Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempioniem divas mājas spēles, ASK/LU un Vaiņodes spēle - TV tiešraidē

Jānis Pārums

Čempioniem divas mājas spēles, ASK/LU un Vaiņodes spēle - TV tiešraidē
Dobeles "Tenax" handbolisti
Foto: handbols-dobele.lv

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas pēdējās sešas spēles pirms Latvijas čempionāts dosies triju nedēļu pauzē. Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu" un "Latgolu", bet Dobeles "SS/REIR" dāmas mēģinās revanšēties par līdz šim vienīgo zaudējumu čempionātā.

Sestdien plkst. 14:00 dobelnieces viesosies Ludzā pie "Latgols", kas pagaidām ir vienīgā komanda, kas šogad spējusi pārspēt čempionāta līderes. Ar 16 punktiem desmit spēlēs Dobeles dāmas joprojām ir līderpozīcijās, apsteidzot LSPA par vienu punktu, bet "Latgolu", kas aizvadījusi par spēli mazāk - par četriem.

Dobeles "SS/REIR" un "Latgols" komandu pirmajā tikšanās reizē Dobelē ludzānietes uzvarēja ar 38:31, lai gan pēc pirmā puslaika bija iedzinējos ar 18:21. Aizvadītās sezonas Latvijas vicečempiones "Latgols" līdz šim piedzīvojušas trīs zaudējumus, tiesa, visus – izbraukumā – pret "Stopiņu NHK" (27:29), LAT98 (23:26) un LSPA (28:30).

Dobelnieču līderes Laura Ņeverovska un Elīna Freiberga ir starp piecām rezultatīvākajām čempionāta spēlētājām – Ņeverovska ir sev ierastajā pirmajā vietā (135 vārti), bet Freiberga ir piektā (79). Arī "Latgols" līdere Inese Šļubčenko ir starp labākajām, ar 85 vārtiem ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

Vēl vienā sieviešu Virslīgas spēlē Latvijas čempiones "Stopiņu NHK", kas šobrīd ieņem vien ceturto vietu, savā laukumā uzņems Salaspils SS, kuru novembra sākumā pieveica ar 31:23 (13:15).

Vīriešu Virslīgā tiks aizvadītas četras spēles – pa divām sestdien un svētdien. Divus mačus savu līdzjutēju priekšā aizvadīs Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas sestdien uzņems trešajā vietā esošo "Jūrmalas Sportu", bet svētdien spēkosies ar pērnās sezonas medaļniekiem "Latgols", kas šobrīd ieņem tikai sesto vietu. Dobelnieki šosezon Virslīgā uzvarējuši visās 10 spēlēs, tostarp pārspējot arī jūrmalniekus (28:15) un ludzāniešus (34:27). Starp citu, "Latgolam" nedēļas nogalē būs divas spēles – pirms viesošanās Dobelē sestdien ludzānieši viesosies Salaspilī pie LAT98.

Handbola nedēļas nogale noslēgsies ar ASK/LU un Vaiņodes komandu spēli, kas tiks demonstrēta portālā Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās televīzijas 411.kanālā Sportacentrs.com TV. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Vaiņodes handbolisti uzvarēja ar 35:26 (20:16). Kopumā "Vaiņode" iekrājusi sešas uzvaras, ierindojoties tieši turnīra tabulas vidusdaļā astoņu komandu konkurencē. Tiesa, piecus no sešiem panākumiem guvuši savā laukumā, bet viesos uzvarējuši vien reizi. ASK/LU izcīnījuši vien divus panākumus, zaudējuši pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas un ieņem priekšpēdējo pozīciju. Taču jāatceras, ka viens no panākumiem gūts pret "Latgolu", kas, lai gan šobrīd demonstrē pieticīgāku sniegumu nekā gaidīts, tik un tā ir un paliek medaļu pretendents.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-12-20 14:10, pirms 9 gadiem
Paldies autor, ka vismaz pēdējā rindkopā iepini sporta veida nosaukumu. Domāju jau, ka izlasīšu visu rakstu un tā arī nesapratīšu par kādu sporta veidu tiek rakstīts.