Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Zaudē Higinss un Kārters

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Zaudē Higinss un Kārters
Džonam Higinsam jaunās sezonas sākums nav izdevies pārāk veiksmīgs.

Austrālijā notiekošā snūkera turnīra "Australian Goldfields Open" 1. kārtu nav izdevies pārvarēt pasaules čempionam Džonam Higinsam, kurš ar rezultātu 4:5 atzina Metjū Selta pārākumu. Tāpat pirmajā mačā turnīrs beidzās Alisteram Kārteram.

Metjū Selts, kurš ieņem 43. vietu reitinga tabulā, nekad iepriekš nebija uzvarējis spēli TV kameru priekšā, taču Austrālijā sita viņa laimīgā stunda, turklāt pret četrkārtējo un arī pašreizējo pasaules čempionu Džonu Higinsu. Spēles gaitā Higinss atradās vadībā pat ar 4:1, taču gūt izšķirošo panākumu nebija viņa spēkos. Galarezultātā pie uzvaras ar 5:4 tika Selts un nodrošināja vietu 2. kārtā, kur viņa pretinieks būs Stīvens Hendrijs.

"Džons Higinss ir visu laiku labākais spēlētājs, bet Stīvens Hendrijs labākais no uzvarētājiem," savus sāncenšus raksturoja Selts.

"Zināju, ka varu spēlēt šādā līmenī, un Džona uzveikšana ir liels sasniegums manā karjerā. Tagad, kad esmu uzvarējis spēli TV kameru priekšā, jūtos kā pilnvērtīgs spēlētājs. Ja šonedēļ turpināšu spēlēt labi, varu noiet arī visu ceļu [līdz uzvarai], un šis panākums ir devis man šādu pārliecību."

Savukārt Higinss teica atzinīgus vārdus par savu pretinieku un atzina, ka pats jaunajai sezonai tā pa īstam vēl nav gatavs: "Šādi nevajadzēja zaudēt. Biju priekšā ar 4:1, taču dažu freimu laikā visu sabojāju. Taču arī Metjū spēlēja ļoti labi un noslēgumā viņa sniegums atspēlēs bija ļoti labs. Iespējams, pie vainas treniņu trūkums. Kopš pasaules čempionāta beigām neesmu veltījis tiem pietiekami daudz laika. Man sezona vēl nav sākusies. Posms starp abām sezonām bija ļoti īss, un tajā vairāk laika pavadīju ar ģimeni."

Tāpat zaudējumu piedzīvoja pasaules 6. numurs Alisters Kārters – 3:5 pret Markusu Kempbelu. Mača 2. freimā iespētais 134 punktu breiks, kas šobrīd ir augstākais sasniegums turnīrā, Kārteram noteikti bija vājš mierinājums. Spēlētājs gan atzina, ka zināmā mērā tomēr jūtoties atvieglots, jo beidzot, pēc triju nedēļu prombūtnes, viņam būs iespēja atgriezties mājās un satikt ģimeni.

Turnīra saimniekiem austrāliešiem otrā diena aizvadīta mainīgām sekmēm. Stīvs Mifsuds ar 2:5 bija spiests piekāpties velsieša Dominika Deila priekšā, turpretim mājinieku galvenā cerība Nīls Robertsons turnīru iesāka sekmīgi, ar 5:2 apspēlējot Naidželu Bondu. Jau 2. kārtā Robertsonam būs iespēja "atriebt" savu tautieti, jo viņam būs jātiekas ar jau pieminēto Deilu.

Vēl šodien 1. kārtu pārvarēja Marks Alens, uzvarot Raienu Deju. Bet jau ceturtdaļfināla atzīmi sasniedzis Šons Mērfijs, pārspējot Roriju Makleodu.

Izmantotie resursi:
worldsnooker.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja