Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Visas trīs spēles bija nenormāli smagas"

Andrejs Siliņš

Visockis-Rubenis: "Visas trīs spēles bija nenormāli smagas"
Artūrs Visockis-Rubenis
Foto: bk.lu.lv

Pēc pārsteidzošās uzvaras pār "Valmieru" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijā "Latvijas Universitātes" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis portālam Sportacentrs.com komentēja izšķirošo spēli un uzteica savus spelētājus par parādīto raksturu.

"Sērijā visas trīs spēles bija nenormāli smagas. Ne brīdi nebija tā, ka kāds aiziet priekšā un ar to pietiek uzvarai. Nepārtraukti bija saspringta cīņa. Sērija bija rezultatīva, īpaši pēdējās divas spēles. Otrajā mačā "Valmiera" it kā salauza mūs beigās, taču šis zaudējums nemainīja mūsu pārliecību par to, ka - jā, varam uzvarēt," sajūsmā par komandas iekļūšanu pusfinālā bija treneris Visockis-Rubenis, kuram šī ir debijas sezona valsts augstākā līmeņa basketbolā.

"Tā kā nospēlēja Ingars Aizpurs un Mārcis Vītols, kuri ir U20 kandidāti, tas ir vienkārši fantastiski, nemaz nerunājot par visiem pārējiem," savus puišus uzteica treneris, īpaši akcentējot Ingara Aizpura sniegumu. "Pirms otrās spēles Rīgā viņam bija sapampušas mandeles un limfmezgli, viņš spēlēja ar temperatūru, sadzēries antibiotikas. Viņam šajā sērijā bija uzdevums nosegt [Jāni] Porziņģi. Ja iepriekšējā mačā tas līdz galam neizdevās, tad šodien, joprojām esot slims, nospēlēja savu labāko spēli sezonā. Viņš spēlēja ar pārliecību. Kad Žani [Peineru] noņēmu malā ar četrām piezīmēm, kādam bija jāuzņemas līdera loma, un Ingars to izdarīja."

"Iepriekšējā spēlē iekritām aizsardzībā, šoreiz jau bija sakārtotāka darbība savā laukuma galā, neļāvām spēlēt Porziņģim. Jā, [Ingus] Bankevics un [Džejs] Lukass sameta, taču tas bija mazāks ieguldījums nekā no Jāņa," komentēja Visockis-Rubenis, norādot, ka taktiskā ziņā Valmieras komanda ne ar ko īpašu nav pārsteigusi. "Šajā spēlē pārsteigumus vairāk izveidojām mēs. Otrajā mačā jā, viņi bija pamainījuši dažus knifiņus, bet šodien zinājām precīzi, kā jānospēlē katrā epizodē."

Rītdien LU komanda aizvadīs treniņu, bet jau trešdien uzsāks pusfināla sēriju pret Rīgas VEF.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 22:31, pirms 12 gadiem
jāatceras, ja komandas nospēlē pa 80 uzbrukumiem spēlē, tad rezultāts būs augstāks nekā nospēlējot 50 uzbrukumus spēlē..

varbūt tās lielās Valmieras aizsardzības kļūdas var uzskaitīt, vai iezīmēt jau vasaras treniņplānu (tjipa "pat labāk")?

It's all about #23 rakstīja: BK Valmiera sāk pārvērsties par GSW tipa komandu. Vienalga, kurš tur ies, viņš zinās, ka aizsardzība nav ne primārais, pat ne sekundārais. "Izcils trenera {ne}darbs". Es ar tā varētu, pat labāk!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 22:48, pirms 12 gadiem
Fantastisks stāsts par uzcītību, cīņassparu un komandas garu!
Par komandu, kuru veido jaunieši , kas veidojas par personībām gan basketbolā, gan ārpus tā...
Puišiem jānovēl pacietība un uzdrīkstēšanās turpmākajās play-off cīņās, pavasaris, kā zināms, ir mānīgs

Un tas prieks, kas bija spēlētāju acīs...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-17 01:14, pirms 12 gadiem
tiešām malači.
Manuprāt, Ingars Aizpurs iemeta ļoti svarīgus metienus un panāca noteicošo lūzumu mačā.