Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvings salīdzina Džeimsu ar Bēthovenu, Džefersons beidz karjeru

Rolands Eliņš

Ērvings salīdzina Džeimsu ar Bēthovenu, Džefersons beidz karjeru
Lebrons Džeimss un Kairijs Ērvings
Foto: AP/Scanpix

Pēc NBA titula iegūšanas lielas uzslavas savam komandas biedram Lebronam Džeimsam veltīja Kairijs Ērvings, kamēr Dreimonds Grīns atzina sakāves smagumu un pretinieku pārākumu, bet Ričards Džefersons paziņoja par aiziešanu no NBA.

„Esmu ļoti pateicīgs, ka manā komandā ir tāds spēlētājs kā Lebrons, no kura es varu tik daudz ko mācīties,” pēcspēles intervijā sacīja Kairijs Ērvings. „Šonakt es vēroju Bēthovenu basketbola laukumā – Džeimss spēli „komponēja” lieliski. Viņš savāca „triple-double” NBA fināla septītajā spēlē!”

„Joprojām netrūks skeptiķu,” turpināja Ērvings. „Taču zinu, ka Lebronam tas neko nenozīmē. Arī man tas nav svarīgi. Svarīgi ir tas, ka esam kļuvuši par čempioniem un visa mūsu komanda ir iegājusi vēsturē.”

Džeimss savukārt emocionālajā uzrunā norādīja, ka velta titula izcīnīšanu Klīvlendas pilsētai. Klīvlendai šis ir pirmais NBA tituls un arī citās lielajās Ziemeļamerikas līgās panākumi netika gūti jau ilgu laiku.

„Jāizsaka cieņa saviem pretiniekiem. Viņi kārtīgi cīnījās un bija pelnījuši uzvarēt,” norādīja Dreimonds Grīns. „Izskaņā visu izšķīra mūsu kļūdas metienos. Arī pretinieki kļūdījās, taču trāpīja vienu ļoti svarīgu tālmetienu.”

Grīns nevēlējās piekrist, ka zaudējums finālā izdzēš visu iepriekš sasniegto: „Jau kopš paša sezonas sākuma mūsu galvenais mērķis bija aizstāvēt čempionu titulu, un šajā ziņā mēs izgāzāmies. Taču uz sezonu kopumā neskatos kā izgāšanos.”

„Cavaliers” aizsargs Ērls „Dž. R.” Smits izrādīja īpašu pateicību savai ģimenei, īpaši uzsverot tēva nozīmi savā basketbolista karjerā. „Man sāp brīžos, kad cilvēki runā sliktu par mani, jo zinu, ka tas sāpina manu tēvu, un tas neesmu īstais es. Zinu, ka viņš mani audzināja par labāku cilvēku un es vēlos paveikt visu labāk. Un visu savu paveikto veltu savai ģimenei.”

Pirmo NBA titulu šonakt izcīnīja arī cits veterāns – Ričards Džefersons. Viņš uzreiz pēc spēles beigām apstiprinājis, ka aizvadījis savu pēdējo spēli līgā un aizies no NBA kā uzvarētājs. 35 gadus vecais Džefersons NBA pavadīja 15 sezonas un aizvadīja vairāk nekā 1000 spēles, pārstāvot „Nets”, „Bucks”, „Spurs”, „Jazz”, „Mavericks” un „Cavaliers” vienības. Viņš Klīvlendai pievienojās pagājušajā vasarā un palīdzēja izcīnīt titulu, lai arī spēlēja salīdzinoši maz – vidēji mačā 17.9 minūtes un guva 5.5 punktus.

Džefersona labākie gadi līgā bija kopā ar Ņūdžersijas „Nets”, kur viņš pavadīja septiņas sezonas. Individuāli labākais sasniegums viņam bija vidēji spēlē gūtie 22.6 punkti 2007./08. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

     [+] [-]

, 2016-06-20 09:10, pirms 8 gadiem
A kur abu briežu Karija un Tompsona atbildes?Droši ar galvām skapīšus dauzija.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-20 09:19, pirms 8 gadiem
Atzīšu, riktīga škrobe par Cavs uzvaru

  +8 [+] [-]

, 2016-06-20 09:27, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Atzīšu, riktīga škrobe par Cavs uzvaru
Biju domājis, ka man arī būs škrobe, bet nē. Piecēlos uz 4 ceturtdaļu, mazliet miegainu aci, bet laikam objektīvi pavēroju spēli. Cavs bija pelnījuši. Izcēla no 1-3, un pilnībā noslēdzā W līderus. Lai cik "B" vārda diskvalifikācija izmainīja 5 spēlē, no 1-3 ir jāmāk atspēlēties. Es pat teiktu, ka pēdējās 2 minūtes Cavs pilnībā nokontrolēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-06-20 09:31, pirms 8 gadiem
Fināls un sezona kopumā manuprāt bija lieliski, tika lauzti vairāki rekordi un pats galvenais intriga līdz pēdējam. Abas komandas, uzskatu, bija pelnījušas titulu, bet sportā kādam ir jāzaudē. Žēl, ka Gsw sezonas rekords paliks ēnā, toties Klīvlendai svētki. Pilsēta tiešām bija to pelnījusi pēc visa.

     [+] [-]

, 2016-06-20 09:42, pirms 8 gadiem
Un te - atbilstošais video!

https://www.youtube.com/watch?v=-xi...

  +5 [+] [-]

, 2016-06-20 09:52, pirms 8 gadiem
17.9 mīnūtes rezervistam nu galīgi nav maz.

  +7 [+] [-]

, 2016-06-20 09:53, pirms 8 gadiem
LeBron led all Finals players in ...

Points
Rebounds
Assists
Steals
Blocks

First player in ANY series to do that.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-20 10:13, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: LeBron led all Finals players in ...

Points
Rebounds
Assists
Steals
Blocks

First player in ANY series to do that.
ar to arī viss pateikts...neapšaubāms sērijas MVP pie jebkāda rezultāta sērijā.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-20 12:03, pirms 8 gadiem
Vienalga atrodas pretīgi ķēmi kas piesārņos vidi ar savām negācijām.

  +4 [+] [-]

, 2016-06-20 12:25, pirms 8 gadiem
biju Par GSW, varu tikai apsveikt CLE un co. Īrvings visu finālu ģērba ārā Karioneti, dzeltenais defā vispār neturēja līdzi... Tikmēr stefam vajadzēja piebremzēt ar savām troikām finālsērijā - neizskatījās ka viņam tajā baigi kristu, vajadzēja viņam vairāk spēlēt kā saspēlniekam, nevis kā vēl vienam šūterim.
LeBrauns - lai cik ļoti man viņš riebtos, rādīja neticamas lietas.

Nabaga Verajao...

Džefersons arī ir spēlējis nedaudz pie GSW, tad kad ar savu lielo līgumu, kopā ar AB un B.rush, traucēja dabūt labus spēlētājus komandai

Njā žēl, žēl ka supersezona gsw aizgāja pa pieskari... Un tieši #SC30 dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-20 13:44, pirms 8 gadiem
cik var atkārtot, reg. sezona neko neizšķir, tikai vietas PO breketā. Bet kārtīgam čempionam pilnīgi vienalga no kuru zaru līst, ka tik traumas nav līderiem un uztur veselīgu defu.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-20 16:42, pirms 8 gadiem
Cerēju, ka karotāji aizstāvēs rekordu. Bet uzvarēja tie, kas nedaudz vairāk nopelnīja. Plus Boguta faktors.
Ja vēl dažus gadus atpakaļ bija runa, ka Lebrons nav morāli gatavs kārtīgam līderismam, tad tagad izskatās nobriedis.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 00:33, pirms 8 gadiem
Šie NBA PO ir ļoti labi, gaidu filmu par šo lielisko stāstu ar izcilām beigām!!!! #LEBRON4ever