Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noskaidros Latvijas kausa ieguvējus, dāmu fināls Sportacentrs.com TV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Noskaidros Latvijas kausa ieguvējus, dāmu fināls Sportacentrs.com TV
Foto: SK Jēkabpils Lūši

LETA. Latvijas kausa finālā vīriešiem šodien Rīgā tiksies RTU/"Robežsardze" un "Jēkabpils Lūšu" volejbolisti, kā arī "Rīgas Volejbola skolas "(RVS) un "Jelgava"/LLU sieviešu vienības.

Vispirms Rīgā, Sporta namā "Daugava", plkst. 15:00 Latvijas kausa sievietēm finālā tiksies RVS un "Jelgava"/LLU vienības, un tiešraidē to pārraidīs kanāls Sportacentrs.com TV.

Baltijas līgā līdz šim labāk ir klājies jaunajām Rīgas volejbolistēm, kuras ar septiņām uzvarām deviņos mačos ieņem trešo vietu. No ceturtdaļfināla RVS volejbolistes bija atbrīvotas, bet pusfinālā divu spēļu summā viņas ar 6-2 apspēlēja citu Rīgas vienību RSU/MVS. Divas lietderīgas, kaut ar 1-3 un 0-3 zaudētas spēles, RVS jaunietēm bija Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā ar Bēkēščabas "Roplabda" no Ungārijas.

"Jelgava"/LLU ar sešiem panākumiem deviņās cīņās Baltijas līgā ieņem ceturto vietu. Lieti noderējusi komandai ir Latvijas izlases kapteines cēlājas Elvitas Dolotovas pievienošanās starpsezonā, kā arī Ineses Jursones atgriešanās laukumā uz svarīgākajām cīņām. Ceturtdaļfinālā komanda divu spēļu summā ar 6-0 pieveica jaunās MSĢ spēlētājas, bet pusfinālā ar 6-2 lika no kausa atvadīties tā pašreizējām glabātājām Mārupes volejbolistēm.

Šosezon 10. novembrī abas komandas jau tikās tieši Sporta namā "Daugava", kur piecos setos Baltijas līgas mačā pārākas bija Jāņa Leiša vadītās Jelgavas volejbolistes. Pagājušā gada finālā "Mārupe" piecos setos pieveica "Jelgavu".

Turpat plkst. 18:00 sāksies Latvijas kausa fināls vīriešiem, kurā tiksies Rīgas RTU/"Robežsardze" un "Jēkabpils Lūšu" volejbolisti. Tiešraidē to pārraidīs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Baltijas līgas analogā vīriešiem "Credit24" Meistarlīgas turnīrā labāk līdz šim veicies "Jēkabpils Lūšiem". Viņi ar deviņām uzvarām 14 mačos ieņem trešo vietu. Jēkabpilieši ir pašreizējie Latvijas kausa glabātāji, kas trofeju ieguvuši trīsreiz pēc kārtas. Pusfinālā sestdien "Jēkabpils Lūši" tikai piecos setos pievarēja "Biolars"/"Jelgava" komandu.

RTU/"Robežsardze" Meistarlīgā ar četriem panākumiem 13 cīņās ieņem sesto vietu deviņu komandu vidū. Rīdzinieki ceturtdaļfinālā divu maču summā ar 6-2 pārspēja "Vecumniekus", bet pusfinālā pārliecinoši trijos setos tika galā ar "Ezerzeme"/DU volejbolistiem.

Šosezon savstarpējā Meistarlīgas mačā Rīgā ar 3-1 pārāki bija jēkabpilieši. Pagājušā gada finālā "Jēkabpils Lūši" ar 3-2 pieveica "Limbaži"/MSĢ vienību.

Pirms abiem fināliem pieaugušajiem notiks arī Latvijas kausa fināli U19 grupas meitenēm un zēniem. Plkst. 10:00 spēkiem mērosies divas RVS meiteņu komandas, bet divas stundas vēlāk pie tīkla dosies RVS un Daugavpils BJSS puiši.