu.

Dubultot pārsvaru un nodrošināt panākumu ar 4:1 Rīgas "Dinamo" palīdzēja vairākums. Vispirms aizsarga Krišjāņa Rēdliha no zilās līnijas raidītajai ripai vārtu priekšā trajektoriju mainīja aizsargs Kristaps Sotnieks, bet punktu ar spēcīgu tālšāvienu pielika Oskars Cibuļskis, ripu raidot "Torpedo" vārtu tālajā augšējā stūrī. Lai nodrošinātu dalību Cerības kausā, kura pirmajā kārtā jau gaida Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass", rīdziniekiem šovakar pietiks ar neizšķirtu.

Taču gadījumā, ja pie panākuma tiks "Torpedo" (rezultātam šoreiz nav nozīmes), vienības aizvadīs desmit minūšu ilgu pagarinājumu līdz pirmajam rezultatīvajam metienam. Ja vārtsargi paliks nepārspēti, tad vienības ķersies pie pēcspēles metienu izdarīšanas. Abas šosezon uzvarējušas divas sērijas (rīdzinieki - no četriem mēģinājumiem, "Torpedo" - no sešiem).

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" šosezon savā laukumā spēlēja atzīstami, 26 mačos tiekot pie 15 uzvarām pamatlaikā. Ar 49 punktiem "Torpedo" ierindojās 11. vietā visā līgā. Tomēr tas "Dinamo" hokejistus nebaida. "Domājam tikai par uzvaru. Tikai par to, kā izcīnīt to kausu. Šobrīd komandā nemaz citas domas nav," pēc pirmā panākuma atzina uzbrucējs Juris Upītis.

Tiesa, viņš nemaz neaizlidoja uz Ņižņijnovgorodu, kurp Rīgas "Dinamo" devās divu vārtsargu, sešu aizsargu un 12 uzbrucēju. Tādējādi jau vakar bija skaidrs, kuri hokejisti dosies laukumā un cīnīsies par vēl vienu uzvaru pret "Torpedo". Interesanti, ka rīdzinieki un Ņižņijnovgorodas hokejisti uz maču lidoja vienā čārterreisā.

"Torpedo" rezultatīvākais spēlētājs regulārajā sezonā bija uzbrucējs Dmitrijs Makarovs, kurš 52 mačos atzīmējās ar 43 punktiem (30 rezultatīvas piespēles). Par vienības labāko snaiperi kļuva zviedrs Martins Tērnbergs, kurš sāncenšu vārtsargus pārspēja 26 reizes. Vienību janvāra izskaņā pameta viens no līderiem Mihails Varnakovs, kurš pievienojās spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA.

Ņižņijnovgorodas komandas pirmais vārtsargs ir baltkrievs Vitālijs Kovaļs, kurš 46 mačos izcīnīja 17 uzvaras, atvairot 91,3% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,63 vārtus.

Atbildes spēle sērijā starp Rīgas "Dinamo" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" sāksies šodien pulksten 15:00 pēc Latvijas laika. Mača tiešraidi piedāvās kanāls TV6.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

1 2 59 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2013-02-23 02:14, pirms 11 gadiem
Prātīgi paņems paļuboma. Torpedo nekādas motivācijas vispār nav.!

  +7 [+] [-]

, 2013-02-23 02:20, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: Prātīgi paņems paļuboma. Torpedo nekādas motivācijas vispār nav.!
motivācijas varbūt nav,bet kaut kāda atbildība pret faniem,kas būs atnākuši uz spēli,noteikti būs,lai vai kāds kauss,bet neviens neko pa velti neatdos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: venter

     [+] [-]

, 2013-02-23 02:51, pirms 11 gadiem
venter rakstīja: nu jā, vienīgi mūsu muļķi cīnās nenogurdami.
nevienā brīdī to neteicu,bet spēle būs smaga,lai ar par cik niecīgu šo kausu uzskatītu spēlētāji,bet tāpat cīnīsies līdz galam gan mūsējie,gan Torpedo un lai ar kā mūsējie vinnēja Rīgā,es tomēr uzskatu,ka bumba vēl ir Torpedo pusē,laukuma priekšrocību izskatā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 06:36, pirms 11 gadiem
Tikai brāg.a tikaģ tel dinamo! Harlam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 08:35, pirms 11 gadiem
Jāparāda torpedo, kur vēži ziemo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-23 08:59, pirms 11 gadiem
Jācīnas līdz galam un tad jau būs ok!Domāju džeki to labi saprot!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-23 09:32, pirms 11 gadiem
Tāda slikta priekšnojauta...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-23 09:39, pirms 11 gadiem
Uzvarēs tas , kas mazāk būs dzēris lidmašīnā !!!!!!!!!!!!!! Ha,ha, hā !!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 09:56, pirms 11 gadiem
Pēc iepriekšējās spēles 2 Torpedo komandas dalībnieki (saukšu viņus tā) bija ienākuši pēc alus un uz vietas pārīti izdzēru. Bija iespēja parunāt, un uzdot galveno jautājumu. Vai Torpedo savās mājās uzvarēs mūsējos - vīri pamāja ar galvu, sniedzot negatīvu atbildi.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 10:03, pirms 11 gadiem
AlexUSA rakstīja: Kaut káds árpráts - cik var gaidít VIDEO par pirmo spéli??!!
Tas tak viašrots - izklaide jūsu prasībām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 10:35, pirms 11 gadiem
Par uzvaru!

  -3 [+] [-]

, 2013-02-23 10:37, pirms 11 gadiem
Viņi grib ātrak beigt sezonu un gatavoties nākamajai,Dinamo tagad kaut kādu cerību saņēmusi protams zemam klubam jeb kurš kauss ir svarīgs,bet Torpedo nē,viņi netēme tik maziem kausiem,viņi tikai Gagarin!
Es tādus klubus respektēju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 11:55, pirms 11 gadiem
trīs lietas labas lietas ceturtā no sirds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-23 13:10, pirms 11 gadiem
domaju ka sodien torpedo vairs nelunos ka pagajusaja spele jo ta bija mazsvariga. visticamak rd sodien sezona beigsies. vares godam klut par luzeru luzeriem

     [+] [-]

, 2013-02-23 13:31, pirms 11 gadiem
Eww kas notiek???
spēli rādīs pa tv 6!!!!????
Viasats apdirsās..cerības kausu ekskluzīvi pa VSB nerādīs... tagad atmet, lai jau lūr pārējie ar pa tv 6...

  -1 [+] [-]

, 2013-02-23 13:51, pirms 11 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Nebūs vēl kaut kāds Cerību,Cerības kauss tiem kuri nedabūja pirmo Cerības kausu aka Ņadeždu?
būšot vēl Izlozes kauss - visi, kas nedabūs Nadeždas kausu, vilks salmiņus, kuram īsais, tas dabū Izlozes kausu, tad atlikušie uz akmens - šķēres - papīrīts izspēlēs Veiksmes kausu, pēc tam vilks no grozas bumbiņas - kurš dabūs sarkano, tam svinīgi pasniegs Laimes kausu, līdzīgi izspēlē arī Izdošanās (Vezjeņije) un vēl pāris mazākus kausiņus, pēdējie divi, kuriem nav kausu, laužas uz rokām - uzvarētājs saņem Pēdējās cerības kausu, zaudētājs - Izaicinājuma kausu, tāds lūk reglaments... tiesa, līgas vadība paturējusi tiesības veikt vēl kādas izmaiņas, ja būs nepieciešams...

     [+] [-]

, 2013-02-23 13:59, pirms 11 gadiem
Runčuks rakstīja: būšot vēl Izlozes kauss - visi, kas nedabūs Nadeždas kausu, vilks salmiņus, kuram īsais, tas dabū Izlozes kausu, tad atlikušie uz akmens - šķēres - papīrīts izspēlēs Veiksmes kausu, pēc tam vilks no grozas bumbiņas - kurš dabūs sarkano, tam svinīgi pasniegs Laimes kausu, līdzīgi izspēlē arī Izdošanās (Vezjeņije) un vēl pāris mazākus kausiņus, pēdējie divi, kuriem nav kausu, laužas uz rokām - uzvarētājs saņem Pēdējās cerības kausu, zaudētājs - Izaicinājuma kausu, tāds lūk reglaments... tiesa, līgas vadība paturējusi tiesības veikt vēl kādas izmaiņas, ja būs nepieciešams...
Ja tas bija domāts joks, tad tev kaut kāds neizdevies viņš sanāca
1 2 59 komentāri