Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Valteram efektīvs sniegums, Blūmam - savainojums

Valteram efektīvs sniegums, Blūmam - savainojums
Kristaps Valters
Foto: ACB Photo

Sestdien Spānijas ACB līgā teicamu sniegumu nodemonstrēja Kristaps Valters, ar ko bija par maz, lai viņa pārstāvētā Malagas "Unicaja" gūtu uzvaru izbraukumā pār "Assignia Manresa" - 68:86. Valteram 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, kā arī efektivitāte +25.

Valteram efektīvs sniegums, Blūmam - savainojums

Vēl ceturtdienas vakarā "Unicaja" devās laukumā Eirolīgas Top16 spēlē pret Madrides "Real", kur piedzīvoja sāpīgu zaudējumu izskaņā ar 80:81. Jau sestdien gaidīja nākamā cīņa Spānijas ACB līgā izbraukumā pret "Manresa" vienību, kas visu nedēļu gatavojās tieši šai spēlei, jo Eirokausos nepiedalās. Spēli veiksmīgāk iesāka tieši mājinieki, kas visa mača garumā audzēja pārsvaru, gūstot uzvaru ar 86:68.

Kristaps Valters spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, nospēlēja 26 minūtes, kurās guva 17 punktus (2p 2/2, 3p 2/7, soda metieni 7/10), atdeva sešas rezultatīvas piespēles, savāca trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva divas kļūdas, saņēma divas piezīmes un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus, savācot labāko efektivitātes koeficientu spēlē (+25). Valteram arī savas komandas labākais +/- rādītājs (viņam atrodoties laukumā Malaga šo laiku zaudēja ar četriem punktiem; pārējiem komandas biedriem šis rādītājs bija krietni sliktāks).

Citā spēlē Jāņa Blūma pārstāvētais "Bilbao Basket" viesojās pie "Blusens Monbus", gūstot svarīgu panākumu ar 79:65. Neapturams Bilbao komandā bija amerikāņu centrs Diors Fišers, kuram 23 punkti ar 11 atlēkušajām bumbām (efektivitāte +38). Blūms nespēlēja plaukstas locītavas savainojuma dēļ. Pašaizliedzīgais latviešu aizsargs rokas savainojumā iedzīvojās trešdienas Eirolīgas spēlē Itālijā, kas bija iemesls viņa mazajam spēles laikam (septiņas ar pusi minūtes). Tiek ziņots, ka spēlētājs ierindā atgriezīsies nedēļas laikā. Zīmīgi, ka nākamā spēlē Blūmam ir Eirolīgā pret Kristapa Valtera "Unicaja".

Trešais Latvijas pārstāvis ACB līgā Rihards Kuksiks ar Valensijas komandu laukumā dosies svētdien, viesojoties Badalonā, kur spēle pret vietējo "Joventut" (sākums plkst. 13:30). Pēc svētdienas spēles Kuksika ar komandu atgriezīsies Valensijā, kur otrdienas vakarā ULEB Eiropas kausa mājas spēlē uzņems viesus no Latvijas - tās čempionus "VEF Rīgu".

Bertāns atklāj rēķinu Belgradā, Timermanim 17 punkti zaudējumā

Sestdienas vakarā mačs Adrijas līgā bija Dāvim Bertānam ar Belgradas "Partizan", kas savā laukumā atzina Telavivas "Maccabi" pārākumu - 78:84. Bertāns spēli iesāka pamatsastāvā, nospēlējot četras minūtes un 45 sekundes, kurās guva trīs punktus (3p 1/2), pārtvēra vienu bumbu un saņēma vienu piezīmi.

VTB līgā sarežģītu uzvaru guvusi Sanktpēterburgas "Spartak", kas savā laukumā ar 61:59 pārspēja citu Krievijas klubu Krasnojarskas "Enisey". Jānis Strēlnieks uzvarētāju sastāvā laukumā atradās 17 minūtes un 12 sekundes, kurās guva četrus punktus (2p 1/4, soda metieni 2/2), atdeva trīs rezultatīvas piespēles, savāca vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, kā arī saņēma trīs piezīmes.

Igaunijas līgā uzvaru guva Tallinas "Kalev/Cramo", kas ar 79:65 pārspēja "Rapla" vienību. Armands Šķēle 20 minūtēs guva 12 punktus (2p 3/5, 3p 1/3, soda metieni 3/4), atdeva trīs rezultatīvas piespēles un savāca divas atlēkušās bumbas. Interesanti, ka, ieskaitot šo maču, trīs spēļu pauzi "Kalev/Cramo" trenēšanā paņēmis Aivars Kūsmā, kuru uz šo laiku aizvietos asistents Alars Varaks.

Ukrainas līgā zaudējumu piedzīvojis Ivars Timermanis ar Čekasu "Monkeys", kas piekāpās šosezon Latvijā redzētajai Južnijas "Khimik" (68:86). Timermanim 36 minūtēs 17 punkti (2p 4/5, 3p 3/10), trīs atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, viena pārtverta bumba un divas kļūdas. Neveiksme arī Ainara Bagatska trenētajai "Kryvbasbasket", kas rezultatīvā mačā atzina Odesas komandas pārākumu - 91:101. Odesas sastāvā viens no rezultatīvākajiem bija bijušais "Ventspils" aizsargs Džastins Lavs (19 punkti).

Lietuvā uzvaras diviem no trijiem

Lietuvas līgā sestdien pie uzvarām tika divi no trīs latviešiem. Vienīgā neveiksme Artūram Brūniņam, kura Klaipēdas "Neptunas" piekāpās Panevēžas "Lietkabelis" (98:103). Brūniņam nepilnās 15 minūtēs četri punkti (2p 2/5, 3p 0/1), piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena piezīme, viena kļūda, viens bloks.

Roberta Štelmahera trenētā "Pieno žvaigždės" izbraukumā apspēlēja Šauļus (78:82). Produktīvākais Štelmahera trenētajā komandā bija amerikāņu saspēles vadītājs Trevons Hjūzs ar 14 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, kā arī astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas deva efektivitāti +21. Iepriekšējo sezonu Hjūzs noslēdza Rīgas VEF sastāvā.

Savukārt Kaspars Vecvagars ar Kauņas "Baltai" pamanījās izbraukumā uzvarēt Utenas "Juventus" - 76:70. Vecvagaram nepilnās 14 minūtēs pieci punkti (2p 2/4, soda metieni 1/2), divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, divas kļūdas, kā arī viena pārtverta bumba.

  +5 [+] [-]

, 2012-01-21 21:57, pirms 12 gadiem
Valters malacis,komanda - NOŽĒLOJAMI!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-01-21 22:06, pirms 12 gadiem
Jānim laikam tomēr noslogotā sezona ar visu izlasi nenāk par labu! Un vēl tas ka viņš spēlei atdod sevi par visiem 110%!!!

  -3 [+] [-]

, 2012-01-21 22:13, pirms 12 gadiem
Brand87 rakstīja: Bertāns malacis trīni ielika
Valters labs.
Links?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-22 22:35, pirms 12 gadiem
Rīgā jau klīst runas, ka Jaņčuks nonacis Zaļā Pūķa skavās!
Bet Pūķa gadā tas ir piedodami !!!

     [+] [-]

, 2012-01-22 22:36, pirms 12 gadiem
ar šādu spēli var skatīties NBA virzienā

  -1 [+] [-]

, 2012-01-22 22:44, pirms 12 gadiem
Kriksis Asais Dadzis saka viedus vārdus- ja Jaņčuks brauc ar plostu, tad tas ir nopietni un uz ilgu laiku!!!