Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Pusfinālā Cēsis nerespektēsim!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Pusfinālā Cēsis nerespektēsim!"
"RTU/Merks" komanda
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Sezonas vidū spēlētāju loks kļuva šaurs un visām palicējām bija jārāda sava labākā spēle. Apliecinājums – novembrī čempionāta labākās spēlētājas balvu nopelnīja Daina Lazdeniece, janvārī Asnāte Fomina un ir labs pamats cerēt, ka martā to paveiks Laura Audere," par izmaiņām sezonas gaitā, sekmīgo otro apli Latvijas un Igaunijas čempionātā stāsta "RTU/Merks" sieviešu basketbola komandas treneris Aivars Vīnbergs.

“RTU/Merks” stūrmanim pieder vairāki Latvijas čempionāta rekordi. Iespaidīgākais no tiem – Vīnberga trenētās komandas 13 gadus pēc kārtas izcīnījušas medaļas nacionālajā čempionātā (1993-2005). Kad 1995. gadā tika izveidota Latvijas Sieviešu basketbola līga, Vīnbergs kļuva par pirmās čempionu dinastijas autoru, kopā ar RTU uzvarot pirmajos trīs čempionātos pēc kārtas (1996, 1997, 1998).

Sausais periods iestājās, kad bruņošanās sacensību izvērta “TTT Rīga” un SK “Cēsis”, taču pēdējās trīs sezonās RTU atgriezās uz pjedestāla. Vai komandai ceturto gadu pēc kārtas izdosies tikt pie godalgām, kļūs zināms aprīlī, taču regulārās sezonas uzdevumi tika izpildīti. Pērn “RTU/Merks” finišēja ar bronzas medaļām, savukārt 2013. gada marta beigas komanda sagaida ar identisku rādītāju pamatturnīrā. Lai gan savstarpējo spēlēs Liepāja iemeta par diviem punktiem vairāk, čempionāta kopējo distanci RTU veica labāk.

“Ilgu laiku nevarējām atgūt pirmajā aplī Liepājā zaudēto vietu kopvērtējumā,” teica Vīnbergs. “To vislabāk pierāda fakts, ka apsveikt ar iekļūšanu “Četru Finālā” mūs varēja tikai pēc regulārās sezonas pēdējās spēles. Visu laiku bijām tuvu četriniekam, taču savas problēmas atrisinājām otrajā – nevis pirmajā – čempionāta pusē.”

Pirmajā aplī “RTU/Merks” finišēja ar piekto labāko bilanci 7-4, turpretī otrajā apsteidza Tallinas ECLEX un Liepāju, sasniedzot daudz labāku rādītāju (9-2). To izdevās paveikt, neskatoties uz ievērojamām sastāva izmaiņām gadu mijā.

“Sezonas gaitā pietrūka Līna Lisnere, pussezonā projām aizgāja Ieva Malkevica. Varbūt uz tā rēķina citas spēlētājas atspērās vairāk. Filozofiski runājot, nav ļaunuma bez labuma. Spēlētāju loks kļuva šaurs un visām palicējām bija jārāda sava labākā spēle. Apliecinājums – decembrī čempionāta labākās spēlētājas balvu nopelnīja Daina Lazdeniece, februārī Asnāte Fomina un ir labs pamats cerēt, ka martā to paveiks Laura Audere. Labus papildinājumus ieguvām Paulas Langinas un Lindas Vildes personās. Bija zaudējumi sastāvā, taču esmu priecīgs par abām jaunpienācējām. Citā notikumu attīstības gaitā tas nebūtu noticis.”

Čempionāta vidū komandai bija pusotra mēneša pārtraukums, finālus jāgaida divdesmit dienas. “Trīs nedēļu pauze pirms fināliem mums nāk par labu. Ierobežota spēlētāju loka apstākļos jāuzlabo fiziskā kondīcija, jāapārstē savainojumi. Iespējams, atradīsim kādu sparingpartneri.”

Latvijas un Igaunijas čempionāta pusfinālā jāspēlē pret SK “Cēsis” - komandu, kura izcīnījusi 20 uzvaras tikpat spēlēs. “Pēc tabulas spriežot, pusfināla pāru sadalījums mums ir nelabvēlīgākais. Cēsu sastāvs papildināts ar kārtējo spēlētāju, tāpēc favorītu gods atvēlams viņām. No otras puses, meitenēm uzsveru, ka jācenšas nospēlēt savu labāko basketbolu. Ja pretinieces izrādās labākas, arī pašām jārāda labākais sniegums – tas būs mūsu lozungs “play-off” spēlēm.”

Treneris norāda, ka neskaitot nevienmērīgo kalendāru, vēl nav atrunāti dažas finālu organizācijas lietas. “Pagaidām nav izrunāti ar apvienotā čempionāta finālu izdevumiem saistītie jautājumi. Nezinām, vai dalībniekiem pašiem jāsedz uzturēšanās izdevumi, vai to nodrošinās finālturnīra rīkotāji. Kur risināsies finālturnīrs, tam nav izšķirošas nozīmes.”

Finālos ierindā atgriezīsies “RTU/Merks” pamata saspēles vadītāja Asnāte Fomina, kura izbraukuma spēlē pret “Tallinas Universitāti” spēcīgi sasitās un saņēma atpūtu regulārās sezonas pēdējās divās spēlēs. “Asnāte sestdien iesildījās kopā ar komandu, lai sajustu kaujas smaku. Viņai katru brīdi paliek labāk, tāpēc labi, ka esam ieguvuši minētās trīs nedēļas. Papildus jārēķinās, ka Asnātei gaidāmas galvenās spēles jaunatnes čempionātos.”

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 14:05, pirms 11 gadiem
NU noskaņojums interesants, bet tāpat dabūs no Cēsīm -30, -40.

     [+] [-]

, 2013-03-18 15:15, pirms 11 gadiem
"decembrī čempionāta labākās spēlētājas balvu nopelnīja Daina Lazdeniece, februārī Asnāte Fomina"
Vai tad?
Tad jau Jākobsone par februāri būs kādu viltus balvu saņēmusi vai?!
Latvijas - Igaunijas WBC Februāra spēlētāja -...
Vai tik Fomina nebija janvārī?