Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Mājinieku favorīts Robertsons piekāpjas Deilam

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Mājinieku favorīts Robertsons piekāpjas Deilam
Dominiks Deils

Snūkera turnīrs "Australian Goldfields Open" šodien palicis bez mājiniekiem. Austrālijas pirmais numurs un pasaules eksčempions Nīls Robertsons 2. kārtā spraigā cīņā ar rezultātu 4:5 atzina velsieša Dominika Deila pārākumu.

Spēles pirmā daļa austrālietim nebija diez ko iepriecinoša, jo pēc pirmajiem četriem freimiem viņš bija nonācis iedzinēja lomā ar 1:3. Tomēr viņš spēja saņemties un mača turpinājumā atspēlēties no sev nelabvēlīgā rezultāta un panākt izlīdzinājumu 4:4.

Mača 9. freims izvērtās ļoti aizraujošs. Vispirms ar 48 punktu sēriju atzīmējās Robertsons, bet Deils pāris piegājienos spēja pietuvoties astoņu punktu atstatumā, kas nozīmēja, ka galvenie notikumi vēl tikai priekšā. Spēlētāji šādā nozīmīgā brīdī vairāk pievērsās spēlei no aizsardzības, un abiem tajā veicās itin labi. Ik pa brīdim gan vienam, gan otram gadījās pa kādai kļūdai, un vienlaicīgi arī uz galda atlikušo bumbu skaits pamazām tika samazināts.

Par izšķirošo pavērsiena punktu varēja kļūt Deila neveiksme uzbrukumā, kad viņa sistā brūnā bumba lūzu nesasniedza. Pēc brīža to lūzā nogādāja Robertsons, bet vēl pēc mirkļa skatītāji tribīnēs jau skaļi uzgavilēja savam favorītam, jo lūzā krita arī zilā bumba (freimbumba).

Bet spēle vēl nebija beigusies... Lai nostiprinātu pārsvaru Robertsonam bija vajadzīgs vēl viens precīzs uzbrukums, turpretim Deilam, lai izglābtos, bija nepieciešams viens snūkers un pretinieka kļūda. Un velsietis arī izveidoja snūkeru, tiesa, ne to sarežģītāko, taču Robertsons tik un tā kļūdījās un vēl atstāja rozā bumbu labā pozīcijā. Deils nekļūdījās, nogādāja lūzā gan rozā, gan pēc tam arī melno bumbu un izrāva uzvaru freimā ar viena punkta pārsvaru (70-69).

Ceturtdaļfinālā Deila pretinieks būs cits velsietis Marks Viljamss, kurš 2. kārtu pārvarēja, ar 5:2 pārspējot Deividu Gilbertu.

Apbrīnojamu cīņassparu nodemonstrēja arī pasaules eksčempions Kens Dohertijs, atspēlējot triju freimu deficītu mačā ar Liangu Venbo (1:4) un noslēgumā tiekot pie uzvaras ar 5:4. Dohertijs ceturtdaļfinālā spēlēs pret Marku Selbiju, kurš šodien ar 5:3 apspēlēja Marku Deivisu.

Vēl vienā citā ceturtdaļfināla mačā tiksies Marks Alens un Stjuarts Bingems, kuri šodien bija pārāki par attiecīgi Markusu Kempbelu un Tomu Fordu. Nelielu "asumiņu" gaidāmajam duelim piešķir fakts, ka abi spēlētāji īpaši labi nesaprotas un arī šodien viens par otru izteicās ne visai glaimojoši.

"Iepriekš viņš izteicās par atspēlēšanos Dingam par zaudējumu pasaules čempionātā. Tagad būtu jauki viņu pašu nolikt pie vietas," ar nepacietību maču pret Bingemu gaidīja Alens. "Es viņam nepatīku, jo pēc viņa zaudējuma Dingam [no 12:9 uz 12:13] pateicu taisnību, ka viņam nav pautu."

Arī Bingems preses konferencē teica, ka gribētu pēc iespējas ātrāk parādīt Alenam, kur vēži ziemo: "Nevaru viens sagaidīt šo spēli. Viņš šo to pateica pēc mūsu mača Apvienotās Karalistes čempionātā. Viņš teica, ka man vienkārši nav iekšā un ka viņam ne brīdi nav ienācis prātā, ka varētu man zaudēt. Noteikti būšu gatavs pierādīt pretējo."

"Nezinu, kas toreiz notika. Pēc zaudējuma biju sarūgtināts, jo netiku pusfinālā. Atceros, ka paspiedu viņam roku, bet neko neteicu. Viņš laikam to ņēmis pie sirds. Bet patiesībā man vienalga, ko viņš domā. Esmu labāks spēlētājs nekā agrāk. Bet viņš ir idiots."

"Australian Goldfields Open"

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
Metjū Selts – Šons Mērfijs
Marks Alens – Stjuarts Bingems
Dominiks Deils – Marks Viljamss
Marks Selbijs – Kens Dohertijs

Izmantotie resursi:
snookerscene.blogspot.com

     [+] [-]

, 2011-07-21 21:58, pirms 13 gadiem
Jā Robertsons pēdējo freimu baigi nočakarēja!

     [+] [-]

, 2011-07-21 22:21, pirms 13 gadiem
Shitada savstarpeja izrunashanaas snukeraa negadas biezhi
Ar nepacietibu gaidishu Alens-Bingems!
nu un Dohertijs turpina patikami parsteigt, vinjam tiesham joprojam ir "bumbas"

     [+] [-]

, 2011-07-22 03:26, pirms 13 gadiem
nja,tas tik bija trilleris Robertsonam...
bet no raksta īsti nepielec,par ko strīds. saprotu,ka Alens sācis kašķēties un pārmest Bingemam,ka šis nīkulīgs.
"Iepriekš viņš izteicās par atspēlēšanos Dingam par zaudējumu pasaules čempionātā. Tagad būtu jauki viņu pašu nolikt pie vietas," to tjipa alens saka. bet par ko tieši viņu pašu nolikt pie vietas??? pārmet,ka nav pautu un pēc tam vēl "viņu pašu nolikt pie vietas"? kur sakars?
un pēdējo rindkopu arī nerubīju. tas bija pirms tam,pēc tam,tajā pašā reizē? viens apsaukājas,otrs neko nesaka un pirmais vēl ķer pie sirds,ka tas neko nesaka?

     [+] [-]

, 2011-07-22 08:15, pirms 13 gadiem
Alens pateica, ka Bingems cirvis, ka pasaules čempī izsēja vadību no 12:9 un pakāsa Dingam.

Un tad vēl Alens pēc abu spēles UK čempionātā arī esot pateicis, ka Bingems nejēdz spēlēt. Divas epizodes, tā teikt.

     [+] [-]

, 2011-07-22 15:00, pirms 13 gadiem
Lauris Bērziņš rakstīja: Alens pateica, ka Bingems cirvis, ka pasaules čempī izsēja vadību no 12:9 un pakāsa Dingam.

Un tad vēl Alens pēc abu spēles UK čempionātā arī esot pateicis, ka Bingems nejēdz spēlēt. Divas epizodes, tā teikt.
paldies. nez,kas Alenam iekodis. kāda viņam vispār darīšana,kā Bingems Dingam zaudējis, ne viņš pirmais,ne pēdējais,visiem tagad brauks virsū? tāds džentlmeņu sports un pēkšņi nesakarīga virsū braukāšana par neko.