Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Treneris no Girgensona sagaida vairāk aizsardzībā un iespēlē otrajā maiņā

Agris Suveizda

Treneris no Girgensona sagaida vairāk aizsardzībā un iespēlē otrajā maiņā
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Bufalo "Sabres" Nacionālajā hokeja līgā nav uzvarējusi jau sešas spēles pēc kārtas un šonakt uzņems Stenlija kausa ieguvēju Pitsburgas "Penguins". Šī sezona pagaidām nav izdevusies arī latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, no kura galvenais treneris Dens Bailsma sagaida vairāk ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā.

"Viņam nav bijis pārāk daudz vārtu gūšanas iespēju," par Girgensonu sacīja Dens Bailsma. "Bet viņam to nav bijis pietiekami daudz tādēļ, ka iepriekš viņš pārāk daudz [momentu] izšķērdēja. Viņam ir jāspēj spēlēt labi gan ar, gan bez ripas. Un viņam vispirms ir labi jānospēlē aizsardzībā pirms domāt par to, cik daudz izdevību viņam vajag, lai gūtu vārtus."

Neskatoties uz zaudējumu sēriju, Zemgus Girgensons atzina, ka pāris iepriekšējās cīņas varēja beigties arī citādi: "Pēdējās spēles līdz pat galotnei bija diezgan līdzvērtīgas. Abās pēdējās spēlēs mums noteikti bija iespējas, bet pretinieku komandai izdevību droši vien bija vairāk. Tāpēc runa nav tikai par to, ka mums jāizmanto savas iespējas, bet arī par to, lai mēs neļautu pretiniekiem iespējas radīt."

Girgensons šosezon 17 spēlēs ticis pie četriem (1+3) punktiem un negatīva lietderības koeficienta -5 un realizējis tikai vienu no 34 metieniem (2,9%). "Tā ir vilšanās. Visu gadu man ir klājies grūti, taču galvenais ir tas, lai mēs spēlētu pareizi. Pretinieku komandām pret mums ļaujam pārāk daudz, un tas mūs ierobežo uzbrukumā."

Treniņā Bailsma pirmajos trīs uzbrucēju virknējumos bija veicis lielas izmaiņas, otrajā maiņā saliekot kopā Evanderu Keinu, kurš pirms tam bija vadošajā trijniekā, un Zemgu Girgensonu un Metu Mulsonu no trešā virknējuma. Keina vietu pirmajā trijniekā ieņēma Braiens Džionta, bet viņa iepriekšējie partneri Markuss Folinjo un Jūhans Lāšons no otrās maiņas tika pārbīdīti uz trešo. Bailsma gan piebilda, ka šīm izmaiņām nav jāpievērš pārāk liela uzmanība, liekot manīt, ka izmaiņas vēl ir gaidāmas.

Atgādinām, ka savainojumu dēļ "Sabres" nevar palīdzēt tādi hokejisti kā Džeks Aikels, Tailers Eniss, Dmitrijs Kuļikovs, Raiens O'Railijs un Zaks Bogosjans.

Izmantotie resursi:
Sabres Notebook: Ristolainen may switch sticks;...
WGR 550 SportsRadio - Home of the Buffalo...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-19 14:00, pirms 7 gadiem
Kristap, bimbja bumba bieži uz galvas kritusi, ka tik aprobežoti lobē bimbi un noliec visu pārējo?

     [+] [-]

, 2016-11-19 14:04, pirms 7 gadiem
jau kkādu 3x redzu rakstu, ka viņu iespēlē augstākā maiņā, tik nez kāpēc visu laiku laiž 3 maiņā ar pieticīgu spēles laiku..

  -1 [+] [-]

, 2016-11-19 14:08, pirms 7 gadiem
Mošh tad vispār pārkvalificēties par aizsargu... Tā jau neko iemest nevar,bet tas vēl liek aizsargāties

  +3 [+] [-]

, 2016-11-19 14:10, pirms 7 gadiem
Tāda veida trenera intervijas ir kā mazs brīdinājuma zvaniņš Girgensonam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-19 15:24, pirms 7 gadiem
Nekad nav paticis Dens Bailsma

  +2 [+] [-]

, 2016-11-19 15:41, pirms 7 gadiem
Domaju, ka treneris driz ripos, vienigi ja no traumam naks atpakal dzeki un spele kardinali mainisies, bet Girgim, ja sita turpinas, ka nav pedeja sezona NHL. So ligumu jau dabuja bezmaz aiz zelastibas. Ja savus 30ps ka minimums nesavaks, ataa.

     [+] [-]

, 2016-11-19 16:02, pirms 7 gadiem
Tas Bailsma ir gakīgais lohs... atradis grēkāzi. Kur tad viņa zvaigznes, vai savu piķi attaisno? Un kā pašam ar panākumiem? Neko jēdzīgs par iepriekšējo treneri neizskatās, uzvaru nav tāpat jau kuro sezonu... Bet tas ka viņam jau atnākot uzreiz nepatika Zemgus, spiežas ārā pa visām vīlēm. Maiņas maina visu laiku, bet jēgas tāpat nekādas

  +1 [+] [-]

, 2016-11-19 16:08, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tāda veida trenera intervijas ir kā mazs brīdinājuma zvaniņš Girgensonam.
Es pat teiktu, ka nevis mazs, bet diezgan paliels brīdinājuma "zvans"! Tagad šiem ir padaudz traumēto un nekādas kardinālas izmaiņas Baisma izdarīt nevar, bet kad visi būs atpakaļ, tad ja Zemgum spēle neuzlabosies, tad čalim var spīdēt arī "profilakses - motivācijas" brauciens uz fermu vai pasēdēšana heltī skrečā t.i. tribīnēs...

  -2 [+] [-]

, 2016-11-19 16:14, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Es pat teiktu, ka nevis mazs, bet diezgan paliels brīdinājuma "zvans"! Tagad šiem ir padaudz traumēto un nekādas kardinālas izmaiņas Baisma izdarīt nevar, bet kad visi būs atpakaļ, tad ja Zemgum spēle neuzlabosies, tad čalim var spīdēt arī "profilakses - motivācijas" brauciens uz fermu vai pasēdēšana heltī skrečā t.i. tribīnēs...
pirms došanās uz Eiropu, vajadzētu savākt puslīdz pieklājīgu statistiku ahl
kaut gan rd gan jau paņems arī tāpat..,.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-19 16:22, pirms 7 gadiem
Bailsma neprot rīkoties ar esošajiem spēlētāju resursiem, protams, vairāki līderi cīnās ar traumām, un nav sastāva dziļuma, lai viņus mēģinātu aizvietot tādā pašā kvalitātē. Foliņjo, Larsons nav nekur tālu priekšā ne efektivitātes, ne punktu ziņā. Enisam ir trauma un 2 punkti 12 spēlēs, lai gan iepriekšējos gadus bijis viens no komandas līderiem... Tikai ar O' Reilija, Eihela (kuri ir savainoti pašlaik), Okposo un Reinharta individuālo pienesumu būs daudz par maz, jāatrod ''ķīmijas", lai atvērtos ne tikai Girgensons, bet arī Foliņjo, Larsons, Mulsons, Keins - kuri noteikti var izdarīt vairāk, nekā to pašlaik var redzēt statistikas ailēs

     [+] [-]

, 2016-11-19 17:24, pirms 7 gadiem
dzonis98 rakstīja: Mošh tad vispār pārkvalificēties par aizsargu... Tā jau neko iemest nevar,bet tas vēl liek aizsargāties
Nekas īpašs, NHL ir spēlētāji ar bļitku RW,D

     [+] [-]

, 2016-11-19 17:25, pirms 7 gadiem
kristaps211990 rakstīja: He He !!! Atceros kad draftēja Girgi , daudzi jūsmoja , ka beidzot atkal Latvijai būs kāds 50-60 punktu spēlētājs !!!
Konkurēs ar Ovečkinu??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-19 19:38, pirms 7 gadiem
man liekas, ka jau no paša sākuma neviens no Girgensona negaidīja nekādu dižo rezultivitāti. nekas pat neliecināja, ka būtu jāgaida. Girgensons ir darbarūķis, viņa galvenais ierocis ir attieksme, cīnasspars, centība, nospēlēšana katrā epizodē maksimāli līdz galam. nav viņš ne snaiperis, ne tehnisks apspēlētājs ar izcilu slidošanas tehniku.