Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bambergā spēlējošais igaunis Drells piesakās NBA draftam

Rolands Eliņš

Bambergā spēlējošais igaunis Drells piesakās NBA draftam
Henrijs Drells. Foto: imago images / isslerimages/Scanpix

Igaunijas basketbolists Henrijs Drells iesniedzis savu pieteikumu šīs vasaras draftam Nacionālajā basketbola asociācijā, vēsta ESPN. Drells tiek piesaukts kā kandidāts uz vietu otrās kārtas beigās.

„Mans nolūks ir pieteikties NBA draftam un parādīt NBA komandām, ka esmu augstākā līmeņa spēlētājs,” intervijā ESPN teica 18 gadus vecais Henrijs Drells. „Ceru piepildīt savu mērķi, ka NBA klubu atzīst un novērtē manu talantu.”

„Vispirms gan vēlos sekmīgi pabeigt sezonu Vācijā,” turpināja Drells. „Sezonas gaitā grūti domāt par citām lietām. Taču maijā plānoju ierasties ASV un aizvadīt treniņus ar tik NBA komandām, cik daudz vien būs iespējams.”

Drells savu 19. dzimšanas dienu sagaidīs nākamnedēļ. Jaunais igauņu aizsargs, kurš ar 2.04m augumu mierīgi spēlē arī trešā numura pozīcijā, līgumu ar Bamberas komandu noslēdza jau 2016. gadā, un sezonas pirmajā pusē viņa komandas galvenais treneris bija Ainars Bagatskis. Savu debiju Vācijas čempionātā Drells gan piedzīvoja tikai martā, kad Bagatskis jau laiciņu bija prom no kluba.

Drells lielākoties šosezon spēlējis Bambergas U19 komandā, kā arī fārmklubā otrajā līgā, bet lielajā „Brose Basket” komandā Vācijas līgā piedalījies divās spēlēs. Vidēji spēlē Drells šosezon guvis 14.3 punktus (visos turnīros), kā arī piedzīvoja savu debiju Igaunijas pieaugušo izlasē, palīdzot tai Pasaules kausa atlases cīņās. Viņa debiju igauņi atcerēsies vēl labu laiciņu – 21. februārī Drells guva četrus punktus, bet Igaunija savā laukumā pieveica Serbiju.

Ziemeļamerikāņu drafta prognozēs Drella vārds nefigurē bieži, tiesa, līdz šim nebija zināms par viņa vēlmi pieteikties draftam, ko viņš varēja atlikt arī uz nākamajām vasarām. ESPN potenciālo drafta kandidātu sarakstā Drells ievietots 55. vietā (jāpiemin, ka 47. vietā atzīmēts lietuvietis Deivids Sirvidis, „Rytas” basketbolists). Savukārt ar 63. pozīciju novērtēts krievu jaunais basketbolists Ņikita Mihailovskis no Saratovas "Avtodor" vienības, kurš arī nesen pieteicies NBA draftam. Mihailovska sakarā jāizceļ, ka viņa pārstāv Latvijas basketbola aģents Artūrs Kalnītis.

Līdz šim NBA draftā izvēlēts tikai viens Igaunijas basketbolists – Martins Mīrseps 1996. gadā tika izvēlēts ar 25. numuru un nonāca „Heat” sistēmā. Viņš NBA nospēlēja 83 mačus, pārstāvot Maiami un Dalasas komandas.

Izmantotie resursi:
Estonian wing Drell declares for NBA draft

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 20:45, pirms 5 gadiem
“NBA nospēlēja 83 punktus” - kļūdiņa ieviesusies

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 21:08, pirms 5 gadiem
Mums kāds šogad pieteiksies?