Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Nākamā pietura Austrālija

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Nākamā pietura Austrālija
Mājinieku favorīts Nīls Robertsons "gozējas" uz Bendigo pilsētā izvietotajiem reklāmas karogiem.

Snūkera sezona rit pilnā sparā. Bangkokā tikko kā noslēgusies Pasaules kausa izcīņa, vēl pirms tam arī viens ielūgumu un viens mazais reitinga turnīrs. Tagad kārta pienākusi pirmajam lielajam reitinga turnīram – "Australian Goldfields Open".

Vēsture

Iepriekš Austrālijā notikuši 1971. un 1975. gada pasaules čempionāti, taču reitinga turnīri tajā līdz šim nebija iedzīvojušies. Tagad ir visas iespējas to paveikt, jo šo un vēl nākamos divus gadus Bendigo pilsētas arēna uzņems "Australian Open".

Par "Australian Goldfields Open" turnīra priekšgājēju var uzskatīt 1989. gadā notikušo "Hong Kong Open". Togad bija pirmais mēģinājums papildināt snūkera kalendāru ar sacensībām Austrālijā, taču sekoja izgāšanās. Radās problēmas ar sponsoriem, kā rezultātā turnīrs tika pārcelts uz Honkongu, kur tas kļuva par pirmo reitinga turnīru Āzijā.

Bez Dota un O'Salivana

Turnīrā Austrālijā vietējiem skatītājiem nebūs lemts klātienē vērot divus pasaules eksčempionus, konkrēti, skotu Greiemu Dotu un Roniju O'Salivanu. Vispirms savu dalību atsauca Dots, jo viņš iedzīvojies problēmās ar kaklu, un jau "Wuxi Classic" turnīrā Ķīnā tās lika par sevi manīt, kad ceturtdaļfinālā skots piedzīvoja neveiksmi ar 0:5 pret vēlāko turnīra uzvarētāju Marku Selbiju.

Bet pavisam nesen kas līdzīgs piemeklējis arī Roniju O'Salivanu. Trīskārtējais pasaules čempions jau bija devies ceļā uz Austrāliju, ticis līdz Bangkokai, bet ceļu nav turpinājis kakla un muguras sāpju dēļ. Spēlētājs izlēmis atgriezties mājās un veikt ārstnieciskās procedūras.

Ja iesākumā tika paredzēti divi "wild-card" mači, tad pēc Dota un O'Salivana atteikumiem palicis tikai viens. To izspēlēs Deivids Gilberts un Džeimss Mifsuds, un tā uzvarētājs automātiski nokļūs 2. kārtā. Savukārt otrā paredzētā "wild-card" dueļa dalībnieki bez cīņas iekļuvuši pamatturnīra 1. kārtā. Metjū Selts spēlēs ar četrkārtējo pasaules čempionu Džonu Higinsu, bet Stīvs Mifsuds ieņems O'Salivana vietu cīņā ar Dominiku Deilu.

Par citiem atkritējiem ziņu nav. Domājams, ka pārējie turnīra dalībnieki sekmīgi nokļūs līdz turnīra norises vietai Bendigo, ja vien nesagādās sev nepatikšanas Austrālijas muitā, piemēram, mēģinot bagāžā ievest pienu vai desu.

Turnīra norises laiki

"Australian Goldfields Open" norisināsies no 18. jūlija līdz 24. jūlijam. Skatītājiem Latvijā, ņemot vērā lielo laika starpību ar Austrāliju (septiņas stundas), jārēķinās ar to, ka spēļu sākumi nebūs izdevīgos laikos. Pirmie mači sāksies jau plkst. 06:00 pēc Latvijas laika. Šeit pieejams "Australian Goldfields Open" spēļu kalendārs.

Formāts

Sākot ar turnīra 1. kārtu līdz pat ceturtdaļfinālam spēles norisināsies līdz pieciem uzvarētiem freimiem. Pusfinālos būs jāuzvar par vienu freimu vairāk, bet titula ieguvējs tiks noskaidrots cīņā līdz deviņām uzvarētām partijām.

     [+] [-]

, 2011-07-17 22:20, pirms 13 gadiem
snukeristi obligati vaza lidz sava bagaza pienu un desu
es gandriz no kresla nokritu

     [+] [-]

, 2011-07-17 22:26, pirms 13 gadiem
demarkus rakstīja: snukeristi obligati vaza lidz sava bagaza pienu un desu
es gandriz no kresla nokritu
Tas jau arī bija domāts kā neliels humors attiecībā uz striktajiem muitas noteikumiem Austrālijā.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-17 23:09, pirms 13 gadiem
Kas tas par stulbu plakaatu kur robbo ar labo roku sit? Drosi vien kaut kaads viltotais robertsons.

     [+] [-]

, 2011-07-18 10:11, pirms 13 gadiem
Ja neskaita Roni, kursh var machu nospeeleet ar kreiso ne sliktaak kaa ar labo un nezinaataajs pat nepamaniis, tad vairums speeleetaaju tomeer atsevishkjos gadiijumos ljoti biezji speelee ar otru roku. Niils nav iznjeemums! Tas ir tikai pluss, ja maak!
Bet par aciigumu plusinjsh!