Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: "Pirms mača ģērbtuvē vairāk runā treneri, es - laukumā"

Jānis Celmiņš

Ivanovs: "Pirms mača ģērbtuvē vairāk runā treneri, es - laukumā"
Ingars Ivanovs - Rīgas komandas motors. Foto: LVF

Viena no četrām Latvijas kausa pusfinālistēm, kas 21. decembrī Sporta namā “Daugava” sāks izšķirošās cīņas par šā gada trofeju, ir Rīgas RTU/”Robežsardze”. Viens no tās simboliem ir libero pozīcijas spēlētājs Ingars Ivanovs – motors laukumā un ārpus tā.

Iepriekšējo sezonu ilggadējais Latvijas izlases libero pozīcijas spēlētājs Ivanovs aizvadīja Laura Iecelnieka vadītās OC “Limbaži”/MSĢ rindās. Protams, tā bija cita komanda, bet fakts, ka ar Ingaru komandā pusfinālā tika sagādāta lielākā sensācija, pārspējot savu pašreizējo vienību.

- Cik Latvijas kausus esi izcīnījis?
- Esmu spēlējis, šķiet, astoņos Latvijas kausos un no tiem divas reizes izcīnījis Latvijas kausu.

- Pusfinālā jāspēlē ar Daugavpils VK “Ezerzeme”/DU. Kas jādara, lai iekļūtu finālā?
- Pagājušajā gadā ar Limbažu komandu pusfinālā spēlējām pret RTU/”Robežsardzi”. Viņi Baltijas līgā bija vieni no labākajiem, vienubrīd pat, liekas, līderi. Bijām autsaideri, un neviens negaidīja, ka tiksim finālā. Turklāt finālā tikai drusciņ pietrūka, lai uzvarētu. Piektajā setā bijām vadībā ar trim punktiem. Daudzi saka, ka zaudējām nepareizā novietojuma dēļ, ar ko nokļūdījās otrais treneris Klāvs Zaļkalns. Domāju, ka puišiem vienkārši pietrūka pieredzes. Kāds varbūt līdz galam nenoticēja, ka varam vinnēt.

- Kā libero nevari būt komandas kapteinis, bet varbūt tomēr kaut ko teiksi arī tu komandasbiedriem pirms cīņas?
- Jā, kapteinis būt nevaru, bet viens no pieredzējušākajiem skaitos. Cenšos uzmundrināt komandu un saglabāt pareizās emocijas gan pirms mača, gan tā laikā laukumā. Mēģinu motivēt komandu laukumā.
Pirms mača ģērbtuvē vairāk runā treneri. Nojaušu, ko es pats varētu teikt komandai, taču vairāk kāds sakāmais man parasti ir pēc tam sildoties, kāds joks, lai palīdzētu sagatavoties cīņai.

- Ko novēlēsi saviem tuvajiem un komandasbiedriem jaunajā gadā?
- Laikam galvenokārt veselību. Ja ir laba veselība, tad būs arī viss pārējais. Daudz laimes, mīlestību, saticību...

Rīgas vienības rindās ir arī citi pieredzējuši Latvijas izlases spēlētāji un kandidāti kā Andrejs Zavorotnijs, kurš pirmo oficiālo maču valstsvienības rindās aizvadīja 2008. gadā, Antons Nazarovs, Aleksandrs Avdejevs, cēlājs Vladimirs Visockis un Francijā spēlējušais Gatis Garklāvs, kā arī talantīga jaunatne, ieskaitot izlasē jau aicināto Renāru Paulu Jansonu.

Pusfinālā sestdien, 21. decembrī, pulksten 17:30, spēkus samēros RTU/”Robežsardze” un VK “Ezerzeme”/DU, bet pulksten 19:30 tiksies kausa glabātāji no SK “Jēkabpils Lūši” un VK “Biolars”/Jelgava. Abas spēles tiešraidēs būs skatāmas portālā Sportacentrs.com, bet Jēkabpils un Jelgavas komandu duelis paralēli arī Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 22:37, pirms 4 gadiem
Tā ir tā Latvijas volejbola mentalitāte? “Cenšos, mēģinu, skaitos, nojaušu, varētu” nevis “esmu, zinu, daru, maucu“ 🤔