Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" sarūpē intrigu, "Liepāja/Triobet" uzvaru nosargā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Saldus" sarūpē intrigu, "Liepāja/Triobet" uzvaru nosargā
Jubilārs Mareks Jurevičus
Foto: Ģ.Gertsons, loc.lv

"Aldaris" LBL čempionātā pie 14. panākuma tikuši "Liepāja/Triobet" spēlētāji, kas aizraujošā mača galotnē prata nosargāt vadību cīņā ar BK "Saldus", tiekot pie uzvaras 84:77. Ar "double-double" uzvarētāju rindās atzīmējās Lauris Blaus (16, 10ab), bet Mareks Jurevičus, kuram šodien 30. dzimšanas diena, sameta 15.

Kurzemnieku cīņas favorīti neapšaubāmi bija liepājnieki un ne tikai tāpēc, ka spēlēja savā laukumā – "Liepāja/Triobet" turnīra tabulā atrodas augšgalā, kamēr saldenieki tās apakšā, turklāt arī pirmajās divās savstarpējās spēlēs pārliecinoši pārāki bija Kurzemes lielpilsētas pārstāvji.

Spēle arī sākās atbilstoši šīm prognozēm – pēc Jurevičus un Džonsona metieniem 5:0 mājiniekiem. Viesu punktu rēķinu no soda metienu līnijas atklāja amerikāņu centrs Džeims Hassels, tiesa, precīzi metot tikai vienu. Kad spēlētas bija nepilnas trīs minūtes, Guntis Endzelis sauca Saldus komandu uz minūtes apspriedi, jo spēle tai neveicās abos laukuma galos, un liepājnieki jau bija vadībā 9:1.

Pēc minūtes tālmetienu realizēja saldenieks Krists Pīternieks, taču komandas atmodu tas neveicināja. Liepājas basketbolisti joprojām bija ātrāki un precīzāki, turoties astoņu, deviņu punktu vadībā. Ceturtdaļas izskaņā viesiem gan beidzot izdevās uztaustīt spēles pavedienu, kas ļāva pirmās desmit minūtes noslēgt ar piecu punktu deficītu 19:24. Tiesa, varēja būt arī labāka, taču uz "Liepāja/Triobet" kļūdu BK "Saldus" atbildēja ar savu.

Otro ceturtdaļu ar četriem punktiem sāka saldenieki, tiekot vairs tikai viena punkta attālumā, un Uvis Helmanis tūlīt pat laukumā sūtīja savus pamatspēkus. Nobremzēt viesu uzbrukumu ar to izdevās (Blaus bloķē divus metienus pēc kārtas), bet pašiem ar punktu gūšanu pārāk labi neklājās. Ceturtdaļas vidū pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzījās viesi, kad pēc metiena pagriezienā precīzs bija Jānis Līcītis (29:27). Tūlīt pat sekoja Džonsona tālmetiens, bet līdz puslaika beigām mājinieki atspēlēja visu izsēto pārsvaru. Laba aizsardzība nesa augļus arī uzbrukumā, kas puslaiku ļāva noslēgt ar deviņu punktu pārsvaru 41:32.

Pēc pārtraukuma laukumā risinājās azartiska cīņā, bet labāk un produktīvāk joprojām darbojās mājinieki. Kādu laiku viņu pārsvars turējās desmit punktu robežās, tomēr desmitminūtes izskaņā liepājnieki sāka attālināties, plusus jau tuvinot trešajam desmitam. To sasniegt tomēr neizdevās, bet pēc trim ceturtdaļām "Liepāja/Triobet" bija vadībā 66:52.

Plinti krūmos viesi gan nemeta, izšķirošās desmitminūtes pirmajā pusē spējot sakurināt intrigu. Viesu galvenais treneris Guntis Endzelis ar šo lietiņu nedaudz pārcentās un par tiesnešu kritizēšanu bija spiests pamest zāli. Svarīgāk gan bija tas, kas notika laukumā, kur arvien labāk sāka justies BK "Saldus" spēlētāji, tiekot līdz 65:75. Turklāt vairākiem liepājnieki jau bija problēmas ar piezīmēm, kas varēja sarūpēt tiešām aizraujošu mača izskaņu. Liepājnieku uzbrukums turpināja buksēt, kamēr viesi realizēja divus ātrus tālmetienus, 56 sekundes līdz mača beigām pietuvojoties līdz 75:79. Mājiniekus glāba pieredzējušā Andrusa Mažuta trīnītis, kas saldeniekiem lika steigties vēl vairāk, bet tas beidzās ar kļūdu.

Galu galā "Liepāja/Triobet” izcīnīja uzvaru 84:77, kas komandai šajā sezonā LBL ir jau 14., bet BK "Saldus” piedzīvoja jau 15. neveiksmi.

Aldaris LBL, 17. Janvāris

Liepāja/Triobet – Saldus 84:77 (24:19, 17:13, 25:20, 18: 25)
Liepāja/Triobet: Blaus 16 (10ab), Jurevičus 15, Džonsons 14, Mažutis 12, Žeļonis 9 (10ab, 5bm), J. Antrops 7, Helmanis 4, Krastiņš 3, G. Antrops 2, Leimanis 2
Saldus: Medlins 18 (6rp), Šteinbergs 15, Hassels 12, Freimanis 9 (9ab), Rugājs 8, Pīternieks 8 (7ab), Līcītis 5, Gūtmanis 2, Kulačkovskis, Nārķis

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja