Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Traktor" kļūst par jauno Austrumu līderi, "Vityaz" bez Nazarova izlaiž uzvaru, SKA ar 8:1 pazemo "Spartak"

"Traktor" kļūst par jauno Austrumu līderi, "Vityaz" bez Nazarova izlaiž uzvaru, SKA ar 8:1 pazemo "Spartak"
Andrejs Nazarovs spēli vēroja no tribīnēm
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) tiek aizvadītas astoņas regulārās sezonas spēles. Par jauno Austrumu konferences līdervienību kļuvusi Čeļabinskas "Traktor", kas, pateicoties mājās izcīnītajai uzvarai ar 3:1 pār slovāku "Lev", turnīra tabulā apsteidza Habarovskas "Amur". Citā spēlē Čehovas "Vityaz" bez galvenā trenera Andreja Nazarova nespēja noturēt pārsvaru pret "Atlant", piekāpjoties maskaviešiem mača galotnē ar 2:3.

Jau ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja savainotā Georgija Pujaca pārstāvētais Novosibirskas „Sibir”, kas ar 1:2 izbraukumā atzina Omskas „Avangard” pārākumu. Spēles pirmā puse aizritēja praktiski bez reālām vārtu gūšanas iespējām, tādēļ mača rezultāts tika atklāts vien 32. minūtē, kad Aleksandrs Perežogins ar spēcīgu metienu no zonas vidusdaļas vadībā izvirzīja omskiešus. Arī turpinājumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, tomēr rezultātu dubultot izdevās vien trešās trešdaļas vidū, kad vēlreiz Brukleru pārspēja Omskas rezultatīvākais aizsargs Perežogins. Teicami mājinieku vārtos darbojās Aleksejs Kuzņecovs, taču arī šoreiz viņam neizdevās palikt sausā – divas minūtes pirms spēles beigām viņa atsisto ripu vārtos ieraidīja Viktors Drugovs. Beigās viesu vārtus vēl atstāja Bruklers, tomēr iespēju rezultātu izlīdzināt „Sibir” hokejistiem vairs nebija.

Savu skatītāju priekšā sekmīgi sezonu pēc pārtraukuma izdevās atsākt Čeļabinskas „Traktor” vienībai, kura ar 3:1 apspēlēja līgas jaunpienācēju – Popradas „Lev”. Mačs iesākās ar mājinieku ofensīvu, pēc kuras „Traktor” hokejisti vadību sev nodrošināja jau 5. minūtē, kad Maksims Jakuceņa no labas pozīcijas ripu ieraidīja vārtu tuvajā stūrī. Slovāki atguvās un jau pirmā perioda beigās Tomāšs Netiks rezultātu izlīdzināja. Otrajā periodā viesi pat izskatījās labāk par mājiniekiem, tomēr jau trešā periodā ievadā ar metienu no distances Raimons Žirū atjaunoja vadību mājiniekiem. Vēlāk slovāki centās atspēlēties, taču vienā no pretuzbrukumiem savus otros vārtus ar rikošeta palīdzību guva Maksims Jakuceņa, kliedējot šaubas par čeļabinskiešu uzvaru. Izcīnītā uzvara „Traktor” hokejistiem ļauj turnīra tabulā apsteigt „Amur” un pakāpties uz pirmo vietu Austrumu konferencē.

Pēc pārtraukuma savu skatītāju klātbūtnē sekmīgi turpina spēlēt arī Magņitogorskas "Metallurg". Šodien Magņitkai ar 3:1 izdevās pārspēt Habarovskas "Amur". Rezultātu mājiniekiem izdevās atklāt spēles 17. minūtē, kad vairākuma izspēli ar vārtu guvumu noslēdza Mihails Jakubovs. Otrajā periodā Enveram Ļisinam ar negaidītu metienu no vārtu priekšas rezultātu izdevās dubultot. Lai gan trešajā periodā Dmitrijam Luginam izdevās pārspēt Magņitkas jaunieguvumu – vārtsargu Ari Ahonenu, tomēr Mihails Jakubovs pēdējā minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem, ripu raidot jau tukšos vārtos.

Izbraukuma spēļu sēriju veiksmīgi turpina aizvadīt Juliusa Šuplera vadītais Maskavas CSKA, kas ar 3:2 sīvā spēlē pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist". Armijnieki līdz otrās trešdaļas vidum, pateicoties Guskova un Kuļomina vārtiem, bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Līgas pastarīši piekāpties nedomāja, un pēc dažām minūtēm rezultāts uz tablo jau vēstīja neizšķirtu – 2:2. Pēc diviem gūtajiem vārtiem mājinieki palika mazākumā, kura laikā Sergejs Barbaševs vadību atjaunoja CSKA. Trešajā periodā "Avtomobilist" ne reizi vien rezultātu varēja izlīdzināt, tomēr Rastislavu Staņu pārspēt vairs neizdevās.

Čehovas "Vityaz" bez galvenā trenera Andreja Nazarova, kurš izcieta sodu par Minskā notikušo incidentu, aizvadīja labu spēli pret Maskavas apgabala "Atlant", tomēr beigās saspringtā mačā ar 2:3 piekāpās "Atlant" vienībai. Rezultātu pirmā perioda beigu daļā ar tālšāvienu no zilās līnijas atklāja Janne Nīskala. Neskatoties uz ielaistajiem vārtiem, "Vityaz" hokejisti nepadevās, bet gan pamanījās rezultātu izlīdzināt un izvirzīties vadībā. Abus vārtus čehoviešu labā guva uzbrukuma līderis Mihails Aņisins. Jau no trešās trešdaļas pirmajām minūtēm pamatīgu ofensīvu sarīkoja viesi, kā rezultātā Dmitrijam Uperam ātri ven rezultātu izdevās izlīdzināt. Uzvaru viesiem piecas minūtes pirms spēles beigām atnesa Igors Musatovs, kurš pamanījās atšifrēt "Vityaz" hokejistu saspēli un pārspēt Metu Daltonu, nodrošinot "Atlant" panākumu ar 3:2.

Līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA ar 8:1 viesos sagrāva Rīgas "Dinamo" nākamo pretinieku – Maskavas "Spartak". Spēles sākums viennozīmīgi aizritēja ar mājinieku pārsvaru, un pirmā perioda izskaņā "Spartak" hokejistus vadībā izvirzīja Štefans Ružička. Ilgi gan vadībā mājinieki neatradās, jo pēc minūtes Viktors Tihonovs ar vārtiem pamodināja arī SKA hokejistus. Laukuma saimniekiem katastrofāls izvērtās otrās trešdaļas sākums, kad divu minūšu laikā Alekseja Jahina vārtos ripa ielidoja veselas trīs (!) reizes. Jahina vietu vārtos ieņēma Kudļaevs, kurš rādīja atzīstamu sniegumu līdz trešā perioda sākumam. No sākuma vairākumā izcēlās Deniss Deņisovs, panākot jau 5:1 par labu SKA. "Spartak" hokejisti pēc piektatjiem ielaistajiem vārtiem nolaida rokas, un saņēma par to sodu... Ripa Kudļaeva sargātajos vārtos ielidoja vēl trīs reizes, kā rezultātā mačs noslēdzās ar apkaunojošu rezultātu. Jāpiemin, ka SKA hokejisti sagādāja nepatīkamu debiju jaunajam "Spartak" galvenā trenera asistentam – slovākam Františekam Hosam.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

  -1 [+] [-]

, 2011-11-18 17:41, pirms 12 gadiem
Interesanti,ka vairums spēļu šodien beidzās ar rezultātu 3:1.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-18 17:48, pirms 12 gadiem
Savā ziņā, nekad nebūtu gaidījis, ka Traktors varētu būt līgas līderis.

  +6 [+] [-]

, 2011-11-18 17:52, pirms 12 gadiem
Ļaunais rakstīja: Savā ziņā, nekad nebūtu gaidījis, ka Traktors varētu būt līgas līderis.
ja nu vienīgi budžets viņiem nebūtu bijis 4x lielāks nekā, teiksim, RD...

  -1 [+] [-]

, 2011-11-18 18:03, pirms 12 gadiem
Tiešām par Traktor labo sniegumu esmu pārsteigts,laikam Čeļabisnkas Traktoru rūpnīca ļoti lieu naudu šajā komandā investēja. Šajā spēlē Kontiolam divas piespēles,patīk šī soma spēle.
Nedaudz žēl jau sāk palik Automobilist komandas sniegums ļoti blāvs un viennozīmīgi pēdējā vieta līgā.
Paskatijos arī Amur -Metalurga Mg spēli,Amur pat uzbruka vairāk un bīstamāk,tomēr uzvar tas ķurš iemet vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-18 18:16, pirms 12 gadiem
zigmundoo rakstīja: Domāju, ka Amur ir sācies kritums un tik spilgti šosezon viņi vairs nebūs. Stipri šaubos vai sezonas beigās būs top 4 savā konferencē, taču Traktors, būs nopietns spēks līdz pat playoffu beigām un savā konferencē cīnīsies par pirmo vietu.
Esi bez bēdu, sezonas izskaņā Amur būs pirmie vai otrie austrumos. Protams, pēc tāda sezonas sākuma sekoja neliels kritums, kurš bija pirms pauzes, taču nekas neliecina par to, ka varētu būt straujš kritums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-11-18 19:43, pirms 12 gadiem
Ja Spartaks kapitulē SKA ar 1:8, tad Ržiha spēj gūt savu uzticību dažiem trulajiem SKA faniem ?! :O

  +5 [+] [-]

, 2011-11-18 20:08, pirms 12 gadiem
driz jau Hosas cena bus nokritusies tik talu ka Dinamo atkal vares vinu atlauties

  -3 [+] [-]

, 2011-11-18 21:20, pirms 12 gadiem
shogad Vityazi ļoti cienigi

  +1 [+] [-]

, 2011-11-18 21:36, pirms 12 gadiem
Diez kā Žigam gāja...pret Spartaku, savās mājās 8 šaibas....dažs labs fans varbūt pieņems Žigu!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-18 22:05, pirms 12 gadiem
Hah. SKA laikam atriebās Spartakam par to ka zaudēja Rīgai.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-18 22:22, pirms 12 gadiem
Nju domāju ka 7dien mēs arī atriebsimies pec 3:0 sausa zaudejuma Spartakam izbraukumā,un Amuram ari var but kritumi,tads ir hokejs,bet domaju ka Amurs un Traktors bus 4nieka ne tikai konference,bet ari visa liga!

     [+] [-]

, 2011-11-18 23:22, pirms 12 gadiem
Petružaleks vairs nav līgas labākais bombardieris.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-19 11:07, pirms 12 gadiem
Ļaunais rakstīja: Savā ziņā, nekad nebūtu gaidījis, ka Traktors varētu būt līgas līderis.
Traktor pirmās vietas nav pārsteigums, pirms sezonas bija rezdams ka tam jābūt starp labakajiem, bet Amur gan ir pārsteigums.Tagad pamazām viss sāk nostāties savās vietās-jādomā ka PO zonu saglabās , bet daudz vairāk Amur nedabūs.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-19 11:27, pirms 12 gadiem
Uj kā spartaks dabūja no skā .

  +2 [+] [-]

, 2011-11-19 14:32, pirms 12 gadiem
Spartakam ar Hosām līdzi nāk kāds lāsts. "Iefīrējuši" sistēmā arī Františeku, slovāki brauc piepelnīties uz Krieviju. Bet no tā tikai tāds čiks vien sanāk, ja skatāmies sasniegumu ziņā.

     [+] [-]

, 2011-11-20 12:15, pirms 12 gadiem
tapat hosa nekads baigais talants nav bijis, vismaz kad vins speleja pie mums, mes jau vinam tadas piespeeles devam ka tur bij gruti pamest garam, tas pats saucamais''hosas punkts'' nu tak no kaut kurienes jau jamet ieksaa, buutu diivaini ja vins no vietas kur vinam padod piespeeli un priekshaa tuksi vaarti,nemestu ieksa....tas taa redzot ka so to raksta pa hosas meistariibu....bet nu pareizi ir javelk savejie tur kur daudz naudas un maza saprashana par hokeju