Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Pie sava groza zaudējām nepiedodami daudz atlēkušo bumbu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vecvagars: "Pie sava groza zaudējām nepiedodami daudz atlēkušo bumbu"
Arnis Vecvagars. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbola izlase, kas 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē izbraukumā parūpējās par saspringtu galotni, tomēr ar 82:85 piekāpās Spānijai. Arnis Vecvagars norādīja, zonas aizsardzība palīdzēja izsist pretiniekus no sliedēm, tomēr izšķirošajos brīžos spāņiem palīdzējusi veiksme.

"Pirmajā puslaikā slikti spēlējām aizsardzībā, īpaši pick n'roll situācijās. Nevar teikt, ka spāņu uzbrukums mūs pārsteidza, taču nepietiek zināt, ka pretinieki būs ātri un agresīvi – laukumā vajadzīgs zināms laiks, lai adaptētos pie pretinieku ātruma. Sākumā nepietiekami agresīvi lauzāmies ārā no blokiem, vēl kādās niansēs nenostrādājām līdz galam, un spāņi bija pietiekami meistarīgi, lai to izmantotu," teica Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

"Pret tik ātrām un agresīvām komandām ir svarīgi, lai par atlēkušajām bumbām agresīvi cīnītos visi pieci basketbolisti. Šodien brīžiem tas piemirsās, un pie sava groza zaudējām nepiedodami daudz. 16 bumbas – tas bija galvenais zaudējuma iemesls," pēc neveiksmes skaidroja Vecvagars. Laukuma saimniekiem bija uzbrukumi, kuros viņi izcīnīja divas atlēkušās bumbas pēc kārtas.

"Otrajā puslaikā nostrādāja zonas aizsardzība, izdevās izsist pretiniekus no ritma un atspēlēties, bet pēdējās sekundēs spāņu pusē bija veiksme. Arī Koloma meistarība, jo viņš spēja trāpīt no ļoti sarežģītas pozīcijas. Sāpīgi, bet cīnīsimies tālāk," sacīja Vecvagars. Pēc diviem Ronalda Zaķa soda metieniem Latvijas pašās beigās pirmo reizi tika vadībā, taču piecas sekundes pirms noslēguma pretinieku saspēles vadītājs Koloms ļoti sarežģītos apstākļos tomēr trāpīja no groza apakšas, un viņa metiens bija izšķirošais.

"Iespējams, pārāk daudz respektējām Spānijas komandu, bet pirmajā puslaikā nospēlējām slikti. Otrajā cīnījāmies kā komanda, bet... Gaidām spāņus Rīgā," teica Latvijas izlases jaunākais spēlētājs Rihards Lomažs. Viņš guva sešus punktus, bet komandā rezultatīvākie ar 20 punktiem bija Jāņi – Strēlnieks un Timma.

Izmantotie resursi:
Vīriešu valstsvienība: Madridē uzvara izslīd no...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-17 23:35, pirms 6 gadiem
Nu neko darīt, spāņi arī lažoja beigās, bet kaut kādā veidā pēdējo grozu guva ar haļavas palīdzību. Paldies izlasei par emocijām

  +2 [+] [-]

, 2018-09-17 23:44, pirms 6 gadiem
Lielaka problema.ir.neprasme vadit komandu.. visiem 5 nevajag iet.pec bumbam bet.gan atbloket speletajus, tur jau ta problema, ka visi skrien pec.bumbas un.nedabu neviens.. un kas tas par mainam uz.pedejam.10 sek grazhuli uzlaist tas ir vispar.kronja.nummurs.. tads talants izlasei vai.tiesham.nebija iespejas panjemt normalu treneri.. tas ir psc.. tagad bus zelta paaudze reali, varetu njemt eiropas chempi un pasaule uzkapt.diezgan augstu ar labako.sastavu, bet lbs ekonome uz.treneri tas ir psc kkads

     [+] [-]

, 2018-09-17 23:46, pirms 6 gadiem
Zona vinam.nostradaja 4 pilnigi brivus truljus aizmeta garam spani un tas ari nostradaj! Iznemot presingu beigas aizsardziba shvaka

  -1 [+] [-]

, 2018-09-17 23:52, pirms 6 gadiem
Ir jāmāk atspēlēties pret Spāniju no -18 līdz +1. Bet tas jau visiem dīvāna treneriem neko nenozīmē. Zaudēja tomēr Spānijai ar -3, kaut arī visi dīvānā pirdēji teica, ka Spānija pārbrauks pāri. Un kas teica, ka Vecvagars nemāk lauzt spēles gaitu??

  +1 [+] [-]

, 2018-09-18 00:05, pirms 6 gadiem
kukanols rakstīja: Ir jāmāk atspēlēties pret Spāniju no -18 līdz +1. Bet tas jau visiem dīvāna treneriem neko nenozīmē. Zaudēja tomēr Spānijai ar -3, kaut arī visi dīvānā pirdēji teica, ka Spānija pārbrauks pāri. Un kas teica, ka Vecvagars nemāk lauzt spēles gaitu??
nejau treneris kaut ko tur lauza, spānija vnk visu aizmeta garām no pusbrīvām pozīcijām un sataisīja turnoverus. ar veco tur nebija nekāda sakara

  +2 [+] [-]

, 2018-09-18 00:08, pirms 6 gadiem
Šinī spēlē arī varēja redzēt kādi mums centri!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-18 00:34, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: nejau treneris kaut ko tur lauza, spānija vnk visu aizmeta garām no pusbrīvām pozīcijām un sataisīja turnoverus. ar veco tur nebija nekāda sakara
Pilnīgi nekāda, viņš vispār varēja palikt Rīgā, vai ne? Patiesībā Vecvagars ļoti labi un aktīvi vadīja spēli, viņu laukuma malā visu laiku varēja dzirdēt.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-18 00:51, pirms 6 gadiem
Davaj davaj nav vadit speli...

     [+] [-]

, 2018-09-18 07:50, pirms 6 gadiem
Vecvagars zin, ka spēlētāji vislabāk spēlē klausoties instinktos. Jo mazāk treneris jaucas spēlē, jo lielāka iespēja jēdzīgām iznākumam

  +1 [+] [-]

, 2018-09-18 09:03, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: nejau treneris kaut ko tur lauza, spānija vnk visu aizmeta garām no pusbrīvām pozīcijām un sataisīja turnoverus. ar veco tur nebija nekāda sakara
Pēc Tava teiktā var noprast, ka, ja Latvijas izlase pēkšņi noietu no laukuma, Spāņi turpinātu mest garām. Viņi vienkārši uz spēles beigām pēkšņi kļuva tizli un rezultātam ar Latvijas izlasi nav nekāda sakara

     [+] [-]

, 2018-09-18 09:27, pirms 6 gadiem
Pie tik sliktas spēles aizsardzībā, kāda tā bija 1 puslaikā, uzlikt zonu vai pamēģināt citus iepriekš sagatavotus aizsardzības risinājumus ir pašsaprotama lieta!
Mazs + treneriem par to, ka šoreiz zona nostrādāja, lielais jautājums - kā izvērstos spēle, ja aizsardzība būtu pamainīta ātrāk?

     [+] [-]

, 2018-09-18 10:45, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Pie tik sliktas spēles aizsardzībā, kāda tā bija 1 puslaikā, uzlikt zonu vai pamēģināt citus iepriekš sagatavotus aizsardzības risinājumus ir pašsaprotama lieta!
Mazs + treneriem par to, ka šoreiz zona nostrādāja, lielais jautājums - kā izvērstos spēle, ja aizsardzība būtu pamainīta ātrāk?
Nu kāpēc mēs neaizsūtījām tevi Vecvagara vietā???

     [+] [-]

, 2018-09-18 11:56, pirms 6 gadiem
Varbūt, ka tomēr Butjankovu vajadzēja paņemt, Arni, ko? Tieši rebi viņam labi vācas.

     [+] [-]

, 2018-09-18 12:55, pirms 6 gadiem
Izlase faktiski balstās uz Strēlnieku, Timmu un Meieru, lai kādas shēmas tur neliktu. Izbrīna Siliņa vājais sniegums. Bet kāpēc izlasē paņemti Ausējs ar Gražuli??? Butjankovs ar Gromovu (Iļjinu?) būtu daudz vērtīgāki.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-18 14:33, pirms 6 gadiem
Siliņš ir mazliet panīcis, tas tiesa. Ausējs ar Gražuli visticamāk tāpēc, ka citu arī nav. Gromovs traumēts, bet Butjankovs = Gražulis manā uztverē, ar piebildi, Gražulis ir bik vairāk trinies ap izlasi, tātad nosacīti tuvāks un gatavāks. Itkā.
Par Timmas, Strēlnieka, Meiera dominanci gan nav nekāds pārsteigums, tas tomēr ir ilggadējs izlases kodols, turklāt, visiem ir pieredze + labākie gadi.