Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gaidot aizmainīšanu, "Flyers" kapteinis Žirū nepiedalīsies tuvākajās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gaidot aizmainīšanu, "Flyers" kapteinis Žirū nepiedalīsies tuvākajās spēlēs
Klods Žirū. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņu darījumu logs aizvērsies pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika. Filadelfijas "Flyers" līdz tam nāksies iztikt bez kapteiņa Kloda Žirū, kurš, visticamāk, pārcelsies uz jaunu komandu.

34 gadus vecais Klods Žirū pēc sezonas kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Vairākos karstajos aizmaināmo spēlētāju sarakstos tieši viņš ieņem pirmo vietu, un Filadelfijas "Flyers" kapteinis vēlas nonākt komandā, kas šosezon cīnīsies par Stenlija kausu. Ieinteresētas ir arī abas komandas, kas šobrīd atrodas attiecīgi Austrumu un Rietumu konferences galvgalī – Floridas "Panthers" un Kolorado "Avalanche".

Žirū, kurš visu karjeru aizvadījis Filadelfijā, komandas rindās debitējot 2008. gadā, šosezon 56 spēlēs izcēlies ar 18 vārtiem un 42 punktiem, būdams otrais rezultatīvākais savā komandā. Viņa karjeras rekords ir 102 punkti.

Piektdien "Flyers" izbraukumā spēkosies pret Otavas "Senators", un Žirū nedosies ar komandu uz Kanādas galvaspilsētu. Svētdien mājās jāspēlē pret Ņujorkas "Islanders", un arī šajā mačā Filadelfijai būs jāiztiek bez sava kapteiņa.

Žirū nule piedalījās karjeras 1000. spēlē NHL. Viņš izcēlies ar 291 vārtiem un 900 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/claude-giroux-no...