Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" izpērk Fišera līgumu

Andrejs Siliņš

"Rockets" izpērk Fišera līgumu
Dereks Fišers
Foto: AFP/Scanpix

Pēc ilgām diskusijām Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" vadība piekritusi izpirkt maiņas darījumā no Losandželosas "Lakers" iegūtā pieredzējušā aizsarga Dereka Fišera līgumu. Veterāns vēlas pievienoties kādai komandai, kas ir nopietna titula pretendente.

37 gadus vecais saspēles vadītājs maiņas darījuma rezultātā bija spiests pamest "Lakers" vienību, kur pavadījis lielāko karjeras daļu un ar ko izcīnījis piecus čempiona titulus. Tieši vēlme pēc sestā likusi Fišeram lūgt "Rockets" vadībai izpirkt spēlētāja līgumu. "Dereka vēlēšanās izcīnīt sesto titulu ir un būs viņa motivācija turpmāk. Pateicamies Hjūstonas "Rockets" vadībai par interesi, laiku un absolūto profesionālismu," teikts Fišera pārstāvja oficiālajā paziņojumā.

"Rockets" vēlējās paturēt Fišeru, lai atrisinātu problēmas pirmā numura pozīcijā, īpaši tagad, kad savainojumu guvis Kails Lourijs.

NBA "dzelzs vīrs" Fišers pirms aizmainīšanas bija nospēlējis 537 spēles pēc kārtas. Aizmainīšanu Fišers uztvēris emocionāli, jo "Lakers" vadība nebija informējusi spēlētāju par aizsarga iespējamo iekļaušanu kādā darījumā. "Pats nekad tam tā īsti neesmu gājis cauri, bet varu iedomāties, kā viņš jutās, esot vienā vietā tik ilgu laiku, dodot tai tik lielu ieguldījumu, pie tam tam notiekot sezonas vidū - tas noteikti bija emocionāli," sacīja Losandželosas kluba ģenerālmenedžeris, savulaik "Bullets" un "Lakers" centrs Mičs Kapčeks. "Mēs vēl izrunāsimies, kad pienāks īstais brīdis."

Fišeram, kurš piedalījies 209 NBA izslēgšanas turnīra spēlēs, kas ir ceturtais augstākais rādītājs līgas vēsturē, spēkā bija līgums, kas paredzēja pēc šīs sezonas iespēju atteikties vai turpināt sadarbību ar klubu vēl uz vienu gadu par 3,4 miljoniem dolāru. Šajā sezonā Fišers vidēji laukumā "Lakers" rindās pavadīja 25,6 minūtes, guva 5,9 punktus un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles. Karjerā Fišeram vidēji 26,3 minūtēs 8,7 punkti un 3,1 piespēle.

Pēdējos gados Fišers dalīja kapteiņa pienākumus "Lakers" rindās ar Kobe Braientu, ar kuru plecu pie pleca abi izcīnījuši savus piecus čempionu gredzenus. Tāpat Fišers ir NBA Spēlētāju Asociācijas prezidents un bija notikumu epicentrā lokauta laikā.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +3 [+] [-]

, 2012-03-19 13:21, pirms 12 gadiem
nez kāda reakcija sekos no NBAPA prezidenta puses šīs maiņas sakarā, savulaik līgas komisārs sprunguli ielika riteņos lai pols nenonāk LAL..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-19 14:03, pirms 12 gadiem
pirms iepriekšējās sezonas, Fišers bija tuvu līguma parakstīšanai ar Miami Heat vienību, vienīgais, kas tad viņu atrunāja bija Kobe, kurš teica, ka grib kopā ar Fišeru izcīnīt vēlvienu titulu ar LAL. Domāju, ka Heat noderētu tik pieredzējis saspēlnieks, kurš spēj labi spēlēt spēles beigās.

  +7 [+] [-]

, 2012-03-19 14:31, pirms 12 gadiem
Kads var paskaidrot prieksh kam Roketiem vinju vajadzeja iemainit???

  +4 [+] [-]

, 2012-03-19 15:03, pirms 12 gadiem
Wyoming rakstīja: Ierasta prakse NBA. Ne pirmais un ne pēdējais gadījums. Pietam Fišers nav nekāda zvaigzne. Parasts komandas spēlētājs, kura dēļ nekādi lēmumi netiks pieņemti. Nebrīnīšos, ja viņš nonāks atpakaļ Lakers.
Jaunais līgums neļauj atgriezties uz savu veco komandu tajā pašā sezonā, kad veikta maiņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-19 15:49, pirms 12 gadiem
Wyoming rakstīja: Ierasta prakse NBA. Ne pirmais un ne pēdējais gadījums. Pietam Fišers nav nekāda zvaigzne. Parasts komandas spēlētājs, kura dēļ nekādi lēmumi netiks pieņemti. Nebrīnīšos, ja viņš nonāks atpakaļ Lakers.
ja kas, par to reaģēšanu uz maiņu, es to teicu ar ironiju, jo pats fišers ir NBAPA prezidents.. to arī tu palaidi garām.

     [+] [-]

, 2012-03-19 15:51, pirms 12 gadiem
raiversons rakstīja: Kads var paskaidrot prieksh kam Roketiem vinju vajadzeja iemainit???
Lai buutu algas lidzigas mainot

     [+] [-]

, 2012-03-19 16:38, pirms 12 gadiem
Gribeetos, lai shis beidz karjeru un naak uz LAL kaa Browna asistents Ljoti noderiigs viirs locker room'aa Bet nebriiniishos ja arii pievienosies kaadai titula pretendentei kaa Heat vai citai kam vajadziigs pieredzeejis saspeelnieks.

  -3 [+] [-]

, 2012-03-19 17:25, pirms 12 gadiem
Uz VEF.
Varēs pacīnīties par Latvijas LBL kausu finālā.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-19 18:56, pirms 12 gadiem
kā vispār izpaužas tā līguma izpirkšana?