Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ko igauņi var iemācīties no latviešiem?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ko igauņi var iemācīties no latviešiem?
Kristīne Kārkliņa starp ECLEX spēlētājām Heilu Rozenfeldu un Anniku Kosteru
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Spēlēs pret Latvijas klubiem meitenes redz, kā vajag skriet, kā jācīnās un jāaizsargājas. Igaunijā līdzīgu pieredzi iegūt nebija iespējams. Nekad nespēlējām tik ātri," pēc spēlēm pret "RSU/Merks" un "TTT Rīga" komandām teica Igaunijas čempionvienības "ECLEX Tallinn/1182" galvenais treneris Jānuss Levkojs.

Pirmajā aplī igauņu komandas spēja izcīnīt 18 uzvaras pār Latvijas klubiem (bilance 18-22), izcīnot trīs ceļazīmes uz “Top 6” turnīru. Elites grupā, spēlējot pret vadošajām komandām, ziemeļu kaimiņu efektivitāte kritās, jo Latvijas spēlētāju kvalitatīvie un kvantitatīvie resursi izrādījās lielāki.

“TTT Rīga” un SK “Cēsis” pārspēja igaunietes visās sešās spēlēs. “RSU/Merks” gan mājās, gan viesos pieveica Tallinas Universitāti un “Audentes”, taču nespēja pārvarēt “ECLEX Tallinn/1182” pretestību. Summā 16-2 Latvijas klubu labā. Vienu no divām uzvarām ECLEX izcīnīja priekšpēdējā spēlē Rīgā, piekto reizi sezonā apspēlējot “RSU/Merks”, bet nākamajā dienā neizturēja “TTT Rīga” ātrumu.

Pirmajā puslaikā komandas cīnījās līdzīgi, turpinājumā TTT skrēja ātrāk.
Man trūkst spēlētāju. Pāris basketbolistes ir saslimušas vai savainotas un tas ietekmēja mūsu sniegumu. Pati spēle bija laba, skatāma, īpaši pirmajā puslaikā. Protams, TTT nekavējās izmantot savu ātrumu un otrajā puslaikā no mums aizbēga.

Jāatzīst, ka fiziski TTT ir spēcīgāka komanda un rīdzinieces spējušas izveidot līdzvērtīgu soliņu. Neskatoties uz minēto, uzskatu, ka varam pret viņām spēlēt un darīt to līdzvērtīgi. Īpaši nesūdzos par spēlētāju pašatdevi, meitenes nospēlēja normāli.

Vai gaidāma uzbrucējas Mirjamas Nikolajas atgriešanās?
Sastāvā atgriezīsies Sandra Velikoski un Kati Rausberga, savukārt Mirjama Nikolaja šosezon mūsu rindās nespēlēs.

Izbraukuma mērķis bija izcīnīt vienu uzvaru?
Varu to apstiprināt. Jāņem vērā, ka mums būs ļoti svarīga spēle ceturtdien, 20. martā. Igaunijā mūsu galvenās konkurentes tradicionāli ir Tallinas Universitātes spēlētājas un iepriekšējā cīņā mēs zaudējām. Spēle izšķirs, kurā vietā būsim pēc regulārās sezonas. Ja uzvarēsim, ieņemsim trešo vietu, bet neveiksmes gadījumā finišēsim piektajā pozīcijā.

Kāds ir vērtējums par čempionāta otro kārtu?
“Top 6” turnīrs ir labs! Te pulcētas konkurētspējīgas komandas, vienīgi manas juniores (“Audentes”) izrādījās vājākas. No otras puses, viņas cīnījās, kā mācēja. Pret katru komandu labi nospēlēja vienu puslaiku un tas pierādījās arī Rīgā. Kopumā otro kārtu vērtēju atzinīgi, augstāk nekā pagājušajā gadā izmantoto izspēles formātu, kad visas komandas izspēlēja divus apļus.

Runāju ar Trīni Kasemāgi. Viņa teica, ka nepārdzīvo par zaudējumiem, jo elites grupā var iegūt vērtīgu pieredzi.
Uzskatu, ka viņa domā pareizi, jo pret spēcīgiem pretiniekiem iespējams nodrošināt labāku individuālo izaugsmi. Spēlēs pret TTT meitenes redz, kā vajag skriet, kā jācīnās un jāaizsargājas. Igaunijā līdzīgu pieredzi iegūt nebija iespējams. Nekad nespēlējām tik ātri.