Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gaidot aizmainīšanu, "Flyers" kapteinis Žirū nepiedalīsies tuvākajās spēlēs

Gaidot aizmainīšanu, "Flyers" kapteinis Žirū nepiedalīsies tuvākajās spēlēs
Klods Žirū. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņu darījumu logs aizvērsies pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika. Filadelfijas "Flyers" līdz tam nāksies iztikt bez kapteiņa Kloda Žirū, kurš, visticamāk, pārcelsies uz jaunu komandu.

34 gadus vecais Klods Žirū pēc sezonas kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Vairākos karstajos aizmaināmo spēlētāju sarakstos tieši viņš ieņem pirmo vietu, un Filadelfijas "Flyers" kapteinis vēlas nonākt komandā, kas šosezon cīnīsies par Stenlija kausu. Ieinteresētas ir arī abas komandas, kas šobrīd atrodas attiecīgi Austrumu un Rietumu konferences galvgalī – Floridas "Panthers" un Kolorado "Avalanche".

Žirū, kurš visu karjeru aizvadījis Filadelfijā, komandas rindās debitējot 2008. gadā, šosezon 56 spēlēs izcēlies ar 18 vārtiem un 42 punktiem, būdams otrais rezultatīvākais savā komandā. Viņa karjeras rekords ir 102 punkti.

Piektdien "Flyers" izbraukumā spēkosies pret Otavas "Senators", un Žirū nedosies ar komandu uz Kanādas galvaspilsētu. Svētdien mājās jāspēlē pret Ņujorkas "Islanders", un arī šajā mačā Filadelfijai būs jāiztiek bez sava kapteiņa.

Žirū nule piedalījās karjeras 1000. spēlē NHL. Viņš izcēlies ar 291 vārtiem un 900 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/claude-giroux-no...


Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.
Edmontonas "Oilers" hokejisti pēc smagi izcīnītā triumfa Rietumu konferencē. Foto: Codie McLachlan/AFP/Scanpix
20

Dalasa dominē, taču "Oilers" izmanto 20% no metieniem un pēc 18 gadiem atgriežas finālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences izspēlē pirmoreiz kopš 2006. gada triumfējusi Edmontonas "Oilers", kura šonakt veica par 25 (!) metieniem mazāk (10-35), taču spēja ar 2:1 pieveikt Dalasas "Stars".
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
22

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).