Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts Kuldas vienība uzvar Novosibirskā, Bārtuļa "Barys" paklūp Omskā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kuldas vienība uzvar Novosibirskā, Bārtuļa "Barys" paklūp Omskā
Artūrs Kulda
Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Latvijas izlases aizsargu pārstāvētās vienības Sibīrijā cīnījās ar mainīgām sekmēm. Artūra Kuldas "Salvat Julajev" pārspēja līdzšinējo austrumu vicelīderi Novosibirskas "Sibir" (4:1), bet Oskara Bārtuļa "Barys" piekāpās Omskas "Avangard" (1:4).

Novosibirskas pirmajā perioda sākumā vadībā izvirzījās "Sibir", taču nogriežņa turpinājumā laukumā saimniekoja viesi no Ufas, gūstot trīs vārtus (1:3). Arī otrajā trešdaļā labāk izskatījās ufieši, taču uz tablo rezultāts nemainījās. Pēdējā periodā bija līdzīga cīņa, bet pēdējā minūtē Baškortostānas komanda iemeta ripu sibīriešu tukšajos vārtos (1:4).

KHL labākais metienu bloķētājs Artūrs Kulda laukumā bija 24:05 minūtes (lielākais rādītājs mačā), vienreiz meta pa vārtiem, izpildīja 4 spēka paņēmienus un bloķēja divus metienus.

Omskas pirmajā periodā mazliet aktīvāki bija "Avangard" spēlētāji, taču vārtus guva kazahu hokeja spīdeklis Talgats Žailauovs. Otrā perioda sākumā mājinieki panāca izlīdzinājumu, un līdz pēdējam lielajam pārtraukumam ritēja līdzvērtīga cīņa (1:1). Noslēguma periodā vairāk uzbruka "Barys", taču mājinieki bija efektīvāki un guva trīs vārtus (4:1). Oskars Bārtulis laukumā bija 17:02 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Pēc šīm spēlēm Austrumu konferences turnīra tabulā notika interesanta rokāde - "Sibir" no otrās vietas atkrita uz ceturto, bet "Avangard" no ceturtās pozīcijas pakāpās uz otro.

Vakara spēlē Harija Vītoliņa vadītais Maskavas „Dynamo”, kuru pārstāv arī Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, izbraukumā ar 2:0 pieveica Slovākijas klubu Bratislavas „Slovan”. Daugaviņš 15 minūšu un desmit sekunžu laikā izdarīja trīs metienus, bloķēja vienu pretinieka metienu, uzvarēja trijos no četriem iemetieniem un nopelnīja divas soda minūtes, bet Karsums 16 minūšu 33 sekunžu laikā veica divus metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus un izkārtoja savai komandai vienu vairākumu.

Pirms tam zaudējumu piedzīvoja Roberta Jekimova pārstāvētais Maskavas apgabala „Atlant”, kas viesos ar 1:4 piekāpās Jaroslavļas „Lokomotiv”. Jekimovs nospēlēja tikai divas minūtes un 47 sekundes mača pirmajā trešdaļā, bet turpinājumā pagaidām nezināmu iemeslu dēļ laukumā vairs neparādījās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas „Dynamo” ar 97 punktiem 47 mačos pakāpās uz trešo vietu, bet „Atlant” ar 57 punktiem 47 spēlēs ieņem 12. vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no 8. vietā esošā Podoļskas „Vityaz”.

Izmantotie resursi:
www.khl.ru

  +1 [+] [-]

, 2015-01-17 20:58, pirms 9 gadiem
Sūdīgi, ka Vitjaz šodien uzvilka Minsku 😭