Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čempiontitula aizstāvēšanu "Valmiera" sāk ar sēriju pret "Liepāju"

Emils Ozerinskis

Čempiontitula aizstāvēšanu "Valmiera" sāk ar sēriju pret "Liepāju"
Mārtiņš Laksa cīņā ar Artjomu Butjankovu
Foto: Edgars Vaivads

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā šovakar pulksten 18:30 tiks uzsākta otrā izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērija. Valsts čempioni "Valmiera/Ordo" savā laukumā uzņems regulārās sezonas sesto spēcīgāko vienību "Liepāju/Triobet".

Jau labu laiku pirms regulārās sezonas noslēguma "Valmiera/Ordo" pārliecinoši iekārtojās turnīra tabulas trešajā pozīcijā, no augšas noraugoties saspringto cīņu par pārējo vietu izkārtojumu "play-off" zonā. Tikmēr liepājniekus jau sezonas vidū daudzi bija norakstījuši, tomēr komanda sezonas otrajā pusē atrada jaunu rokrakstu, ielaužoties labāko sešiniekā un sasniedzot "play-off" mačus. Savstarpējās cīņas starp valmieriešiem un liepājniekiem šosezon bijušas ļoti līdzīgas. Divreiz spēles noslēgušās ar divu punktu pārsvaru, reizi bijis neizšķirts, noskaidrojot uzvarētāju papildlaikā, bet lielākā starpība bijusi septiņi punkti abu komandu pēdējā tikšanās reizē. Savstarpējā bilance šajā sezonā ir 3-1 par labu Vidzemes komandai.

Īpaša šī sērija būs "Valmieras/Ordo" galvenajam trenerim Uvim Helmanim, kurš savā pirmajā "play-off" sērijā pie valmieriešu stūres tiksies tieši ar savu bijušo komandu. Iepriekšējās trīs sezonas Helmanis vadīja tieši "Liepāju/Triobet", ar kuru trīs reizes tika iekļūts izslēgšanas spēlēs un divas reizes sasniegts pusfināls. Tomēr Helmanim ne reizi LBL medaļas ar liepājniekiem izcīnīt neizdevās. Tikmēr viņa pretinieks uz "Liepājas/Triobet" komandtiltiņa savā karjerā jau vairākas medaļas ir sakrājis. Agris Galvanovskis galvenā trenera amatā līdz zeltam aizvedis "Ventspili" un ar liepājniekiem ticis pie divām bronzas medaļām.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera/Ordo" šokēja Latvijas basketbola sabiedrību, pirmo reizi aizvedot valsts čempiontitulu no Rīgas vai Ventspils. Tādējādi Valmiera kļuva par trešo čempionpilsētu LBL 25 gadu vēsturē. Šosezon valmieriešiem regulārā sezona bija samocītāka par pagājušo, tādējādi izslēgšanas spēles jāsāk no ceturtdaļfināla. Sezonas ievadā iespaidu atstāja Artūra Bērziņa un Haralda Kārļa traumas, kas vilkās līdzi no iepriekšējās sezonas. Tāpat traumu dēļ spēles nācās izlaist Mārtiņam Laksam un Jānim Kaufmanim. Sezonas sākumā piesaistītie leģionāri uz sevi liktās cerības neattaisnoja, bet Damjēra Pitsa pievienošanās ļāva komandai tikt pie sava pamatsastāva saspēles vadītāja. Decembrī jau valmierieši bija uzņēmuši apgriezienus un pārliecinoši bija Top-3 komanda vietējā čempionātā. Lai čempionu titulu noturētu Valmierā komandai pievienojās Kristaps Valters, tomēr pieredzējušā spēlētāja veselības stāvoklis neļaus saspēles vadītājam palīdzēt "Valmierai" izslēgšanas spēļu pirmajās kārtās, un Valtera dalība turnīra izšķirošajās spēlēs ir uz lielas jautājuma zīmes. Tomēr svarīgs faktors "Valmieras" komandā ir pieredzējušais centrs Dors Fišers, kura apturēšana sagādās lielas galvassāpes pretiniekiem. Regulāro sezonu "Valmiera/Ordo" noslēdza ar bilanci 21-11.

"Liepājai/Triobet" sezonas sākums bija ļoti grūts. Pēc sastāva atjaunošanas starpsezonā, liepājnieku rindās lielas spēles laika minūtes laukumā pavadīja gados jauni spēlētāji, kas objektīvi lika Kurzemes vienībai piedzīvot garas zaudējumu sērijas. Ilgu laiku "Liepāja/Trobet" atradās ap astoto pozīciju turnīra tabulā, kas decembrī lika liepājnieku "play-off" cerībām izskatīties visai vājām. Tomēr komanda atdeva "Baronam" savu pamatcentru Dāvi Rozīti un nomainīja visus leģionārus, tiekot pie ļoti laba papildinājuma Malkoma Grifina. Sevi jaunā kvalitātē apliecināja Artjoms Butjankovs un Artūrs Ausējs, kļūstot par komandas vadošajiem spēlētājiem."Liepājai/Trobet" parādījās komandas rokraksts un pirms spēlētāju pieteikšanas beigām "Liepājas" sastāvā atgriezās Mareks Jurevičus. Pamatturnīru liepājnieki noslēdza pārliecinoši, spējot sasniegt bilanci 15-17, tādējādi droši iekļūstot labāko sešiniekā.

"Valmierai" un "Liepājai" ir samērā gara vēsture LBL izslēgšanas spēļu turnīros. Pirmo reizi komandas tikās 1998. gada pavasarī, kad Liepājas "Baltika" ar 3-0 apspēlēja vidzemniekus. Nozīmīgākā komandu tikšanās izslēgšanas spēļu turnīrā notika 2002./2003. gada sezonā, kad komandas sadalīja LBL bronzas medaļas. Toreiz četru spēļu sērijā "Valmiera/Rūjiena" pirmo reizi atveda LBL medaļas Gaujas krastā esošajai pilsētai (toreiz Mareks Jurevičus jau bija "Liepājas" komandas rotācijā). 2006. gadā valmierieši pārspēja kurzemniekus cīņā par piekto vietu ar rezultātu 2-0, bet 2007. gadā liepājnieki revanšējās ceturtdaļfinālā, izšķirošajā trešajā spēlē izcīnot uzvaru ar viena punkta pārsvaru. 2010. gadā komandas atkal tikā ceturtdaļfinālā, kad "Valmierai" izdevās divās spēlēs pārvarēt liepājnieku barjeru. Pēc tam vairākus gadus abas komandas viena no otras izvairījās, bet pērn vienības tikās jaunos apstākļos - pusfinālā. "Valmiera/Ordo" trīs spēlēs apspēlēja "Liepāju/Triobet", bruģējot ceļu uz Latvijas čempionu titulu.

Līdz sērijas trešajai spēlei mači šajā sērijā notiks katru trešo dienu. Ja sērija nonāks līdz ceturtajai spēlei, komandām būs tikai viena diena atelpai, bet ja būs nepieciešama piektā spēle, tā notiks 1. maijā Valmierā.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināli

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jēkabpils - Barons kvartāls89:8423.04.26.04.30.04.*02.05.*1-0
Valmiera/Ordo - Liepāja/Triobet21.0424.04.27.04.29.04.*01.05.*0-0

"*" - ja nepieciešams

Kura komanda iekļūs LBL pusfinālā?

  • 117

  • 24


     [+] [-]

, 2017-04-21 09:11, pirms 7 gadiem
Nu jācer, ka piektā spēle nebūs, citādi gandrīz gads būs jāgaida

  +4 [+] [-]

, 2017-04-21 09:35, pirms 7 gadiem
Tīri teorētiski, te būtu jābūt mazākai intrigai nekā otrā pārī, bet Valmiera arī mēdz pārsteigt. Ja Valmieras spēlē tomēr nebūs tik ļoti atkarīga no tā, kā nospēlēs Fišers, tad liepājniekiem gan būs ļooooooti svarīgi, kā jutīsies Grifins. Tomēr drīzāk izskatās, ka valmieriešiem būtu jāiet uz pusfinālu platiem soļiem un līdz maijam šī sērija nav jāvelk

     [+] [-]

, 2017-04-21 09:36, pirms 7 gadiem
Tik bezcerīgi jau nu arī Liepājai nebūs.

     [+] [-]

, 2017-04-21 09:45, pirms 7 gadiem
Par Valmieru!! Jabut labai atmosferai sodien Vocaa!!

     [+] [-]

, 2017-04-21 12:24, pirms 7 gadiem
Valmiera pēc kārtējā titula, aiziet, aiziet!

     [+] [-]

, 2017-04-21 13:08, pirms 7 gadiem
Aiziet VALMIERAA!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-21 13:20, pirms 7 gadiem
protams, ka ar visaam cetraam - par, bet zinu, ka viegli nebuus. visas siis sezonas speles to pieraada. pat buusu paarsteigts, ka kaadaa cinjaa buus plus padsmit.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-21 13:20, pirms 7 gadiem
par Valmieru protams!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 14:03, pirms 7 gadiem
Tā Ādolfa trauma tāda aizdomīga, sākumā bija info, ka atkopsies 2-3 nedēļās, nu jau pagājušas vismaz 5 un gals nav redzams- sanāk kaķis maisā ?..

     [+] [-]

, 2017-04-21 14:08, pirms 7 gadiem
Kad Valters atgriezīsies? Derētu tā kā iespēlēties pirms VEFa!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 14:19, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Kad Valters atgriezīsies? Derētu tā kā iespēlēties pirms VEFa!
Valters šogad Valmierā nespēlēs jo ir nopietna veselības problēma.

     [+] [-]

, 2017-04-21 15:16, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Valmiera pēc kārtējā titula, aiziet, aiziet!
Kārtējā cik zinu viņiem viens tituls tik ir

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 15:20, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Kad Valters atgriezīsies? Derētu tā kā iespēlēties pirms VEFa!
Baumo, ka karjera varētu būt beigusies, bet tur visi spēlē paslēpes!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 16:40, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: Tā Ādolfa trauma tāda aizdomīga, sākumā bija info, ka atkopsies 2-3 nedēļās, nu jau pagājušas vismaz 5 un gals nav redzams- sanāk kaķis maisā ?..
Kāds Kaķis maisā? Par kaķi maisā varētu teikt, ja būtu paņemts kāds nezināms amītis piemēram un viņš galīgi nespēlētu.Bet šajā gadījumā tika paņemts pieredzējis,viens no labākajiem LV saspēlniekiem...Bet diemžēl veselība ir lieta, ko nevar paredzēt!

     [+] [-]

, 2017-04-21 17:41, pirms 7 gadiem
Kur neta varēs redzēt spēli? Iemetat linku please.

     [+] [-]

, 2017-04-22 01:37, pirms 7 gadiem
kas ir valters?