Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Atkinsons un "Blue Jackets" vienojas par 40 miljonus vērtu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atkinsons un "Blue Jackets" vienojas par 40 miljonus vērtu līgumu
Kems Atkinsons
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas "Blue Jackets" un labās malas uzbrucējs Kems Atkinsons vienojušies par jaunu līgumu. Paredzēts, ka tas tiks noslēgts uz septiņiem gadiem par 40,25 miljoniem dolāru jeb par 5,75 miljoniem sezonā.

28 gadus vecais Kems Atkinsons, kurš nākamā gada 1. jūlijā kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, vēlējās palikt Kolumbusā, pat ja tas nozīmētu mazāku algu nekā piedāvāja citas komandas. Uzbrucējs šajā sezonā pelna 4,5 miljonus.

Līgums, kas tiks noslēgts uz septiņām sezonām jeb līdz 2025. gadam, būs ilgākais Kolumbusas "Blue Jackets" komandā. Savukārt ar 5,75 miljoniem Atkinsons kļūs par trešo labāk apmaksāto uzbrucēju komandā, atpaliekot no Artēmija Panarina (seši miljoni) un Brendona Dubinska (5,85).

Tikai 173 centimetrus garais Atkinsons šajā sezonā piedalījies 15 spēlēs, izceļoties ar četriem vārtiem un divām piespēlēm. Savukārt pagājusī sezona viņam bija rezultatīvākā karjerā – 62 punkti. Pirms tam rekords bija 53 punkti.

Atkinsons tika draftēts 2008. gadā, kad Kolumbusas "Blue Jackets" viņu izraudzījās tikai sestajā kārtā ar 157. numuru. Taču pagājušajā sezonā viņš ar 62 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/158046/2017...