Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" atlaiž Hārtliju nomainījušo Gulucanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flames" atlaiž Hārtliju nomainījušo Gulucanu
Glens Gulucans
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šī sezona bija pirmā kopš Nacionālās hokeja līgas paplašināšanās, kad regulārā čempionāta laikā netika atlaists neviens galvenais treneris. Tomēr pēc došanās atvaļinājumā ripojušas vairāku speciālistu galvas, un par pēdējo kļuvis Glens Gulucans, kurš vadīja Kalgari "Flames".

Pagājušajā gadā Kalgari "Flames" sasniedza Stenlija kausa izcīņu, taču pirmajā kārtā ar 0-4 piekāpās Anaheimas "Ducks". Šajā sezonā komanda nespēja uzvarēt savā laukumā, kliboja skaitliskais vairākums, kā arī beigās neizdevās saņemties, paliekot aiz robežas. Tādējādi no amata atbrīvots Glens Gulucans, kurš galvenā trenera postenī pavadīja mazāk nekā divus gadus un kuram bija spēkā līgums arī uz nākamo sezonu, kā arī viņa palīgi Deivs Kamerons un Pols Džerards.

"Atbildība par neveiksmīgo sezonu jāuzņemas mums visiem," teica lēmumu par atlaišanu pieņēmušais ģenerālmenedžeris Breds Trelivings. "Kā menedžeris es atrodos priekšgalā, taču atbildība jāuzņemas arī mūsu personālam un spēlētājiem. Kad jāpieņem tādi lēmumi, kādus šodien pieņēmu es, vainas apziņai ir jāceļo dažādos virzienos."

Vārtsarga Maika Smita un aizsarga Trevisa Hamonika pievienošanās tika plānota kā svarīgs solis, kas ļaus Kalgari "Flames" cīnīties par Stenlija kausu. Janvārī komanda izcīnīja septiņas uzvaras pēc kārtas un bija iekārtojusies Klusā okeāna divīzijas otrajā pozīcijā, tomēr atgriešanās pēc brīvās nedēļas nesa sešu zaudējumu sēriju, un kritiens turpinājās. Vēl 25. februārī "Flames" atradās pozīcijā, kas ļautu turpināt sezonu, taču no noslēdzošajām 11 spēlēm uzvarēt izdevās tikai divās.

Smits savainojuma dēļ izlaida mēnesi, bet pirmās maiņas centrs Šons Monahans spēlēja ar vairākiem savainojumiem, līdz operācija bija neizbēgams risinājums, un viņa sezona beidzās 21. martā. "Prasījām pārāk daudz no pārāk mazas spēlētāju grupas," teica Trelivings. Savā laukumā "Flames" uzvarēja tikai 17 no 41 spēles, bet vairākums bija 29. labākais līgā jeb trešais sliktākais.

46 gadus vecais Gulucans bija pirmais treneris, kuru darbā pieņēma Trelivings. Tiesa, 2014. gada decembrī viņš pagarināja līgumu ar Bobu Hārtliju, bet 17 mēnešus vēlāk atlaida tagadējo Latvijas izlases treneri no amata.

Līdz ar to Kalgari "Flames" būs ceturtais galvenais treneris deviņu gadu laikā. Iepriekš komandu vadīja Gulucans (2016. – 2017. gads), Hārtlijs (2012. – 2016.) un Brents Saters (2009. – 2012.). Septiņās no deviņām sezonām "Flames" palika ārpus Stenlija kausa izcīņas.

Kā norādīja Trelivings, nākamā trenera izvēlē ļoti svarīga būs pieredze. Gulucans ir tikai otrais treneris, kurš atlaists šogad. Pirms viņa Ņujorkas "Rangers" šķīrās no Alēna Viņo, kura vārds tiek piesaukts "Flames" amata sakarā. Tāpat tiek minēts Dens Bailsma, kurš iepriekš vadīja Bufalo "Sabres", un citi speciālisti.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/flames-fire-head...

     [+] [-]

, 2018-04-18 16:48, pirms 6 gadiem
Šī sezona bija pirmā kopš Nacionālās hokeja līgas paplašināšanās, kad regulārā čempionāta laikā netika atlaists neviens galvenais treneris.

Vai tad Klods Žuliēns netika atlaists šajā sezonā no Bostonas "Bruins", kas savukārt aizvietoja Monreālas "Canadiens" treneri Mišelu Teriēnu?

     [+] [-]

, 2018-04-18 17:09, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Šī sezona bija pirmā kopš Nacionālās hokeja līgas paplašināšanās, kad regulārā čempionāta laikā netika atlaists neviens galvenais treneris.

Vai tad Klods Žuliēns netika atlaists šajā sezonā no Bostonas "Bruins", kas savukārt aizvietoja Monreālas "Canadiens" treneri Mišelu Teriēnu?
Žuljēnu atlaida 2017. gada 7. februārī un nedēļu vēlāk atlaida Teriēnu.