Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: "Prinsa pierādīja savu meistarību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Zībarts: "Prinsa pierādīja savu meistarību"
Anete Šteinberga +5, Ieva Krastiņa +8; Mārtiņš Zībarts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Krievija izšķirošo izrāvienu veica pirmā puslaika pēdējās divās minūtēs, kad zaudējām 13 punktus pēc kārtas," piedzīvojot neveiksmi Eiropas čempionāta debijas spēlē, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Elīna Babkina, Latvijas valstsvienības spēlētāja

"Zaudējumu piedzīvojām smagā spēlē. Tādos gadījumos saka “You win or you learn” – tu uzvari vai tu mācies. Spēlējām agresīvi, cīņas spars bija labs, taču spēles iznākums liecina, ka mums vēl jāmācās. Koncentrēsimies nākamajai spēlei."

Mārtiņš Zībarts, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Gandrīz visa spēle bija spraiga, izņemot pirmā puslaika pēdējās divas minūtes. Tajās Krievija guva 13 bezatbildes punktus, kamēr mūsu uzbrukumi bija nesekmīgi. Spēles izskaņā izrādījās, ka minētais izrāviens bija izšķirošs.

Ceturtās ceturtdaļas vidū samazinājām starpību līdz pieciem punktiem. Šajā brīdī savas prasmes un meistarību parādīja Epifānija Prinsa, sametot piecus punktus pēc kārtas. Dažos mirkļos starpība pieauga līdz desmit punktiem un vairāk atspēlēties neizdevās.

No rīta izvēlējāmies nebraukt uz metienu nodarbību. Divdesmit minūtes ceļā uz treniņu, divdesmit atpakaļ, divdesmit sagatavojoties – tā ir vesela stunda zaudētas enerģijas, kuras varēja pietrūkt spēlē. Sestdien būs agrā spēle. Rīkosimies līdzīgi kā šodien – iesildīsimies viesnīcai blakus esošās skolas sporta laukumā.

Bijām pārāki cīņā par atlēkušajām bumbām (51-49, uzbrukumā 22-15). Katrā ceturtdaļā izprovocējām Krievijai piezīmju normu. Pietrūka realizētu tālmetienu. Pilnā spēkā varam nospēlēt tikai, ja trāpām gan no iekšienes, gan ārpuses."

Aleksandrs Vasins, Krievijas valstsvienības galvenais treneris

"Nedaudz nervozējām, jo šī bija mūsu pirmā spēle turnīrā. Otrajā ceturtdaļā mums izdevās veikt izrāvienu. Sākot no tā brīža, kontrolējām spēli. Zaudējām cīņu par atlēkušajām bumbām, taču viena no mūsu līderēm, Epifānija Prinsa, ļoti labi nospēlēja uzbrukumā. Tas kļuva par mūsu uzvaras stūrakmeni."

Komentāri pēc Beļģijas un Melnkalnes spēles

Roberto Injuess, Melnkalnes galvenais treneris
"Pirmā ceturtdaļa bija ļoti slikta. Nevaram atļauties pirmajās 10 minūtēs ielaist 25 punktus. Ja sāktu labāk, spēle varētu izvērsties citādāk. Kāda nozīme uzvarēt pēdējās trīs ceturtdaļas, ja visā spēlē izrādās par maz? Jāspēlē labāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Nedrīkstam vēlreiz pieļaut 20 kļūdas."

Jeļena Škeroviča, Melnkalnes valstsvienības kapteine
"Mums galotnē neveicās – bija kļūdas vai uzbrukuma piezīmes. Rīt jāsāk spēlēt no pirmās minūtes."

Filips Mestdags, Beļģijas valstsvienības galvenais treneris
"Sākām labi. Pirmās ceturtdaļas beigās veicām izrāvienu, kontrolējām cīņu zem groziem. Jaunība var būt un var nebūt mūsu priekšrocība, taču īsi pirms beigām mums bija tikai deviņas kļūdas. Izskaņā bija trīs kļūdas, kuras varēja mūs nogalināt, taču iznākums labvēlīgs. Apsveicu spēlētājas!

Iespējams, beigās izpaudās nogurums. Kā jau teicu, jaunība var būt priekšrocība, taču jāsaglabā vēss prāts. Jāiemet no apakšas, vai jāsaglabā bumba savai komandai. Otrajā gadījumā vairākas spēlētājas nedzirdēja svilpi. Trešā kļūda varēja kļūt liktenīga. Priecājos par iegūtajiem punktiem.

Pret nākamo pretinieci Krieviju spēlējām pārbaudes turnīrā Itālijā. Viņām ir fiziski ļoti labi sagatavotas, prasmīgas spēlētājas. Piekrītu Emmai (Mēsemanai), ka uzvara ļāvusi mums iegūt lielāku pārliecību. Spēlējot pret Krieviju, iespējas būs gan zem groza, gan no trīspunktu līnijas."

Emma Mēsemana, Beļģijas valstsvienības spēlētāja
"Uzvarētāja noņem spiedienu pirms nākamajām spēlēm. Spēlējām labi un ātri, kontrolējām tempu. Cīnījāmies ar lielu enerģiju. Pretinieces bija vairāk pieredzējušas, taču mēs spēlējām ātrāk. Esmu ļoti lepna par komandu.

Centāmies spēlēt atbrīvoti. Mums bija daudz laika sagatavoties, labi pazīstam viena otru. Labi, ka mums ir divas spēlētājas ar Eiropas čempionāta pieredzi – Enna Voutersa un Māržorī Karpro. Viņas palīdzēja mums nomierināties. Spēlēšana finālturnīrā ir savādāka nekā Eiropas čempionātos."

     [+] [-]

, 2017-06-17 08:00, pirms 7 gadiem
mūs uzvarēja Krievijas+ASV apvienotā komanda.... Bez Prinsas Krievija bija ņemama.
P.S. + tur vēl viena ar tumsnēju ādas krāsu skraidīja...

  -1 [+] [-]

, 2017-06-17 08:50, pirms 7 gadiem
Pašas pakāsa! Un te nav vainīga ne valoda ne krāsa!