Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Zaudētie punkti var būtiski ietekmēt cīņu par titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Zaudētie punkti var būtiski ietekmēt cīņu par titulu"
Makss Verstapens. Foto:Motorsport.com

Makss Verstapens atzīst, ka Bahreinas posmā piedzīvotā izstāšanās var pamatīgi ietekmēt viņa izredzes šogad otro reizi karjerā kļūt par "Formula 1" čempionu. Sportists bija ceļā uz otro vietu, kad "Red Bull" formulai radās problēmas ar degvielas sūkni un vien dažus apļus pirms finiša nācās izstāties.

Verstapens startēja no otrās pozīcijas un sacensību pirmajā pusē aizvadīja skaistu dueli ar līderi Šarlu Leklēru. Jau pēc tam sākās problēmas ar mašīnas vadāmību, un Verstapens pēc finiša atzina, ka sacīkstēs ātrums kopumā neesot bijis cerēti labs, tāpat arī komandai vajadzējis pielietot agresīvāku stratēģiju. Pēc riepu maiņas komanda Verstapenam ieteica pārāk nepārcensties, kā rezultātā viņam uz pitstopu rēķina neizdevās pārspēt Leklēru.

"Lielākā problēma radās pēc tam, jo motoram sāka nepienākt degviela un viss faktiski izslēdzās, un es vienkārši aizripinājos atpakaļ uz boksiem," skaidro Verstapens. "Tas nav gluži tas, ko varētu gribēt, sevišķi pēc tiešām pozitīviem testiem, treniņiem un kvalifikācijas. Izskatījās, ka ar tām nelielajām problēmām, kas mums bija, izcīnīt otro vietu un 18 punktus, būtu ļoti labs rezultāts, un, iespējams, Serhio būtu finišējis ceturtais. Bet abiem piedzīvot izstāšanos sacensību beigās, tas ir ļoti sāpīgi."

Serhio Peress pēc komandas biedra neveiksmes pacēlās uz trešo vietu, bet drīz pēc tam saslīdēja un apstājās. Arī viņam bija radušās problēmas ar degvielas sūkni, kā dēļ bija jāizstājas. Pagājušajā gadā Verstapens pa visu sezonu piedzīvoja trīs izstāšanās, tikpat reižu arī Peress.

"Mēs vienmēr sakām sev, ka galvenais ir izcīnīt punktus, vai tā būtu pirmā vai otrā vieta, nav svarīgi," atzīst Verstapens. "Jūs varējāt redzēt, ka pirmajā līkumā pēc starta es pārāk daudz neriskēju, tāpat arī cīnoties ar Šarlu, viss bija tīri un es būtu apmierināts ar otro vietu. Zaudēt tik daudz punktus ir ļoti sāpīgi arī tāpēc, ka tie var būt ļoti svarīgi cīņā par titulu, kur cīņas dažreiz ir ļoti spraigas līdz pat beigām."

Sacensību laikā Verstapens pa radio izteica tiešu neapmierinātību savam inženierim Džianpjero Lambiasem.

"Es necenšos kaut ko noklusēt," skaidro Verstapens. "Kad esmu mašīnā, saku, ko domāju, un tobrīd es nebiju apmierināts ar to, ko mēs darījām, ar mašīnas balansējumu vai stratēģiju. Nebija tā, kas tas tika adresēts tieši Džianpjero. Man ar viņu ir ļoti labas attiecības. Viņš ir vienīgais, ar kuru man ir iespēja runāt. Tagad dažas lietas būs jāanalizē."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...