Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai Daugaviņš labāko iespēju finālā jau palaidis garām?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viedoklis: Vai Daugaviņš labāko iespēju finālā jau palaidis garām?
Kaspars Daugaviņš bēg no Deiva Bolanda
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā starp Čikāgas "Blackhawks" un Bostonas "Bruins" rezultāts pēc divām spēlēm ir neizšķirts. Portāla Sportacentrs.com autori Rolands Eliņš un Ulvis Brože atskatījās uz abiem mačiem - kuri bija izšķirošie momenti un vai Kaspars Daugaviņš labāko iespēju jau palaidis garām?

Divas spēles, četri pagarinājumi. Pārsteigums?
R. Eliņš: Pārsteigums ir tas, ka "Bruins" nav vienīgā, kas trešā perioda otrajā pusē cenšas noturēt neizšķirtu - to pašu dara arī "Blackhawks". Protams, risks ir milzīgs, taču trešajā periodā zaudētus vārtus vēl var atgūt, savukārt papildlaikā viss beidzas jau pēc pirmās kļūdas. Taču sērija jau bija gaidāma sīva, tādēļ uzvarētāja noskaidrošanai tik grūtā ceļā nevajadzētu izbrīnīt. Izbrīna tikai tas, ka komandas savu piespēlēm bagātāko un ātrāko hokeju sāk spēlēt tikai pirmajā pagarinājumā.

U. Brože: 2013. gada Stenlija kausa izcīņu pagarinājumu skaita ziņā apsteidzis tikai 1993. gads, tādēļ līdzīgā spēkošanās arī izšķirošajā fāzē noteikti nav pārsteigums. Īpaši, ņemot vērā, ka tiekas abu konferenču pašas labākās komandas visas sezonas griezumā. Taču četrus papildlaikus noteikti negaidīju - tik liels optimists nebiju. Nospēlētas trīs spēles, bet rezultāts sērijā tikai 1-1. Jāizceļ, ka Čikāgas "Blackhawks" izslēgšanas spēlēs nekad nav uzvarējusi Bostonu savā laukumā 60 minūtēs.

Pirmo divu spēļu svarīgākās epizodes?
R. Eliņš: Neieskaitītais vārtu guvums otrajā spēlē. Džonatans Teivss izslidoja no aizvārtes un kopā ar Marianu Hosu centās iespiest ripu vārtos, taču Tūka Rasks uzgūlās ripai virsū un nebija iespējams noteikt, vai tā šķērsojusi vārtu līniju. Tobrīd "Blackhawks" laukumā dominēja, un šie vārti ļautu Čikāgai panākt 2:0. Tiesneši vārtu guvumu atzina par neesošu, un "Bruins" pamatlaikā panāca neizšķirtu 1:1. Neticu, ka bostonieši spētu atspēlēties no 0:2.

U. Brože: No pirmā mača tās ir vairākas situācijas Bostonas "Bruins" izpildījumā. Piemēram, 22 gadus vecā aizsarga Torija Kruga kļūda savā aizsardzības zonā, kas mājiniekiem ļāva noslēdzošajā trešdaļā atspēlēt divu vārtu deficītu. Vēlāk ripa aizķēra veterānu Jaromiru Jāgru un atsitās pret "Blackhawks" vārtu stabiņu. Nepaveicās. Tāpat moments, kad Džonijs Oduja kritienā iztraucēja Kasparu Daugaviņu. Savukārt no otrās spēles atmiņā palikuši Marianam Hosam neieskaitītie vārti. Čikāga kārtējo reizi dominēja pirmajā trešdaļā, Patriks Šārps vienatnē izdarīja vairāk metienu nekā "Bruins", bet panākt 2:0 neizdevās. Nedomāju, ka Bostonai būtu izdevies atkārtot "Blackhawks" paveikto un atspēlēties no divu vārtu deficīta.

Kurš vārtsargs - Tūka Rasks vai Korijs Kroufords - salūzīs?
R. Eliņš: Nebūtu nekāds brīnums, ja visu sēriju spīdoši aizvadītu abi vārtsargi, taču grūtāk tas varētu izdoties Korijam Kroufordam. Rasks tikko aizvadīja lielisku sēriju pret Sidniju Krosbiju, Jevgeņiju Malkinu un Džeromu Iginlu, pirmajās divās spēlēs pret "Blackhawks" atvairīti 92 metieni, savukārt Kroufordam šādas pārliecības par sevi varētu nedaudz trūkt, jo komandas panākumos lielu lomu spēlē dzelžainā aizsardzība, nevis izcila vārtsarga darbība.

U. Brože: "Blackhawks" aizvadīja fenomenālu sezonu, izcīnot uzvaru regulārajā čempionātā, taču starp komandas līderiem vārtsargu Koriju Kroufordu nosauks tikai retais - dominēs Patriks Keins, Džonatans Teivss, Dankans Kīts un tā tālāk. Izslēgšanas spēlēs Kroufords rāda vēl labāku sniegumu, bet viņš joprojām netiek pieskaitīts elites vārtsargiem. Tūka Rasks pierādīja, ka var apstādināt izcilu uzbrukuma komandu - Pitsburgas "Penguins" -, tādēļ likšu uz to, ka drīzāk salūzīs Kroufords. Ja kāds vispār salūzīs... Neviena komanda tomēr to nevar atļauties.

Vai Kaspars Daugaviņš labāko iespēju jau palaidis garām?
R. Eliņš: Vai teorētiski ir izslēgta iespēja, ka nākamajā spēlē Daugaviņš izceļas ar hat-trick? Nav izslēgta? Nu ko, tādā gadījumā jāatbild noliedzoši. "Bruins" treneris Klods Žuljēns tagad sastāvu mainīs tikai savainojumu dēļ, ko pierāda arī Torija Kruga palikšana sastāvā pēc rupjās kļūdas pirmajā spēlē, līdz ar to Kasparam spēles laiks būs un iespējas izcelties arī atradīsies.

U. Brože: Jā. Protams, Stenlija kausa likteni var izšķirt arī "klavieru nesēji", bet... Iespēja, kas pavērās Kasparam Daugaviņam, - var gadīties, ka tādas vairs nebūs ne tikai šajā sērijā, bet visā karjerā. Ja vien Daugaviņš būtu redzējis, ka Kroufords nekādi nepaspēs uz tuvo stūri... Taču nekas nav zaudēts - Stenlija kauss pat ir par vienu uzvaru tuvāk nekā pirms sērijas -, tāpēc jāturpina cīnīties. Iespēja atstāt vārdu vēsturē nekur nav zudusi.

Kāds būs rezultāts pēc nākamajām divām spēlē Bostonā?
R. Eliņš: 2-2. Pēc tik saspringtām pirmajām spēlēm sliecos domāt, ka trešajā spēlē hokeja līdzjutējus sagaida vienas komandas sagrāve vai vismaz pārliecinoša uzvara, gan neminot, kurai komandai par labu. Noteikti būs neliels, gandrīz vai nemanāms atslābums, taču, pat ja "Blackhawks" smagi zaudētu trešajā spēlē, čikāgiešiem tomēr pietiek uzbrukuma arsenāla un cīņasspara, lai no Bostonas aizbrauktu ar vienu uzvaru.

U. Brože:"Bruins" savā laukumā pagarinājumā vēl nav zaudējusi. Metot jokus pie malas, domāju, ka komandas atkal uzvaras dalīs uz pusēm - Bostona uzvarēs šonakt, bet "Blackhawks" trešdien. Interesanti, ka pirmajos divos mačos uzvarēja komanda, kas pamatlaikā ne reizi nebija vadībā. Bostonā situācija mainīsies un vismaz viena spēle iekļausies 60 minūtēs.

Vai Daugaviņš labāko iespēju finālā jau palaidis garām?

  • 168

  • 268


1 2 38 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-06-17 17:53, pirms 11 gadiem
Daugaviņš nākamajā spēlē iemasēs vienus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-17 17:58, pirms 11 gadiem
Kas tas par bezjēdzigu rakstu? Ja nav ko rakstit, tad nerakstiet vispār neko. Tikpat mierigi vareja uzcept rakstu "Vai Brože un Eliņš jau ir uzrakstijuši savus labākos rakstus, vai nav"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 18:01, pirms 11 gadiem
Daugaviņa tēvs brauks skatīties šīs abas mājas spēles Bostonā, un manliekas, ka Daugaviņš, kad tēvs skatās met golus! Jo 1 viņš bija Ottavā un tad arī Kaspars iemeta! taka šonakt būs vārti no Kaspara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-17 18:04, pirms 11 gadiem
protams gribas Daugaviņa golu !

  -2 [+] [-]

, 2013-06-17 18:07, pirms 11 gadiem
Es visu laiku gaidu, kad man kāds paprasīs manu eksperta viedokli, pagaidām esmu vīlies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-17 18:15, pirms 11 gadiem
Ko jūs te ņematies iemetīs/neiemetīs,man liekas galvenais ir palīdzēt komandai,lai met golus tie kas to parasti ir darījuši,lai Daugava dara savu darbu. Ja būs iespēja,protams mēģinās reabilitēties,bet tapēc nevajag pa galvu pa kaklu tagad viņam skriet uz priekšu,vajag lai viņš dara to ko māk,un būs viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 18:26, pirms 11 gadiem
Dažas piebildes un komentāri:

1.Čikāga kārtējo reizi dominēja pirmajā trešdaļā, - vai tad arī pirmajā spēlē Čikāga dominēja 1. trešdaļā???
2.Nevis tiesneši atzina vārtu guvumu par neesošu, bet gan Toronto ofiss. Domāju, ka tā ir starpība.
3. Kāds pamats domāt, ka Bostona nevarētu atspēlēties no mīnus 2, ja jau Čikāga pirmajā spēlē to varēja? Neredzu pamata tā domāt.
4 Vārtsargu faktors neietekmēs sērijas iznākumu, bet gan citas lietas, - pirmkārt jau taktika, treneru duelis, soliņa garums. Nav nekāda pamata domāt, ka Kroufords varētu salūzt, viņš aizvadījis " stellāru " sezonu, un Čikāgas panākumu pamatā nebūt nav " dzelžaina aizsardzība", par kādu runā autors. Tieši tikpat mazas cerības, ka varētu salūzt Rasks.
5. Varētu piekrist, ka pēc Bostonas spēlēm rezultāts būs 2:2, jau nu ļooooooti līdzvērtīgi izskatās abi pretinieki !! visu izšķirs nianses.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 18:48, pirms 11 gadiem
Nekas pārsteidzošs, Kaspars ar Peverliju 4.maiņā šodienas treniņa laikā.
Lucic-Krejci-Horton ,
Marchand-Bergeron-Jagr,
Paille-Kelly-Seguin,
Daugavins-Peverley-Thornton

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 18:54, pirms 11 gadiem
Savas 6 min šonakt nospēlēs, redzēs, vai varēs kko tik īsā laikā izdarīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-17 18:58, pirms 11 gadiem
Ja godīgi,viņš vispār nebūtu dabujis spēlet fināla,ja komandas biedram nebūtu lauzta kāja,viņam tā deva iespēju,ja viņš vēl nevar iemest,piedodiet man,viņam Bostona nav vietas,ci8k var gaidīt no viņa golu?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 19:10, pirms 11 gadiem
Daug Men savu vardu vel sacis...

  -4 [+] [-]

, 2013-06-17 19:16, pirms 11 gadiem
premjiers17 rakstīja: Ja godīgi,viņš vispār nebūtu dabujis spēlet fināla,ja komandas biedram nebūtu lauzta kāja,viņam tā deva iespēju,ja viņš vēl nevar iemest,piedodiet man,viņam Bostona nav vietas,ci8k var gaidīt no viņa golu?
ja Daugaviņam iedotu kādā spēlē 25 min nevis 8 tad arī iemetīs, savādāk besī arā, ka tam vecajam āzim Jāgram ļauj spēlēt 30min kurās viņš tāpat ņihuja neiemet!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-17 19:36, pirms 11 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: ja Daugaviņam iedotu kādā spēlē 25 min nevis 8 tad arī iemetīs, savādāk besī arā, ka tam vecajam āzim Jāgram ļauj spēlēt 30min kurās viņš tāpat ņihuja neiemet!
to viņš ir nopelnījis

  +3 [+] [-]

, 2013-06-17 19:41, pirms 11 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: ja Daugaviņam iedotu kādā spēlē 25 min nevis 8 tad arī iemetīs, savādāk besī arā, ka tam vecajam āzim Jāgram ļauj spēlēt 30min kurās viņš tāpat ņihuja neiemet!
hokejs nav tikai iemest, hokejs (jo īpaši play off) ir arī ielaizt mazāk kā pretiniekiem.

Un Daugaviņš nav pelnījis spēlēt 25 min, kaut arī to negribas atzīt, bet tā arī ir.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 19:52, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: ta jau Bruins jasledz ligums arii ar veco Daugavu..
Nu var meiģināt!

     [+] [-]

, 2013-06-17 19:52, pirms 11 gadiem
forge rakstīja: to viņš ir nopelnījis
Ar to, ka uzvārds ir Jagr.
Bet tā jau lēns, tai maiņai vajag vienu ātro viņa vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-17 20:08, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Ar to, ka uzvārds ir Jagr.
Bet tā jau lēns, tai maiņai vajag vienu ātro viņa vietā.
lēns vai nē, bet skils tāpat augstāks nekā daugaviņam.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 21:24, pirms 11 gadiem
Daugava iemetis svarigaku ripu, vajag tikai drusku pagaidit!

     [+] [-]

, 2013-06-17 21:40, pirms 11 gadiem
marsel1993 rakstīja: Daugava iemetis svarigaku ripu, vajag tikai drusku pagaidit!
Vēl svarīgāka ripa varētu būt tikai tad ja Daugava iemetīs izšķirošajā spēlē, tie kļūs par uzvaras vārtiem un Bostona loģiski cels kausu.

  -3 [+] [-]

, 2013-06-17 21:41, pirms 11 gadiem
Nospēlētas trīs spēles, bet rezultāts sērijā tikai 1-1

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 22:07, pirms 11 gadiem
viss atkarigs no ta lai Daugava butu istaja bridi un istaja vieta,ka sastasies zvaigznes,cerams ka tas bus savas vietas.Lai vinam un Bostonai veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-17 22:35, pirms 11 gadiem
Kāds nezin kur rādīs internetā???

  -1 [+] [-]

, 2013-06-17 22:43, pirms 11 gadiem
Gudrishi te
atraduwies

  -1 [+] [-]

, 2013-06-17 22:47, pirms 11 gadiem
Šis jau paliek smieklīgi... Es saprotu, ka visi tagad jūt līdzi, jo viens letiņš pēc dažu gadu pārtraukuma piedalās Stenlija kausa finālā, bet beidziet kaifot un rakstīt bezjēdzīgus rakstus! Pat Diena un Tvnet publice saturigakas reportāžas.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-17 22:47, pirms 11 gadiem
sportlemon.tv vipbox.tv

  -2 [+] [-]

, 2013-06-17 22:48, pirms 11 gadiem
Daugaviņam būtu lielākas iespējas izcelties KHL un būtu nākotne te pat zemaja līga

     [+] [-]

, 2013-06-17 22:57, pirms 11 gadiem
Spelee, vai nespelee, lai ved kausu majas. Lai beidzot 2 kausi.
Aizsargam ir, tagad kārta uzbrucejam.

European NHL players that won the Stanley Cup...
1 2 38 komentāri