Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vairāki F1 piloti jau pirmajā posmā pietuvojas sodam

Juris Grīns
Juris Grīns

Vairāki F1 piloti jau pirmajā posmā pietuvojas sodam
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Vēl pirms Bahreinas posma kvalifikācijas vairāku komandu mašīnām bijušas nepieciešams jaunas detaļas, kas visas sezonas laikā ir ierobežotā skaitā, līdz ar to atsevišķi piloti pietuvojušies sodam.

Valteri Botasam jau pirmajā treniņā Sahiras trasē radās problēmas ar "Alfa Romeo" mašīnas "Ferrari" dzinēju. Sesijas lielāko daļu viņš pavadīja boksos, trasē atgriežoties vien pēdējās desmit minūtēs. Kļūme nebija novērsta, un viņš bija spiests atgriezties garāžā, tā arī neuzrādot rezultātu.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņojusi, ka Botasa dzinējam mainītas kontroles elektronikas komponentes. Ja viņa spēkratam vēlreiz būs nepieciešams kontroles elektronikas remonts, tas automātiski nozīmēs desmit starta vietu sodu.

"Domāju, viņi ir atraduši kļūmi - tā bija saistīta ar elektroniku," skaidroja Botass. "Tam nevajadzētu atkārtoties, taču tā nebija pirmā tehniskā problēma, ko esam piedzīvojuši, tāpēc jāpatur acis vaļā uz katru niansi."

Tikmēr Serhio Peresa "Red Bull" mašīnai un Estebana Okona "Alpine" formulai šajā nedēļas nogalē remontētas ātrumkārbas, izmantojot pirmo no četrām visā sezonā pieļaujamajām iespējām to darīt. Šogad noteikumi attiecībā uz ātrumkārbām kļuvuši striktāki - sezonas laikā katram pilotam pieejamas trīs ātrumkārbas, bet detaļas, kas tika mainītas Peresam un Okonam, var nomainīt četras reizes. Kad limits būs pārkāpts, sekos piecu starta vietu sods.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...