Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" pārliecinošākais panākums. Uzvar arī Daugaviņš

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" pārliecinošākais panākums. Uzvar arī Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš nopelna noraidījumu
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā vadību pārņēmusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas "Bruins" - trešajā spēlē ar 2:0 savā laukumā pieveikta Čikāgas "Blackhawks". Uzmanības centrā atkal Daniels Paijē, Zdeno Hāra un Patrīss Beržerons, Jaromirs Jāgrs, arī nespēlējušais "Blackhawks" uzbrucējs Marians Hosa. Un Kaspars Daugaviņš.

"Četri pagarinājumi divās spēlēs - esmu gatavs saderēt, ka hokeja līdzjutējiem tas ir lieliski. Ja tev ir vāja sirds, tad labāk neskatīties spēles - sirdslēkmes dēļ. Jauniem cilvēkiem tas ir aizraujoši. Bet vecākiem cilvēkiem varu ieteikt neskatīties! Vari nomirt, tikai skatoties," pēc Bostonas "Bruins" pirmās uzvaras finālā atklāja 41 gadu vecais čehu veterāns Jaromirs Jāgrs. Uzbrucējs, kurš krāso izslēgšanas spēļu bārdu (ar sirmiem matiem pretinieku neiebiedēsi). Uzbrucējs, kurš pirmoreiz Stenlija kausu virs galvas cēla brīdī, kad "Bruins" pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Tailers Segins (starp citu, viņš arī ir vienīgais, kuram finālā izdevies tikt pie punktiem divās spēlēs pēc kārtas) vēl nemaz nebija piedzimis.

Taču Jāgra milzīgā pieredze palīdz stūrēt "Bruins" kuģi pretim otrajam Stenlija kausam trīs sezonās. Viņa teicamā piespēle 35. minūtē ļāva Patrīsam Beržeronam realizēt vairākumu un dubultot mājinieku pārsvaru - 2:0. Tobrīd kļuva skaidrs, ka "Bruins" pirmo reizi izvirzīsies sērijas vadībā - divas reizes trīs mačos atdot divu vārtu pārsvaru nedrīkst. Bez Beržerona Bostona nemaz nebūtu otrajā kārtā, un centra uzbrucējs turpina būt lielisks - trešajā spēlē viņš uzvarēja 24 no 28 iemetieniem! Par Beržerona lomu runā arī tas, ka vēl tikai Kriss Kellijs piedalījās vairāk nekā desmit iemetienos (11). Turklāt Beržeronam lielākā daļa ir savā aizsardzības zonā, kas uzveļ vēl lielāku atbildību.

Ar Beržeronu, pirmā pāra aizsargiem Zdeno Hāru un Denisu Zeidenbergu par pretendentēm uz Stenlija kausu kļūtu vēl vismaz 20 Nacionālās hokeja līgas komandu. Čempionu tituli sākas no aizsardzības, un viņi ir labākie Austrumu konferencē.

Par otrā un trešā mača varoni gan kļuvis trešās maiņas uzbrucējs Daniels Paijē. Pēdējos 15 gados nevienam nebija izdevies tas, ko Paijē paveica šonakt - gūt uzvaras vārtus divās Stenlija kausa finālspēlēs pēc kārtas. Turklāt tieši pret Paijē tika pārkāpti noteikumi, kad Beržerons realizēja vairākumu. Iepriekšējo maču viņš sāka ceturtajā virknējumā, vēlāk tika pacelts uz trešo maiņu Kaspara Daugaviņa vietā, un tieši jaunais veidojums ar Paijē un Seginu malās un Kelliju centrā kļuva par "Bruins" slepeno ieroci.

Pieķeroties Daugaviņam, vispirms citēšu kādu Twitter lasītu atziņu: "Pirms nedēļas Daugaviņš visiem asociējās tikai ar dīvainākajiem pēcspēles metieniem Ziemeļamerikā." Pirmajā spēlē viņš neizmantoja jau tik daudz aprunāto iespēju kļūt par Bostonas varoni. Šonakt Daugaviņš kļuva par pirmo finālā, kurš nopelnīja noraidījumu par sitienu pretiniekam galvas rajonā. Skatoties uz Čikāgas "Blackhawks" vairākumu, tas bija mazākais ļaunums.

Situācija uzreiz pēc Daugaviņa došanās laukumā pēc noraidījuma beigām - ripa pie latviešu uzbrucēja, "Bruins" lielisks pretuzbrukums trijatā pret vienu sāncenšu aizsargu un iespēja atklāt mača rezultātu. Ar ko tas beidzās? Aizmugure... NBC studijā tika piesaukta sliktā ledus kvalitāte, bet tas nav attaisnojums. Nekur, it īpaši Stenlija kausa finālā.

Epizode no Daugaviņa pirmā izgājiena laukumā, kuru "Bruins" ceturtā maiņa aizvadīja, radot vairākus momentus pie sāncenšu cietokšņa. Šajā situācijā latvieša pozīcijas izvēle izslēdz viņu no situācijas, jo saņemt ripu nav iespējams. Palabošu: ir iespējams, bet no tā nekādas jēgas nebūs, jo metienu izdarīt nevar, piespēlēt nevienam nevar.

Ja "Bruins" zaudētu, vietu sastāvā, visticamāk, zaudētu arī Daugaviņš, un Bostona spēlētu ar septiņiem aizsargiem vai ceturtajā maiņā spēlētu Džordans Kerons. Bet Bostona uzvarēja, un uzvarēja arī Daugaviņš.

Atgriežoties pie pagarinājumiem, trešā spēle bija visnevienlīdzīgākā - Čikāgai nebija nekādu variantu. Galvenais iemesls - slovāka Mariana Hosas savainojums iesildīšanās laikā. Pie šuvēm pēc iesildīšanās tika arī Hāra, bet "Blackhawks" uzbrucējs nevarēja doties laukumā. Ja būtu jāuzskaita piecas labākās iespējas Čikāgas vairākumos pirmajās divās trešdaļās, tad visas piecas pienāktos "Bruins". Vairākums bija nekāds. Ar Hosu ierindā skats uz lietām tomēr bija nedaudz pozitīvāks. Turpinājumā daudz būs atkarīgs no tā, vai Hosa varēs spēlēt. Varbūt Čikāgas treneriem jau no sākuma ķerties klāt "Džonatans Teivss+Patriks Keins" salmiņam?

Skaidrs, ka pret viņiem spēlēs Hāra un Zeidenbergs, bet tas var atbrīvot rokas citiem - Endjū Šovam, Brendonam Sādam, Deivam Bolandam. Turklāt virknējums Patriks Šārps - Teivss - Keins izklausās draudīgi, pat ja pretī stājas Hāra, Zeidenbergs un Beržerona trio.

Nekas vēl nav beidzies.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-18 16:09, pirms 11 gadiem
tak apnikušas sīs muļķības

  +7 [+] [-]

, 2013-06-18 16:14, pirms 11 gadiem
jāmetās uz ceļiem sc ekspertu priekšā... raksts ne par ko.

     [+] [-]

, 2013-06-18 16:16, pirms 11 gadiem
Nu ielika pēc spēka paņemiena rokas pa galvu , bet tikt pat labi kā klapēja Maršantu , utt visi viens otru tur močīja ,kad tiesnesis neskatījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-18 16:54, pirms 11 gadiem
Lasu un domāju- vai sc veic kaut kādu Daugaviņa nomelnošanas pasākumu vai ko? Ko autors saka par CHI diviem noraidījumiem, kas bija pēc svilpes? BOS otrais noraidījums, arī pēc svilpes... Ja ķidā visu,tad visu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-18 18:41, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ekspertīze!
labāk tāda ekspertīze, nekā Siliņa, Rubuļa un co copy-paste a-la allhockey.ru dzeltenie raksteļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-18 18:58, pirms 11 gadiem
Pēc bildes diskutabls Daugaviņa pārkāpums. Jā, spēle ar elkoni galvas rajonā.., bet to elkoni jau pretspēlētājs pats atrada cenšoties izvairīties no spēka paņēmiena.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-18 18:58, pirms 11 gadiem
Jeb par šo noraidījums nebija?

  -2 [+] [-]

, 2013-06-18 19:00, pirms 11 gadiem
SKALS rakstīja: Čikāgu vairs nekas neglābs, tāpat kā starp citu Daugaviņu kurš pārpratuma pēc kļūs par Stenlija ieguvēju taču tas domājams būs arī viss mūsu čigānzēna NHL karjerā. Domāju diezgan unikāls gadījums kad tik zemas meistarības līmeņa spēlētājs tiek tik tālu!
Piekrītu. Daugaviņš nav savā līgā. Ja pat KHL viņš mocījās, tad nezinu kur ir viņa karjeras griesti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-18 19:22, pirms 11 gadiem
šī bloga vērtējums būs skarbs: "Ugunsgrēks" no 10.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-18 19:24, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Isteniiba raksts ir Kaspara nomelnošanu.. tur nav NEVIENA pozitiiva varda par Daugaviņu!

NEVIENA!!
jāņem piemērs no krieviem
tur raidījumos un aprakstos tikai pozitīvas atsauksmes par Daugaviņu.
tiek izcelts kā savējais, jo pašiem krieviem tik viens spēlētājs palicis par ko fanot un tas pats bekapā sēž.
tas , kas pie mums darās bez komentāriem

  +2 [+] [-]

, 2013-06-18 19:35, pirms 11 gadiem
Neviena komanda neņems spēlētāju, ja viņš ir baigais mēsls un nekam nederīgs. Zinot visu lielo komandu saltās sirdis, kad bez emocijām spēj pasūtīt spelētāju uz citiem laukiem vai uz soliņu, tad nu šaubos, ka Bostona liek Daugaviņam spēlēt tāpat vien, ka kādam būtu labs garīgais. Ja Bostona iegūs kausu, tad arī Daugaviņš to lepni varēs pacelt virs savas galvas, lai arī pats pats mazākais zobrats ar vismazāko ātrumu visā pulksteņa mehānismā, tomēr ne velti šis zobrats mehānismā ir ielikts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-18 19:50, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Isteniiba raksts ir Kaspara nomelnošanu.. tur nav NEVIENA pozitiiva varda par Daugaviņu!

NEVIENA!!
Viņam jau arī nav nekādu liederība uz laukuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-18 20:41, pirms 11 gadiem
Interesanti jau palasīties, bet gribētu dzirdēt arī kko pozitīvu par Daugaviņu, jo bieži tak mūsējie nespēlē finālā

  +5 [+] [-]

, 2013-06-18 23:02, pirms 11 gadiem
Mums 3. latvietis (ja nemaldos) vēsturē, kas cīnās NHL finālā, bet tak atrodas tādi, kam tas nepatīk. Varētu domāt, ka Bostonai rezervju nav, ka atstāj Daugaviņu laukumā. Tas ir FINĀLS. Tur liek visu labāko, kas ir komandas rīcībā. Pārpratumiem te vietas nav. Daugava pilda savu uzdevumu, neviens no viņa neprasa katrā spēlē 2+2. Man prieks, ka Daugaviņš ir latvietis un ka viņš ir tik tuvu sava uzvārda uzgravēšanai uz hokeja cēlākā metāla - to viņam nevarēs atņemt neviens, bet šie komentāri pazudīs jau rīt. TURĀS!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-18 23:49, pirms 11 gadiem
Cilveekiem laikam skauzh...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-18 23:51, pirms 11 gadiem
deco rakstīja: Mums 3. latvietis (ja nemaldos) vēsturē, kas cīnās NHL finālā, bet tak atrodas tādi, kam tas nepatīk. Varētu domāt, ka Bostonai rezervju nav, ka atstāj Daugaviņu laukumā. Tas ir FINĀLS. Tur liek visu labāko, kas ir komandas rīcībā. Pārpratumiem te vietas nav. Daugava pilda savu uzdevumu, neviens no viņa neprasa katrā spēlē 2+2. Man prieks, ka Daugaviņš ir latvietis un ka viņš ir tik tuvu sava uzvārda uzgravēšanai uz hokeja cēlākā metāla - to viņam nevarēs atņemt neviens, bet šie komentāri pazudīs jau rīt. TURĀS!
Pilnīgi piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-19 09:19, pirms 11 gadiem
Negatīvisms sāk piegriezties... Tas ir fināls, tur spēlē Letiņš, par to ir jālepojas un jātur īkšķis, lai nākamajā spēlē iemet izsķirošos vātus, nevis skaisti jāap*irš.

     [+] [-]

, 2013-06-19 15:22, pirms 11 gadiem
Brože tu esi drūms pajolis, kas neko īsti no hokeja nevelk. Kā reiz šodien sporacentrā tika ielikts video ar Daugaviņa spēles epizodēm. Paskaties kārtīgi spēles epizodi, nevis gudri analizē vienu screenshotu. Tajā epizodē Daugaviņš slidoja uz aizsarga pozīciju, jo aizsargs gāja dziļāk zonā. Ja aizsargam kaut kas nomisējās (kā tas dotajā epizodē arī notika), tad vismaz pretinieks neaizskrien 1:0. Ja neskaita aizmuguri, tad tīri ok spēle Daugaviņa izpildījumā.

     [+] [-]

, 2013-06-19 16:20, pirms 11 gadiem
Vot tas gan būtu stulbi, ja Bruins būtu uzvarējuši, bet Daugaviņš tomēr zaudētu. Vai nav uzreiz skaidrs, ka, ja spēli uzvarēja Bruins, tad uzvarējis ir arī Daugaviņš, kurš spēlē viņu sastāvā? Noteikti jāizceļ atsevišķi?

     [+] [-]

, 2013-06-19 16:21, pirms 11 gadiem
Induss rakstīja: Negatīvisms sāk piegriezties... Tas ir fināls, tur spēlē Letiņš, par to ir jālepojas un jātur īkšķis, lai nākamajā spēlē iemet izsķirošos vātus, nevis skaisti jāap*irš.
Tieši tā, Stenlija kauss Rīgā vēl nav bijis.

     [+] [-]

, 2013-06-19 19:23, pirms 11 gadiem
Varēs stenlija kausa trofejā savu bārdiņu nodzīt.