Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Avtomobolist" līderis Petružāleks draudzenes nāves dēļ aiziet no komandas

Rolands Eliņš

"Avtomobolist" līderis Petružāleks draudzenes nāves dēļ aiziet no komandas
Jakubs Petružāleks
Foto: TASS/Scanpix

KHL klubs Jekaterinburgas "Avtomobolist" paziņojis, ka ticis lauzts līgums ar Čehijas uzbrucēju Jakubu Petružāleku. Šāds lēmums pieņemts pēc hokejista lūguma.

Pagājušajā nedēļā Čehijā mirusi tika atrasta Katerina Netolickaja, modele un hokejista Jakuba Petružāleka draudzene. Viņas nāves apstākļi pagaidām tiek noskaidroti, netiek izslēgts arī noziegums, jo viņa bijusi pie labas veselības un tikai nesen atzīmējusi savu 26. dzimšanas dienu.

Pēc notikušā uzzināšanas "Avtomobolist" čehu uzbrucējs Petružāleks nekavējoties atgriezies dzimtenē, un klubs bija paziņojis, ka viņš tur uzkavēsies tik ilgi, cik uzskatīs par nepieciešamu.

Kā šodien atklāja "Avtomobolist" preses dienests, tad Petružāleks klubā neatgriezīsies. Pēc viņa lūguma, kluba vadība piekritusi lauzt līgumu. "Esam pārtraukuši sadarbību saskaņā ar paša Jakuba vēlmi," vēstīts kluba ģenerālmenedža Leonīda Vaisfelda paziņojumā. "Viņš šobrīd ir ļoti grūtā emocionālajā stāvoklī un vēlas atrasties kopā ar tuviniekiem un ģimeni." "Avtomobolist" arī publiski izteikusi līdzjūtību un pateikusies par ieguldījumu komandā.

Petružāleks šajā sezonā bija "Avtomobolist" rezultatīvākais spēlētājs ar 23 spēlēs sakrātiem 16 punktiem (4+12). Iepriekšējās trīs sezonas viņš pavadīja "Amur" sastāvā, paspēja uzspēlēt arī Oļega Znaroka vadībā Maskavas "Dynamo", un regulāri arī iekļuvis Čehijas izlasē pasaules čempionātos. KHL turnīra tabulā "Avtomobolist" šobrīd meklējama Austrumu konferences septītajā vietā ar 33 punktiem 29 spēlēs. Šosezon ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" tā vēl nav spēkojusies, un pirmā savstarpējā cīņa paredzēta 15. decembrī.

Izmantotie resursi:
ХК Автомобилист