Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" pārliecinoši zaudē Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē

Agris Suveizda

Dobeles "Tenax" pārliecinoši zaudē Baltijas līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē
Nils Kreicbergs
Foto: Jānis Līgats

Platu soli pretī Baltijas Handbola līgas "Final 4" spēra Baltkrievijas klubs Minskas SKA, kas Dobelē ar 33:20 pārliecinoši apspēlēja Latvijas čempioni "Tenax".

Dobelnieki ar desmit punktiem desmit spēlēs A apakšgrupā ieņēma trešo vietu, ceturtdaļfinālā pretī jau trešo sezonu pēc kārtas saņemot SKA, kas ar 16 punktiem bija otrajā pozīcijā B apakšgrupā. "Final 4" dalībnieces ceturtdaļfinālā tiek noteiktas divu spēļu summā, un "Tenax" pirmā spēle pagalam neizdevās, mājās zaudējot ar 13 vārtiem un ievērojami samazinot cerības iekļūt pusfinālā.

Uzvarētāju rindās pa sešiem vārtiem iemeta Arturs Rudzs un Vjačeslavs Bohans, bet dobelniekiem rezultatīvākie bija Nils Kreicbers un Austris Tuminskis, kuri atzīmējās ar attiecīgi pieciem un četriem precīziem metieniem. Atbildes spēle, kas arī notiks Dobelē, gaidāma jau rīt plkst. 15:00. Kā pirmā "Final 4" iekļuva līgas pēdējo divu gadu čempione Rīhimeki "Cocks", kas abas ceturtdaļfināla spēles aizvadīja savā laukumā un ar 40:29 un 36:30 pieveica Kauņas "Granitas".

Tikmēr Latvijas Virslīgā sievietēm ceturtdaļfinālu ar uzvaru sāka "Jēkabpils", kas izbraukumā ar 35:23 apspēlēja LSPA. Uzvarētājām rezultatīvākās bija Gita Kaulakane (7) un Simona Ārmane (6), bet mājiniecēm piecus vārtus iemeta Līga Eihvalde. Regulārajā sezonā "Jēkabpils" ar 18 punktiem bija trešajā vietā, bet LSPA ar sešiem ieņēma sesto vietu, zaudējot abās savstarpējās spēlēs (19:24, 21:29). Pusfināliste tiks noteikta divu spēļu summā, atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas.

Baltijas līgas ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Cocks – Granitas40:2936:3076:59
Polva Serviti – Kehra31:2218.03.
SKA - Tenax33:2018.03.
Dragūnas – Zaporozhye28:2918.03.

Izmantotie resursi:
https://www.baltichandball.net/cale...