Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota: "Ja TTT klubs bankrotēs, būs liela problēma"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jēkabsone-Žogota: "Ja TTT klubs bankrotēs, būs liela problēma"
Anete Jēkabsone-Žogota. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

2007. gada Eiropas labākā basketboliste, atlaistās Rīgas domes deputāte Anete Jēkabsone-Žogota atklāj, ka ir nobažījusies par Eirolīgas kluba "TTT Rīgas" nākotni. Savukārt komandas ģenerālmenedžeris Egīls Lūsis cer uz pašvaldības atbalsta turpināšanos, klausāms Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

Kā jau ziņots, sarunā ar portālu Sportacentrs.com galvenais treneris Mārtiņš Zībarts teica, ka ir ļoti liela neziņa par TTT nākamo sezonu. Aizvadītajā sezonā klubam bija tehniskais budžets, tika taupīts visos iespējamos veidos.

TTT meitenes šogad vēl nav saņēmušas algas, informē Latvijas Radio žurnāliste Inita Kresa-Katkovska. Bet drīzumā šī problēma varētu tikt atrisināta. "Ar pašvaldību esam vienojušies par atalgojuma izmaksām. Pieteicāmies dīkstāves pabalstiem, bet diemžēl saņēmām atteikumu," atklāj kluba ģenerālmenedžeris Egīls Lūsis.

Anete Jēkabsone-Žogota: "Jaunajām spēlētājām izaugsme ir caur TTT. Latvijā vienīgais klubs, kur meitenes var spēlēt labā līmenī, attīstīties un augt. Tā būs liela problēma, ja TTT vairs neeksistēs. Ja šis klubs bankrotēs, tad tas būs ar ļoti lielu negatīvo zīmi vispār nākotnē. Kamēr domē atrodies opozīcijā un neesi pie varas, ir grūti, bet es ļoti ceru, ka sanāks."

Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis: "Manuprāt, ļoti svarīgi saglabāt šādu komandu. TTT jau no padomju laikiem ir zināmā mērā superklubs. Svarīgi, ka TTT savā ziņā ir Rīgas pilsētas zīmols."

Finansējuma problēmas saistītas arī ar ziedojumu samazināšanos, ko ietekmēja nodokļu reforma. Pēc tam sākās Rīgas domes vadības krīze, bet tagad koronavīrusa pandēmija radīs papildu grūtības. "Ja finansējums jāpiesaista tikai no reklāmas līgumiem un saimnieciskās darbības, tad šajos apstākļos tas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Domāju, ka vīrusa pandēmija atstās ļoti lielu ietekmi uz privāto sektoru. Tas, ar ko drošā veidā var rēķināties, ir tikai pašvaldības vai valsts atbalsts. Domāju, ka būs ļoti svarīgi Rīgas domes un "Rīgas Satiksmes" turpmākie lēmumi. Gribētu cerēt, ka šis projekts un klubs Rīgai ir svarīgs. Spēlētāju lielākā daļa pārstāv Latvijas valstsvienību. Šī ir tāds bāzes klubs, lai sieviešu basketbols Latvijā attīstītos," norāda TTT ģenerālmenedžeris.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio raidījums "Piespēle"

     [+] [-]

, 2020-04-20 23:02, pirms 4 gadiem
No superkluba (bāzes kluba) koncepta būtu jāatsakās. Lai būtu konkurence starp SBK ''Liepāja'' un Rīgas klubu (vienalga, vai tas būtu TTT vai klubs ar citu nosaukumu - gan jau Rīgā niša tukša nepaliks).

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 23:29, pirms 4 gadiem
Ģenerālmenedžerim būtu jāspēj arī piesaistīt kādi ienākumi, nevis tikai izdevumi.

Tauku jānogriež. Būtu labi, ja tiešām klubā būtu labākās LV jaunietes un attīstītos spēlējot.

Bez EL kādu gadu var iztikt, nav trağēdija.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-20 23:33, pirms 4 gadiem
Diemžēl domāju, ka nākošsezon nebūs ne tikai Eirolīgās, bet arī FIBA Eiropas kausa. Būšu tikai priecīgs, ja kļūdīšos...

  -2 [+] [-]

, 2020-04-20 23:33, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: Ģenerālmenedžerim būtu jāspēj arī piesaistīt kādi ienākumi, nevis tikai izdevumi.

Tauku jānogriež. Būtu labi, ja tiešām klubā būtu labākās LV jaunietes un attīstītos spēlējot.

Bez EL kādu gadu var iztikt, nav trağēdija.
Jāņem Luīze Šepte sastāvā.

     [+] [-]

, 2020-04-21 07:53, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jāņem Luīze Šepte sastāvā.
Ko tas atrisinās?

  -2 [+] [-]

, 2020-04-21 08:07, pirms 4 gadiem
kam tad īsti tā lielā problēma būs? visiem pohuj sledziet tak ciet

     [+] [-]

, 2020-04-21 08:41, pirms 4 gadiem
Vai tad vēnu klīnikai nav pa spēkam atrisināt finansiālās nebūšanas?

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 09:02, pirms 4 gadiem
Šepte šeptēsies
Un ja Paula spēlēs , tad arī vēnu klīnika kādu naudu pieškirs

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 09:59, pirms 4 gadiem
Es arī tā īsti nesaprotu kam tad būs tā problēma. Agrāk nebija eirolīgas komanda un līmenis LV izlasē bija pat augstāks. Neredzu jēgu šādos apstākļos uzturēt EL komandu un maksāt amerikānietēm. Lai spēlē vietējā līgā un attīsta jaunās spēlētājas. Sportisti dažreiz dzīvo kaut kādā savā burbulī (piem Ščerbatihs). Īstenas personības (Popovič) pasaka kā ir. Sports galīgi dzīvē nav svarīgākais, it īpaši šādā krīzē.

  +3 [+] [-]

, 2020-04-21 10:10, pirms 4 gadiem
Latvijas realitāte ir, ka katrā sporta veidā mēs varētu mēģināt uzčibināt pa vienam laba līmeņa Eiropas klubam, bet pārējās komandas vietējā čempī paliek amatieru līmenī. Visa sponsoru nauda vienam klubam. Būsim reāli skatoties uz iedzīvotājus skaitu un tirgu nevaram sagaidīt, ka katrā pilsētā mums būs pa grandam.
Futbols ar savām UEFA piešpricēm vēl varētu būt savādāks, bet citos sporta veidos bez variantiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-21 10:41, pirms 4 gadiem
Pēc iepriekšējās sezonas Eirolīgas rezultātiem liktos, ka sponsoriem rindā būtu jāstāv. Hvz, tiešām mazais tirgus pie vainas vai kādas menedžmenta īpatnības, ka tā nenotika...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 11:53, pirms 4 gadiem
viss vairāk vai mazāk bija skaidrs,kad Ušakovu no RD izmetatagad nāks jauna vara un HVZ vai tā gribēs šinī shēmā iesaistīties!un nevajag tirst par vīrusu-jau šosezon bija tehniskais budžets,t.i.viss pa minimumu...
tāpēc anete ari laicīgi kuļ ūdeni,varbūt ka izdosies ari ar jauno RD varu kaut ko sashēmot

  +3 [+] [-]

, 2020-04-21 11:58, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Es arī tā īsti nesaprotu kam tad būs tā problēma. Agrāk nebija eirolīgas komanda un līmenis LV izlasē bija pat augstāks. Neredzu jēgu šādos apstākļos uzturēt EL komandu un maksāt amerikānietēm. Lai spēlē vietējā līgā un attīsta jaunās spēlētājas. Sportisti dažreiz dzīvo kaut kādā savā burbulī (piem Ščerbatihs). Īstenas personības (Popovič) pasaka kā ir. Sports galīgi dzīvē nav svarīgākais, it īpaši šādā krīzē.
Pietiekoši daudz jaunās mums ir savā līgā Tas ir tikai normāli, ka klubā spēlē ārzemnieces, tāpat kā mūsējās spēlē citos klubos, aplams skatījums. Galu galā, ar labām spēlētājam tavs līmenis aug, bet ar viduvējībām, neuzlabojies tik daudz

  -4 [+] [-]

, 2020-04-21 12:00, pirms 4 gadiem
TTT tomēr ir Padomju TTT mantiniece, tapēc jāsaglabā!
Cerams Tramvaju-Trolejbusu Trests turpinās dāsnu atbalstu!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 13:48, pirms 4 gadiem
Anete draud ar problēmu.

Silti neiesaku bankrotēt!

     [+] [-]

, 2020-04-21 21:05, pirms 4 gadiem
Problēma ir tagad. Ja klubs bankrotēs, atkritīs problēma saslaukt naudu izklaidei - profesionālajam sportam. Anete, esi mierīga, neviens pat nepamanīs, ka TTT nespēlē Eirokausos.

     [+] [-]

, 2020-04-23 09:19, pirms 4 gadiem
Lūk arī skaidri redzams, kāpēc netika braukts uz Slovēniju spēlēt ar Venēciju. Tas viens brauciens jau bija finansiāli nepaceļams, kur nu vēl turpmāka dalība Eirokausā. Pēc tam protams visu cēli varēja norakstīt uz rūpēm par spēlētāju veselību. Reti kad sanāk, no tik liela defekta tādu efektu uztaisīt