Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tkačakam par sitienu ar elkoni tiek divu spēļu diskvalifikācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tkačakam par sitienu ar elkoni tiek divu spēļu diskvalifikācija
Metjū Tkačaks
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālā hokeja līga diskvalificējusi Kalgari "Flames" uzbrucēju Metjū Tkačaku uz divām spēlēm par sitienu pretiniekam ar elkoni.

Svētdien Kalgari "Flames" savā laukumā ar 5:2 pieveica Losandželosas "Kings", izcīnot 12. panākumu pēdējos 13 mačos. Pirmās trešdaļas izskaņā mājinieku uzbrucējs Metjū Tkačaks saņēma ripu aiz "Kings" vārtiem. Cenšoties atbrīvoties no pretinieku aizsarga Drū Dautija, viņš sāncensim iesita ar elkoni pa seju.

Galvenais tiesnesis incidentu atstāja bez ievērības, bet Tkačaks pāris sekundes vēlāk saņēma noraidījumu par saķeršanos ar Dereku Forbortu. Tomēr Nacionālās hokeja līga sadursmi izskatījusi vēlreiz, piešķirot uzbrucējam divu maču diskvalifikāciju.

Sitiens ar elkoni viņam izmaksājis 10,277 tūkstošus dolāru, un nauda tiks iemaksāta Spēlētāju ārkārtas palīdzības fondā.

19 gadus vecais Tkačaks aizvada pirmo sezonu līgā, un 68 spēlēs viņš izcēlies ar 13 rezultatīviem metieniem un 48 punktiem, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +14 un nepilnām 100 soda minūtēm.

Kalgari "Flames" ar 72 mačos sakrātajiem 86 punktiem ieņem pirmo "Wild Card" vietu Rietumu konferencē, un šāds rezultāts ļautu kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Laika posmā no 1991. līdz 2010. gadam Nacionālajā hokeja līgā spēlēja arī Metjū tēvs Kīts Tkačaks, kurš pārstāvēja Amerikas Savienotās Valstis četrās olimpiskajās spēlēs, bet 1997. gadā viņš ar 52 vārtu guvumiem kļuva par līgas labāko snaiperi.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-03-21 17:57, pirms 7 gadiem
Galvenais tiesnesis incidentu atstāja bez ievērības,
------------
Arī NHL gadās, ka tiesnesis tieši tajā brīdī skatās citur...

     [+] [-]

, 2017-03-21 18:06, pirms 7 gadiem
Pats Doughty-s nosauca džeku par "netīru" spēlētāju.. nevar nepiekrist, 100 soda minūtes kurš katrs spēlētājs nesavāc pa 1 sezonu.. Turklāt rookijs

  +1 [+] [-]

, 2017-03-21 23:20, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Pats Doughty-s nosauca džeku par "netīru" spēlētāju.. nevar nepiekrist, 100 soda minūtes kurš katrs spēlētājs nesavāc pa 1 sezonu.. Turklāt rookijs
Viņa tēvam pirmajā pilnajā sezonā (otrajā karjerā) bija 201 soda minūte. Ābols no ābeles tālu nekrīt.