Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Ķīna uzveic Ziemeļīriju Pasaules kausa finālā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Ķīna uzveic Ziemeļīriju Pasaules kausa finālā
Liangs Venbo un Dings Junhui ar izcīnīto trofeju.
Foto: TOP147.com

2011. gada Pasaules kausa izcīņā snūkerā triumfējis Ķīnas duets Dings Junhui un Liangs Venbo. Finālā ķīnieši ar rezultātu 4:2 apspēlēja Marku Alenu un Džerārdu Grīnu no Ziemeļīrijas.

Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā diena sākās ar finālistu noskaidrošanu. Pirmajā pusfinālā tikās Velsa un Ķīna. Spēles 1. freims noslēdzās ar pārspēli ar melno bumbu, un sekmīgāks izrādījās Dings Junhui, ierakstot pirmo panākumu Ķīnas rēķinā. Bet pēcāk ar 70 punktu sēriju pamatus Velsas pirmajam uzvarētajam freimam ielika Metjū Stīvenss un beigās arī nodrošināja panākumu pār Liangu Venbo ar 96-25, panākot 1:1.

Sekojošajā dubultspēlē pārliecinoši labāki bija ķīnieši un, kopīgiem spēkiem uzmeistarojot 70 punktu sēriju, atkal ieguva vadību. Arī nākamajos divos freimos Ķīnas duets nospēlēja pārliecinošāk un noslēgumā izcīnīja uzvaru ar 4:1.

Bet otrajā pusfinālā starp Honkongu un Ziemeļīriju nācās izspēlēt visus septiņus freimus.

Marks Alens un Džerārds Grīns uzvarēja abas savas pirmās vienspēles un izvirzīja Ziemeļīrijas komandu vadībā ar 2:0. Dubultspēlē gan atkal sekmīgāki izrādījās honkongieši Marko Fu un Fungs Kvoks Vajs, uzvarot ar 63-36. Bet jau drīz pēc tam Grīns, uzveicot Fu, atjaunoja divu freimu pārsvaru ziemeļīriem – 3:1.

Tomēr honkongieši vēl nebija padevušies, un to vispirms apliecināja Fungs, ar 80 punktu breiku piespiežot kapitulēt Alenu, bet nedaudz vēlāk Fu un Fungs vēlreiz nodemonstrēja labāku komandas ķīmiju 6. freimā un panāca neizšķirtu 3:3.

Mača izšķirošajā freimā tikās abu komandu kapteiņi Alens un Fu, un gluži kā cīņas pirmajā freimā pārāks izrādījās Alens. Ziemeļīrijai vietu finālā viņš garantēja ar 48 un 54 punktus lielām sērijām.

Finālmača sākums daudz labāks izvērtās ķīniešiem. Vispirms Dinga rēķinā 84 punktu klīrenss, nākamajā freimā Liangam 77 punktus liels breiks, un jau 2:0. Arī dubultspēlē ķīniešiem iecerētā izpildījums bija rezultatīvāks nekā pretiniekiem, un rezultāts kļuva jau 3:0.

Līdz triumfam turnīrā ķīniešiem bija atlicis viens solis, taču Grīns nedaudz piebremzēja sāncenšus, savā vienspēlē ar lielisku 109 punktu century pieveicot Dingu. Likās jau, ka nekādas būtiskas korekcijas cīņas gaitā šis panākums neieviesīs, jo 5. freimā ļoti pārliecinošs sākums izdevās Liangam. Taču ķīnietis apstājās pie 55 punktu atzīmes un atstāja izdevību Alenam, ko pēdējais nekavējas izmantot. Alens uzkonstruēja 69 punktu sēriju un brīdi vēlāk, pēc dažiem nervus kutinošiem mirkļiem, arī sagaidīja Lianga kapitulāciju.

Līdz septītajam un izšķirošajam freimam mačs tomēr nenonāca. Liangs otrā dubultspēļu freima sākumā nenogādāja vidējā lūzā sarkano bumbu un deva vienu iespēju pretiniekiem. Taču arī Grīns pamanījās to pašu sarkano netrāpīt tajā pašā lūzā. Otru izdevību ķīnieši vairs neatstāja, nospēlēja pacietīgi un precīzi un pielika mačam punktu ar 89 punktu breiku.

"Esmu priecīgs un varu būt lepns par savu valsti. Paldies sponsoriem par šo turnīru un iespēju spēlēt," pēc spēles teica uzvarētāju kapteinis Dings.

Bet Ziemeļīrijas pirmais numurs Alens atzina, ka Ķīnas duets parādījis daudz labāku spēli un godam nopelnījuši uzvaru: "Pirmajos divos freimos viņi spēlēja perfektu snūkeru, un neko daudz nevarējām iesākt. Darījām, ko varējām, bet dubultspēlēs notikumi nerisinājās mums labvēlīgi. Ķīna parādīja labāku sniegumu un bija pelnījusi uzvarēt."

Kā kausa uzvarētāji Ķīnas spēlētāji sadalīs 200000 ASV dolāru lielo naudas balvu, bet Alens un Grīns saņems uz pusi mazāku summu.

Lielais snūkers turpināsies jau rīt, kad Austrālijā profesionāļi samēros spēkus sezonas pirmajā lielajā reitinga turnīrā "Australian Goldfields Open".