Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" dominē zem groziem un sērijas ievadā sagrauj Toronto

Rolands Eliņš

"Cavaliers" dominē zem groziem un sērijas ievadā sagrauj Toronto
Kairijs Ērvings aptur Korija Džozefa uzbrukumu
Foto: Akron Beacon Journal/TNS/Sipa US/Scanpix

Klīvlendas „Cavaliers” NBA Austrumu konferences finālsērijas pirmajā spēlē ar 31 punkta pārsvaru sakāva Toronto „Raptors” (115:84).

„Raptors” NBA pusfinālā iekļuva pirmoreiz savā vēsturē un paveica to ar divu smagu septiņu spēļu sēriju palīdzību, ar 4-3 pieveicot „Pacers” un „Heat”. Klīvlendas ceļš uz pusfinālu tikmēr sanāca daudz mierīgāks un arī šodienas mačā „Cavaliers” bija krietni svaigāka.

Ja spēles sākums aizritēja vēl līdzvērtīgā cīņā, kurā „Raptors” pamanījās izvirzīties vadībā 7:0, otrajā ceturtdaļā „Cavaliers” uzvarēja ar 33:16 un veica izrāvienu, no kura Toronto nebija lemts atkopties. Nespēlējot lietuviešu centram Jonam Valančūnam, „Raptors” bezcerīgi zaudēja cīņu zem groziem un savāca tikai 23 atlēkušās bumbas visā spēlē, kamēr „Cavaliers” tika pie 45 atlēkušajām bumbām.

Klīvlendai gan nevedās tālmetienos tik lieliski kā ierasts, un kopumā tika trāpīti vien septiņi trejači, bet Toronto to nespēja izmantot. „Raptors” saspēles vadītājs Kails Laurijs aizmeta garām visus septiņus savus tālmetienus, kopā trāpot tikai četrus no 14 metieniem no spēles. Viņam astoņi punkti un četras piespēles, kamēr Demārs Derouzans pievienoja 18 punktus, bet spēles uzvarētājs bija zināms jau krietni pirms mača beigām.

Lebrons Džeimss tikmēr realizēja praktiski visus savus metienus (11/13) un guva 24 punktus, kamēr Kairijs Ērvings pievienoja 27 punktus, arī uzrādot teicamu precizitāti metienos no spēles. Vērtīgs izrādījās rezervistu pienesums, jo četri „Cavs” rezervisti – Metjū Delavedova, Čenings Frajs, Ričards Džefersons un Īmans Šamperts – katrs guva vismaz astoņus punktus un palīdzēja komandai svinēt pārliecinošo uzvaru ar 115:84.

„Cavaliers” šosezon izslēgšanas mačos vēl nav zaudējusi nevienu maču (9-0). Sērijas nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām, vēlreiz Klīvlendā. „Raptors” treneri norādījuši, ka šajā mačā varētu atgriezties Valančūns, taču šāda iespēja joprojām ir uz jautājuma zīmes.

”Cavaliers”-”Raptors” 115:84

(33:28, 33:16, 29:23, 20:17)
Cavaliers: Ērvings 27, Džeimss 24, Lavs 14, Džefersons 9 (11 atl.b.), Delavedova 9, Frajs 8, Šamperts 8, Tompsons 6, Smits 5, Viljamss 3, Mozgovs 2
Raptors: Derouzans 18, Bijombo 12, Džonsons 10, Patersons 8, Laurijs 8, Skola 7, Raits 7, Ross 4, Džozefs 4, Pauels 4, Kerols 2

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +3 [+] [-]

, 2016-05-18 07:23, pirms 8 gadiem
Te izskatās, ka viena uzvara priekš Toronto jau būs haļava. Jā, protams, Spurs game 1 arī pārbrauca pāri OKC, bet tur tomēr spēlēja divas līdzīga līmeņa komandas, šeit noteikti tā nav.

Cavs 4:0, varbūt 4:1

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 07:31, pirms 8 gadiem
18+

  +3 [+] [-]

, 2016-05-18 08:27, pirms 8 gadiem
Raptors un Heat cīnījās par iespēju saņemt pērienu no Cavaliers. Uzvarētējs vismaz vienu tikko saņēma. Ir skaidrs, ka ar tādu garo galu (Lovs, James un Tompsons), kāds ir Cavaliets, trīnīšus nevajag.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 08:28, pirms 8 gadiem
Klīvlendai nav ko darīt līdz finālam savā konferencē

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 08:30, pirms 8 gadiem
Straka rakstīja: Raptors un Heat cīnījās par iespēju saņemt pērienu no Cavaliers. Uzvarētējs vismaz vienu tikko saņēma. Ir skaidrs, ka ar tādu garo galu (Lovs, James un Tompsons), kāds ir Cavaliets, trīnīšus nevajag.
Spēle groza tuvumā tieši Cavs ir vājā puse - Lavs ganās pa 3p līniju, Tompsons ir nulle uzbrukumā, Lebrons nav gluži garais gals. Bez JV Raps nav varianti šo vājību izmantot, un, ja Laurijam un DD vēl šādi nekrīt, tad pat uz to 1 uzvaru sērijā nav ko cerēt.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-18 08:32, pirms 8 gadiem
jā Austrumu fināls pret Rietrumu - LBL pret Eurolīgas. nežēlīgi, bet - varbūt vienīgai Portlendai būtu grūtības, pārējās Rietumu pusfināla komandas bez problēmām uzvarētu austrumus. SAS mājās, bet TOR spēlē......

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 09:57, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Spēle groza tuvumā tieši Cavs ir vājā puse - Lavs ganās pa 3p līniju, Tompsons ir nulle uzbrukumā, Lebrons nav gluži garais gals. Bez JV Raps nav varianti šo vājību izmantot, un, ja Laurijam un DD vēl šādi nekrīt, tad pat uz to 1 uzvaru sērijā nav ko cerēt.
Tompsons ir viens no labākajiem (ja ne labākais) uzbrukuma bumbu cīnītājiem. Ja viņš varēs pielabot metienu vai dot biedram vēl vienu iespēju, tad tas būtu ļoti daudz. Viņam nav jāuzņemas iniciatīva uzbrukumā, to darīs citi.
Džeims jau lielu daļu no saviem punktiem gūst no tuvas distances, tāpēc pretinieka garā gala vājums viņam nāk par labu. Katrā ziņā uzsvars uz konkrēto dueli, nevis uz Cavaliers garā gala dominanci pret visām citām komandām.

  +5 [+] [-]

, 2016-05-18 10:05, pirms 8 gadiem
Austrumos vienīgā komanda, kura būtu varējusi izrādīt kādu pretestību Cavs, bija Heat. Kaut kādā mērā, iespējams, arī Pacers. Tas, ka Toronto šādi iekāš, ir pilnīgi loģiski. Priekš Cavs Toronto ir ļoti parocīgs pretinieks - 2 haotiski no distances pirdēji, kuri, ja ciešāk tos pakrampē, pilnīgi pazūd - tas arī viss - nekādas izdomas, nekādu sagatavotu spec mājasdarbu, nekādas īpašas aizsardzības shēmas, nekāds morālais spiediens(kāds tas kaut kādā mērā būtu bijis pret Heat). Raptors tagad var klusi, klusi 4 spēles ierīt smagus zāģus un doties atvaļinājumā, jo jau šobrīd ir izdarījuši maksimumu no tā, ko varēja/vajadzēja izdarīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 10:10, pirms 8 gadiem
Tas, ka Tompsona rocība uzbrukumā ir niecīga ir tieši pluss šajā sērijā. Savāc atlecošās uzbrukumā, izspēlē ārā "mazajiem" un liek vairāk strādāt Raptors aizsardzībai, kuri patērējot daudz spēkus, uzbrukumā vairs nav spējīgi būt efektīvi. Tāpēc jau Lourijs un Derouzans ir tik švaki šajās izslēgšanas spēlēs, jo beidzot ir jāspēlē nopietna 1 uz 1 aizsardzība, kur viņiem pietrūkst spēles izpratnes, lidz ar to patērē daudz enerģijas bezjēdzīgi skraidot apkārt.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:11, pirms 8 gadiem
Straka rakstīja: Tompsons ir viens no labākajiem (ja ne labākais) uzbrukuma bumbu cīnītājiem. Ja viņš varēs pielabot metienu vai dot biedram vēl vienu iespēju, tad tas būtu ļoti daudz. Viņam nav jāuzņemas iniciatīva uzbrukumā, to darīs citi.
Džeims jau lielu daļu no saviem punktiem gūst no tuvas distances, tāpēc pretinieka garā gala vājums viņam nāk par labu. Katrā ziņā uzsvars uz konkrēto dueli, nevis uz Cavaliers garā gala dominanci pret visām citām komandām.
Es runāju tikai par to, ka Cavs nemaz tāda garā gala pat īsti nav un viņi ir izcils piemērs mūsdienu small ball taktikai. Viņi savus punktus gūst ar tālajiem metieniem un Lebrona/Ērvinga caurgājieniem. Tompsons tur ir tīri tikai lai vāktu bumbas un izdotu ārā otrajam mēģinājumam. Tāpēc es neredzu, par kādu Cavs garā gala dominanci te vispār var runāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:17, pirms 8 gadiem
Un tā līdz pat finālam. Nu nav Toronto ko likt pretī Klīvlendai. Kā jau te daži minēja - 2 deķa vilcēji, kuri paliek nekādi, ja viņus krampē aizsardzībā. Nemaz nerunājot par to kādi abām komandām ir garie gali.

Max 4 - 1 CAVS

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:17, pirms 8 gadiem
kā man patīk visi šitie komentētāji kuri saka ka NBA spēlējoš spēlētājs ir nulle uzbrukumā

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 10:17, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Austrumos vienīgā komanda, kura būtu varējusi izrādīt kādu pretestību Cavs, bija Heat. Kaut kādā mērā, iespējams, arī Pacers. Tas, ka Toronto šādi iekāš, ir pilnīgi loģiski. Priekš Cavs Toronto ir ļoti parocīgs pretinieks - 2 haotiski no distances pirdēji, kuri, ja ciešāk tos pakrampē, pilnīgi pazūd - tas arī viss - nekādas izdomas, nekādu sagatavotu spec mājasdarbu, nekādas īpašas aizsardzības shēmas, nekāds morālais spiediens(kāds tas kaut kādā mērā būtu bijis pret Heat). Raptors tagad var klusi, klusi 4 spēles ierīt smagus zāģus un doties atvaļinājumā, jo jau šobrīd ir izdarījuši maksimumu no tā, ko varēja/vajadzēja izdarīt.
Pēc tavas shēmas jebkurai komandai Raps būtu parocīgs pretinieks, jo atliek taču tikai izslēgt tos 2 čaļus. Tik elementāri, bet kaut kāda iemesla dēļ Raps ir konfas finālā...

  +2 [+] [-]

, 2016-05-18 10:18, pirms 8 gadiem
pagaidīsim finālu, Cavs vēl tur ir jātiek. tāpat kā Gsw

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:19, pirms 8 gadiem
Detection rakstīja: kā man patīk visi šitie komentētāji kuri saka ka NBA spēlējoš spēlētājs ir nulle uzbrukumā
Neprecīzi izteicos, jo Tompsona pienesums uzbrukumā ir atlēkušās bumbas. Biju domājis viņa spēju gūt punktus, apspēlējot pretinieku. Tajā ziņā reti kurš ir vājāks par viņu.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:21, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Es runāju tikai par to, ka Cavs nemaz tāda garā gala pat īsti nav un viņi ir izcils piemērs mūsdienu small ball taktikai. Viņi savus punktus gūst ar tālajiem metieniem un Lebrona/Ērvinga caurgājieniem. Tompsons tur ir tīri tikai lai vāktu bumbas un izdotu ārā otrajam mēģinājumam. Tāpēc es neredzu, par kādu Cavs garā gala dominanci te vispār var runāt.
Paskatīsimies, kāda statistika būs nākamajās spēlēs. Bet šajā spēlē CLE 45 bumbas (uzbrukumā - 10) pret TOR 23 bumbām (uzbrukumā - 4). Pie tam TOR metienu % bija 42% (CLE - 55%), kas loģiski dod vairāk iespējas izcīnīt bumbas pie pretinieku groza. Tur arī ir tā dominance.

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:22, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Pēc tavas shēmas jebkurai komandai Raps būtu parocīgs pretinieks, jo atliek taču tikai izslēgt tos 2 čaļus. Tik elementāri, bet kaut kāda iemesla dēļ Raps ir konfas finālā...
Arī to pašu nodomāju, ka neloģisks komentārs.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:27, pirms 8 gadiem
Straka rakstīja: Paskatīsimies, kāda statistika būs nākamajās spēlēs. Bet šajā spēlē CLE 45 bumbas (uzbrukumā - 10) pret TOR 23 bumbām (uzbrukumā - 4). Pie tam TOR metienu % bija 42% (CLE - 55%), kas loģiski dod vairāk iespējas izcīnīt bumbas pie pretinieku groza. Tur arī ir tā dominance.
Cavs rebu pārsvaru var lielā mērā norakstīt uz precizitātes atšķirību un gan jau Raps pie lielajiem mīnusiem viesos ar īpašu cīņassparu vairs neizcēlās. Bet aina droši vien turpmāk būs līdzīga, jo Cavs precizitāte būs augsta un bez JV tikai Bijombo ir spējīgs pacīnīties par bumbām, kas ir stipri par maz. Bet mana lielā doma šajā visā ir tā, ka ne jau spēle zem groziem ir noteicošais šajā sērijā, bet gan Raps (ne)spēja apturēt Cavs milzīgo uzbrukuma potenciālu (kas nav garajā galā) un Laurija+DD uzbrukuma pienesums jeb tā trūkums.

     [+] [-]

, 2016-05-18 10:35, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Cavs rebu pārsvaru var lielā mērā norakstīt uz precizitātes atšķirību un gan jau Raps pie lielajiem mīnusiem viesos ar īpašu cīņassparu vairs neizcēlās. Bet aina droši vien turpmāk būs līdzīga, jo Cavs precizitāte būs augsta un bez JV tikai Bijombo ir spējīgs pacīnīties par bumbām, kas ir stipri par maz. Bet mana lielā doma šajā visā ir tā, ka ne jau spēle zem groziem ir noteicošais šajā sērijā, bet gan Raps (ne)spēja apturēt Cavs milzīgo uzbrukuma potenciālu (kas nav garajā galā) un Laurija+DD uzbrukuma pienesums jeb tā trūkums.
Kopumā nav domstarpību.
Jo neprecīzāk met, jo lielākas iespējas tikt pie uzbrukuma bumbām. Bet TOR pie zemākas precizitātes ir 2 X mazāk uzbrukuma bumbu.
Turklāt šajā spēlē CLE izmeta tikai 20 trīnīšus un iemeta tikai 7. Tas ir kaut kas kardināli atšķirīgs no iepriekšējām spēlēm. Redzēs, kā būs sērijā kopumā.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:52, pirms 8 gadiem
Skaisti.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-18 10:59, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Pēc tavas shēmas jebkurai komandai Raps būtu parocīgs pretinieks, jo atliek taču tikai izslēgt tos 2 čaļus. Tik elementāri, bet kaut kāda iemesla dēļ Raps ir konfas finālā...
Katrā komandā jau nomināli ir tie 2 čaļi, kuri taisa spēli, taču cita lieta - cik viegli vai grūti tos ir apturēt un cik lielu pienesumu dod pārējā komanda. Savā komentārā es galveno uzsvaru liku nevis uz to, ka apturi Lauriju ar DD un Raps spēle "izbeidzas", bet gan uz to, ka Raps spēlē ļoti vienveidīgi un ir pietiekami prognozējami. Tas tomēr ir konferences fināls, nevis regulārā sezona un ir jābūt vismaz pāris trumpjiem kabatā ko likt pretī, nevis turpināt tupa spēlēt uz saviem diviem avantūristiem un cerēt, ka abiem šī būs krītamā diena.
Un jā - katrai komandai ir savi ērtie un savi neērtie pretinieki - arī tādām komandām kā Warriors, Spurs vai Cavs. Nu lūk - Raptors priekš Cavs ir ērtāks pretinieks, par manis iepriekš minētajām Heat un Pacers.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-18 11:51, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Pēc tavas shēmas jebkurai komandai Raps būtu parocīgs pretinieks, jo atliek taču tikai izslēgt tos 2 čaļus. Tik elementāri, bet kaut kāda iemesla dēļ Raps ir konfas finālā...
Derouzanu un Lavriju nevajag izslēgt.Viņi to paši sev izdara visa PO garumā

  -1 [+] [-]

, 2016-05-18 11:59, pirms 8 gadiem
limb rakstīja: jā Austrumu fināls pret Rietrumu - LBL pret Eurolīgas. nežēlīgi, bet - varbūt vienīgai Portlendai būtu grūtības, pārējās Rietumu pusfināla komandas bez problēmām uzvarētu austrumus. SAS mājās, bet TOR spēlē......
Šis ir fināls jau pirms fināla.

Lai kas no tiem haļavniem rietumiem nāktu, tāpat paliks zem CLE. Go Lebron. GO GO GO!!! 18+

     [+] [-]

, 2016-05-18 13:24, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka Cavs komanda pa lielam sastāv no izteiktiem lūzeriem, kuri lai arī bija līderi savās iepriekšējās komandās, tomēr pārsvarā visas komandas bija mēsli: Love no Wolves, Irving no Cavs (pilnīgas grabažas bija bez LJ), Šemperts un Smits abi no NYK, Frye no Magic, pārējie ar nav labāki. Bet toties LJ, lai arī kur viņš atrastos, komanda vienmēr būs nereālos augstumos.

     [+] [-]

, 2016-05-18 14:16, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Šis ir fināls jau pirms fināla.

Lai kas no tiem haļavniem rietumiem nāktu, tāpat paliks zem CLE. Go Lebron. GO GO GO!!! 18+
ja es arī būtu staigulis un tāds pats kažoka metējs uz otru pusi, tad es arī tg spiegtu LJ pēc kārtējā titula, pāries pāri kā ceļarullis!
Es tomēr palieku pie sava.
Iguodala pēc kārtējā titula, Cavs zem Iguodalas nesavtīguma sabruks!
Go Iguodala, Go GSW!

     [+] [-]

, 2016-05-18 14:21, pirms 8 gadiem
vēl joprojām nevaru pārdzīvot SAS izkrišanu, tagad ceru uz OKC sensāciju pret GSW, jo finālā ar austrumiem tāpat būs pastaiga

  -1 [+] [-]

, 2016-05-18 18:22, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: ja es arī būtu staigulis un tāds pats kažoka metējs uz otru pusi, tad es arī tg spiegtu LJ pēc kārtējā titula, pāries pāri kā ceļarullis!
Es tomēr palieku pie sava.
Iguodala pēc kārtējā titula, Cavs zem Iguodalas nesavtīguma sabruks!
Go Iguodala, Go GSW!
Par šo tev pilnīgi piekrītu..

     [+] [-]

, 2016-05-18 19:14, pirms 8 gadiem
limb rakstīja: vēl joprojām nevaru pārdzīvot SAS izkrišanu, tagad ceru uz OKC sensāciju pret GSW, jo finālā ar austrumiem tāpat būs pastaiga
Hahahahhahahahahahahahah

pag

Hahahhahaah....

Nevaru beigt smieties

Hahahahhaha

Redzēsim nu gan kāda pastaiga tur kuram būs.

     [+] [-]

, 2016-05-18 19:55, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Hahahahhahahahahahahahah

pag

Hahahhahaah....

Nevaru beigt smieties

Hahahahhaha

Redzēsim nu gan kāda pastaiga tur kuram būs.
Pops finālā, ja būtu ticis, atpūtinātu līderus un pārbrauktu pāri ar 18+, kur nu vēl OKC un GSW, kas vispār ir Austrumu komandām kosmoss!