Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" pilots Vandūrns karjeru turpinās "Formulā E"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" pilots Vandūrns karjeru turpinās "Formulā E"
Vandūrna un Pafeta nākamās sezonas sacīkšu spēkrati. Foto: HWA

Tagadējais "Formula 1" komandas "McLaren" pilots Stofels Vandūrns, kuru daudzi uzskata par ārkārtīgi talantīgu autosportistu, paziņojis par karjeras turpināšanu "Formula E" čempionātā.

Nesen "McLaren" paziņoja, ka Vandūrna vietā 2019. gadā F1 debiju piedzīvos komandas "izauklētais" brits Lendo Noriss, un jau tobrīd bija skaidrs, ka beļģim diez vai atradīsies vieta čempionātā uz nākamo sezonu. Izskanēja informācija, ka viņš, tāpat kā komandas biedrs Fernando Alonso, izskata iespējas startēt "IndyCar" seriālā, taču pirmdienas vakarā Vandūrns paziņoja par pāriešanu uz FE.

Vandūrnam šobrīd ir 26 gadi. Savulaik, 2015. gadā viņš uzvarēja GP2 čempionātā, kas šobrīd pazīstams kā "Formula 2", savukārt "Formulā 1" sportists debitēja 2016. gadā, kad vienā no posmiem aizstāja Alonso un uzreiz tika pie pirmā punkta. 2017. gadā viņš jau kļuva par "McLaren" pamatsastāva braucēju, sezonas laikā nopelnot 13 punktus un iegūstot 16. vietu. Šosezon viņš punktos finišējis tikai trīsreiz, turklāt tas noticis sezonas pirmo četru posmu laikā. Pašlaik viņa kontā astoņi punkti un atkal 16. pozīcija, lai gan līdz sezonas izskaņai vēl četras sacīkstes.

Vandūrns ir pievienojies jaunizveidotajai "HWA Racelab" komandai, kuras otrs pilots FE čempionātā būs Gerijs Pafets. 37 gadus vecais brits pazīstams kā ilggadējs Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) dalībnieks. Šogad viņam izdevās otro reizi karjerā kļūt par DTM čempionu.

"Formula E" piektā sezona sāksies 15. decembrī ar posmu Saūda Arābijā, Rijādas ielu trasē.

Kā zināms, "McLaren" komandā nākamgad līdzās jau pieminētajam Norisam startēs Karloss Sainss, kurš līdz šim pārstāvējis "Toro Rosso" un "Renault" vienības.

Izmantotie resursi:
The Week UK | The best of British &...