Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko no Romas atvadās ar zaudējumu dubultspēļu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko no Romas atvadās ar zaudējumu dubultspēļu pusfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

Aļonai Ostapenko kopā ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju neizdevās sasniegt Romas "Premier 5" sērijas turnīra finālu, sestdien pusfināla mačā ar 2:6, 3:6 zaudējot Austrālijas un Nīderlandes duetam Ešlija Bārtija/Demija Shūrsa.

Jau tikšana līdz pusfinālam Ostapenko un Kirstejas komandai bija liels sasniegums, zinot Aļonas problēmas. Latvijas tenisiste vienspēļu ceturtdaļfinālā pret Mariju Šarapovu cīņas izskaņā guva labās kājas savainojumu un divas stundas vēlāk "uz vienas kājas" spēja uzvarēt dubultspēļu ceturtdaļfinālā, kad viņa kopā ar Soranu pieveica spēcīgo Timejas Babošas un Kristinas Mladenovičas duetu, "Australian Open" čempiones uzveicot ar rezultātu 6:2, 7:5.

Šodien pusfinālā pretī stājās vēl viena komanda, kas veidota no labām dubultspēļu tenisistēm – četros "Grand Slam" finālos spēlējusi Bārtija rangā atrodas 6. vietā, bet tikai dubultspēlēs startējošā Shūrsa ieņem 28. vietu. Savukārt Ostapenko atrodas 50. vietā, bet Kirstejai ir 147.

Ostapenko un Kirstejai pirmajām bija iespēja iegūt breiku, piektajā geimā nopelnot divas breikbumbas. Ostapenko neizdevās atsist Bārtijas pirmo servi, bet otrās breikbumbas izspēlē Shūrsa pie tīkla apspēlēja Kirsteju.

Latvijas un Rumānijas komanda pēc tam zaudēja arī nākamajos piecos geimos, nokļūstot iedzinējos ar setu un breiku. 2. setā divreiz atspēlēts breiks, bet astotajā geimā neizdevās panākt izlīdzinājumu 4:4, un Bārtija pēc tam pie rezultāta 5:3 izservēja maču.

Tiekot līdz Romas turnīra pusfinālam, Ostapenko nopelnīja 350 reitinga punktus un 18 146 eiro prēmiju.

Aļonai sestdien Itālijas galvaspilsētā bija pēdējais mačs pirms "French Open" titula aizstāvēšanas misijas. Lielais turnīrs Parīzē sāksies jau pēc deviņām dienām, 27. maijā.

     [+] [-]

, 2018-05-19 20:18, pirms 6 gadiem
Kas tie bija par puikām, kuriem meitenes zaudēja??

     [+] [-]

, 2018-05-20 10:18, pirms 6 gadiem
'Fench Open" tituls Aļonai jau ir, kāda tur misija. Novēlu uzvarēt citos Grand Slam turnīros šogad.